מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיני בינה אחרי גשרמיכל17/12/2009
אני בת 20 ואמורה להתחיל טיפול יישור.
קראתי כאן כמה הודעות והבנתי שיש אנשים שאחרי שצמחו להם שיני בינה, התעקמו להם השיניים בחזרה, למרות שכבר עשו יישור.
הדבר מדאיג אותי מאוד- שיני הבינה עוד לא צמחו לי, ואני תוהה- האם היישור שווה בכלל? כי מבחינתי לא בא בחשבון לעבור טיפול יישור (שהוא, אגב, מאוד מסובך ודורש עקירות רבות) ואח"כ שיתעקמו לי השיניים שוב??
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאת לא סיבה לא לבצע טיפול
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009הרבה מחקרים מראים שאין קשר בין בקיעת שיני הבינה להצטופפות מאוחרת של השיניים.
עם זאת יש לדאוג לשמור היטב על התוצאה לאחר הטיפול באמצעים המתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן חותכת באינקוגניטומיכל17/12/2009
אני בת 21, התחלתי לעבור טיפול באינקוגניטו.
בינתיים עשו לי רק צילומים ומבנים.
הביאו לי תכנית טיפול שכוללת עקירת 2 שיניים עליונות ושן חותכת תחתונה.
מה שממש מרתיע אותי זה עקירת שן תחתונה- מכיוון שמדובר בשן קדמית..
האורתונדט אמר לי שהוא ישים לי כמו מין שן תותבת כדי שלא יראו את הרווח שיווצר, ולאט לאט הרווח יצטמצם וכך בכל פעם הוא יקטין ויקטין לי את התותבת עד שהרווח יסגר לגמרי.
חשוב לי לציין שהקו אמצע של הלסת התחתונה שלי נוטה שמאלה כמעט ב1 ס"מ- אמרו לