מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרה23/11/2009
שלום. אפשר בבקשה הסבר איך הולך התהליך של הורדת קוביות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
ד``ר עתליה וסרשטיין24/11/2009בדרך כלל מדובר בשימוש במכשיר שיוצר לחץ על הסמך=הקוביה. עקב כך הסמך עובר עיוות ומתנתק. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן סוררתאילנית23/11/2009
שלום
אני בת 36 ולאחרונה אחת השיניים הצדדיות הקדמיות למעלה "נצמדה" לשן לידה וזה נראה כאילו חסרה לי שן. בבדיקה מול מכבי מסתבר שעלות הטיפול כ12,000 ש"ח וגשר במשך שנה!!. האם יש מקומות זולים יותר?? יש אופציה אחרת במקום גשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציה נוספת
ד``ר עתליה וסרשטיין24/11/2009תיתכן. קיימות פלטות נשלפות שקופות להנעת שיניים. יש לבדוק אותך כדי לדעת אם המקרה שלך מתאים לשימוש בפלטות אלה או מכשיר נייד אחר. יתכן שהמחיר זול יותר במחלקות לאורתודונטיה של בתי הספר לרפואת שיניים בהדסה שבירושלים ובאוניברסיטת תל-אביב. בררי שם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירהמתעניינת21/11/2009
שלום
אני בת 28 ומעוניינת ליישר את הלסת העליונה
קיבלתי יעוץ אורטודנטי לגבי יישור והרופא המליץ לי לעקור שני שיניים עליונות קיצוניות על מנת שיהיה מקום ליישור .
השאלה שלי האם יש אופציה נוספת ללא עקירה . בכל זאת 2 שיניים בריאות לחלוטין.והאם כתוצאה מכך שלא יהיה לי שיניים למעלה , השיניים התחתונות לא ישפשפו את החניכיים למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על אופציה נוספת
ד``ר עתליה וסרשטיין22/11/2009עליך לשאול את האורתודונט המייעץ. בכל מקרה - אין חשש מתוצאת עקירת 2 שיניים עליונות לאחר יישור שיניים נאות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל אורתודנט בפעם הראשונהרותי20/11/2009
שלום
בני בן 9 ויש לו רווח רב בין השיניים.
לפי מה שהבנתי כדאי כבר עכשיו לבקר אצל אורתודנט.
1. האם זה נכון?
2. כיצד (מעבר להמלצות) לבחור אורתודנט? אילו שיטות קיימות ומה ההבדל ביניהן? האם יש שוני בין השיטות בהתאם לגיל?
3. על אילו פרטים כדאי לשים לב בזמן הביקור?
4. האם יש שאלות ספציפיות שכדאי לשאול?
תודה מראש
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור ראשון
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009בהחלט מומלץ להתייעץ עם אורתודונט ואפילו מוקדם יותר. אני ממליץ לכל ילד להגיע מגיל 8 לביקורות עד לסיום בקיעת המשנן הקבוע.
מומלץ להגיע עם צילום פנורמי אך רק בהפניית האורתודונט.
בחירת האורתודונט: עליו להיות מומחה. השאר נתון לשיקולך (המלצות, ותק וכו')
השיטה פחות חשובה מהידע והנסיון של המטפל. כל אחד בדרכו יכול להגיע לתוצאות טובות
יש לוודא שאכן האורתודונט מומחה, ניתן להתרשם מהאווירה במרפאה, בנקיון המרפאה, אם הסייעות והרופא משתמשים בכפפות ומקפידים על חיטוי המכשירים וכד'
הייתי שואל לגבי המצאות כל השיניים הקבועות, נשירת השיניים החלביות, אם יש צורך הטיפול מיידי או שכדאי להמתין ומדוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר דחווףףאורית19/11/2009
שלום אני בת 13 ואני צריכה גשר בשיינים בגלל שהם צפופות ועקומות אימא שלי כבר שילמה על הגשר ועל התוכנית טיפול,עכשיו רציתי לדעת מזה קיבוע היה רשום שעוד שנתיים וחצי שאני יגמור עים הגשר יעשו לי קיבוע.
ורציתי לישאול גם עים כואב לעשות גשר אני נורא חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אורית19/11/2009מה ההבדל בן גשר לקוביות?כי אני צריכה קוביות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשפת הרחוב זה אותו דבר
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר לא כואב
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009החוט המפעיל כח בין הקוביות יוצר לחץ ומכאיב קצת לאחר הטיפול.
קיבוע זה פס מתכת המודבק במשטח האחורי של השיניים (לא רואים אותו) ונועד לשמור על השיניים היישרות שלך מסיום הטיפול ואילך כדי שישארו ישרות ולא יזוזו חזרה למצב שבו הגעת למרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורך בקיבוערעות19/11/2009
הבת שלי סיימה טיפול ליישור שיניים שהתמקד בסגירת מרווח בשיניים העליונות קדמיות , רווח שנבע מהטיה צדית של כל שן.היא אמורה לישון בלילות עם פלטה לשימור התוצאה, אך היא לא מקפידה על כך. האם לרווח יש נטיה להיפתח מחדש גם במקרה שהוא נבע מהטיה צידית שתוקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעקרון רווחים נוטים להפתח
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009לכל כלל יש יוצא מן הכלל אך הייתי מקפיד מאד על הרכבת הפלטה ואו מבקש להדביק קיבוע במקום. הקיבוע יחסוך לך ויכוחים ותחנונים. הוא מודבק ואין ויכוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת לסתותיערה19/11/2009
שלום רב,
שתי הלסתות שלי נסגרות בקו ישר אחת מעל השניה (כלומר השיניים האמצעיות בלסת העליונה ובלסת התחתונה ממשיכות באותו קו בלי חפיפה ביניהן, העליונה לא מכסה על התחתונה). האם ניתן להביא את הלסת התחתונה אחורה ככה שהן יסגרו כמו שצריך בלי ניתוח? (אני בת 27)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זו הבעייה היחידה אני מניח שכן
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009בכל מקרה עדיף להתייעץ עם מומחה לעתים הבעיה מורכבת מכפי שהיא נראת לך כך שללא בדיקה קצת קשה לתת תשובה חד משמעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת לסה עליונהיהודית18/11/2009
יש צורך רפואי לבצע הרחבה של הלסת העליונה? אם הדבר אינו מפריע בדיבור, אינו מפריע במראה ואינו מפריע באכילה. יש צורך רפואי לעבור את כל תהליך ההרחבה עם המכשיר ואולי אם לא יעזור ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו מדברים על צורך תפקודי
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009אך אין ממש מחקרים שמדברים על כך שחייבים לבצע טיפול מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר ליישור שינייםלילי18/11/2009
לבת שלי יש שיניים יוצאות רופא השיניים המליץ לי לקחת אותה לאוטודנט אבל אני לא רוצה לקחת אותה כי היא רק בת 10
אם לא מטפלים בזה השיניים יכולות לצאת עוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בכתיבה
לילי18/11/2009*אורטודנט
בטעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומלץ להתייעץ עם אורתודונט מגיל 8
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009בתך בת 10 מדוע אינך רוצה לקחת אותה לאורתודונט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להשלמות חרסינה בשינייםמלי18/11/2009
שלום, שמי מלי ואני בת 19.5
השיניים שלי לא במצב כזה רע אבל יש לי מס' שיניים לא ישרות שממש מציקות לי וכמה שיניים קטנות יחסית ל2 השיניים הקידמיות שגדולות מהם וזה מה שמפריע לי בעיקר!
אתמול הייתי אצל רופא השיניים שלי ודיברתי עם האורטודונטית שמתעסקת עם כל הקטע של יישור הפה וזה. היא הציעה לי לעשות גשר (הגשר השקוף הזה) אבל אין סיכויייי שבעולם. אני לא מסוגלת נפשית להיות עם הדבר הזה במשך שנה וגם השקוף הזה..עדיין רואים שיש שם גשר לא יעזור..!
בקיצר שאלתי אם יש איזה אופציה נוספת והיא אמרה לי שכן. שיש מן ציפוי חרסינה שמלבישים לי על השן מבחוץ ואז יש אחידות בגודל של השיניים..וזה בדיוק מה שאני מחפשת!!! במקרה שלי אני צריכה בין 4-6 שיניים.
אך השמחה התנפצה לי כשהיא אמרה שעל כל שן לוקחים 3,500!!!!! הייתי בשוקק אוףף למה זה כ"כ הרבה מה קרה??? יענו 3500 כפול 6 שיניים זה יוצא איזה 20 אלףף. משהו מטורףף!!!
רצית לשאול כמה שאלות לגבי זה אם מישהו פה הבין למה התכוונתי
1. האם הדבר הזה באמת מומלץ ואין איתו בעיות לאורך הזמן??
2. האם זה המחיר בערך..גם אצל אחרים? או שפשוט איפה שהלכתי הם יקרנים??
אני כבר ממש באטרף על השיניים שלי אני ממש רוצה שיניים ישרות וחיוך יפה!
מקווה שמישהו יגיב פה כי זה ממש חשוב ודחוף לי!!
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן זה המחיר
Ann19/11/2009כן, מלי זה המחירים פחות או יותר בין 3000 ל-4500 וסביר להניח שתצטרכי להחליף את הציפוי בעוד 15 שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה עוד 15 שנה?? מה הן מתפוררות?
מלי19/11/2009אמאאלההה הפחדת אותי עכשיו מה למה מה קורה להם אחרי כמה שנים? הן נהרסות או מה?
ואיך את יודעת..? את עשית את זה ? אשמח לתגובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמות חרסינה בשיניים
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009זהו תחום שאינו מבוצע ביישור שיניים לכן עליך לפנות בפורום של רפואת שיניים ולא אורתודונטיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר מה דעתך?Ann17/11/2009
צהריים טובים, אני בת 23 הניבים צמחו לי במקום שיניים מס' 2 ובמקום שצריכים להיות ניבים ישנם רווחים. בצד שמאל רווח של 5 מ"מ ובצד ימין רווח של 2 מ"מ. המליצו לי על כמה דרכים לטיפול בבעיה, אך אף מהדרכים לא מצא חן בעיניי, הטיפול האורטודנתי הממוצע שאני צריכה הינו 2.5 שנים ובסיום הטיפול שני שתלים ברווחים של שיניים במס' 3. אני מאוד לא רוצה לעשות שתלים ובמיוחד לא להסתובב עם סמכים 3 שנים.
לא מזמן המליץ לי רופא, שהוא מתמחה יותר באסטטיקה וציפויי שיניים על טיפול אורטודנתי קצר יחסית במטרה ליצור רווחים נכונים בין כל השיניים הקידמיות ובכך לצמצם את הרווח הגדול של 5 מ"מ ולאחר מכן לצפות אותם בלומינרס שגם ככה אני מעוניית לעשות אותו כי הניבים לא נראים אסטטיים ובנוסף השיניים שלי צהובות מאוד.
מה דעתך על השיטה שהוא המליץ? האם היא פרקטית? האם יש סיכוי שהשיניים יחזרו בחזרה, הרי יהיה ביניהם רווח? האם זה בריא ללסת? במידה שני אחליט על דרך הנ"ל האם חייבים לעקור שתי שיניים בלסת התחתונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את שואלת שאלות תאורטיות
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009והמקרה שלך הוא ספציפי. לא ניתן לתת חוות דעת חד משמעית בלי לבדוק את כל הנתונים שלך.
אני כן יכול לציין שאופציית סגירת הרווחים לגמרי בד"כ גם קיימת. נסי להתייעץ עם מומחה נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכבי קופת חולים...נדב..15/11/2009
היי
רציתי לדעת האם אני יכולה לפנות לקופת חולים מכבי... לאחר שהיה לי גשר איתם אבל השיניים חזרו למצב ההתחלתי... אחרי שטופלתי על ידם 5 שנים והורדתי את הריבועים והגשר בהתאם להוראות שלהם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל מקרה תמיד ניתן לפנות
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009גם במרפאה פרטית וגם במכבידנט אם יש בעייה מומלץ לפנות לרופא המטפל.
במכבידנט, עליך לפנות למרפאה שבה טופלת, ולהתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת. ניתן גם לבקש לפנות לאורתודונט היועץ של מכבידנט דרך המרפאה שטיפלת בה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקאלימיכל15/11/2009
1. אשמח לדעת מה המשמעות של יישור שיניים בוקאלי מחרסינה ומה היתרונות והחסרונות שלו לעומת יישור שיניים לינגואלי.
2. מה מתאים יותר להרחבת קשת שיניים עליונה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרסינה מול לינגואלי
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009ההבדל העיקרי הוא שמכשור בוקאלי מחרסינה נחשב אסתטי אך רואים את המכשור. מכשור לינגואלי הוא בלתי נראה כי הוא מודבק במשטח האחורי של השיניים.
הבדל נוסף הוא בעלויות, המכשור הלינגואלי יקר משמעותית.
אפקט הטיפול אמור להיות זהה בהתאם לנסיון האורתודונט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בוקאלימירב12/11/2009
1. אשמח לדעת מה המשמעות של יישור שיניים בוקאלי מחרסינה ומה היתרונות והחסרונות שלו לעומת יישור שיניים לינגואלי.
2. מה מתאים יותר להרחבת קשת שיניים עליונה?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב ומיכל זו אותה אחת?
ד``ר אריאל דינבר21/11/2009עניתי לך על השאלה הזו כשפנית בשם מיכל. אם תשובתי עדיין לא ברורה אשמח לענות על שאלות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שיניים בלינגואלשני11/11/2009
אני בת 21. החלטתי ליישר שיניים עם גשר פנימי.
הבעיה אצלי היא ניב כלוא שבקע באיחור בלסת העליונה, שמאוד מפריע לי מבחינה אסתטית. הלסת התחתונה די בסדר.
אמרו לי שעליי לעקור 2 שיניים בלסת העליונה (מה שידעתי מראש שבטח יהיה). הבעיה היא, שבלסת התחתונה עליי לעקור את השן הקדמית! התייעצתי איתם אפילו לגבי ויתור על טיפול בלסת התחתונה (כי מה שמפריע לי זה העליונה), אך מתברר שאי אפשר כי אז הלסתות לא ייסגרו כמו שצריך.
העובדה שעליי לעקור שן קדמית מרתיע אותי מאוד ואני שוקלת לוותר על הטיפול כולו- לעקור שן קדמית זה בכלל לא אופציה מבחינתי. וזה מאוד "מבאס" אותי כי אני מרגישה ש"אין תקנה".. מה אפשר לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 אפשרויות
ד``ר עתליה וסרשטיין12/11/2009לבקש תכנית טיפול אלטרנטיבית או לגשת לייעוץ נוסף. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)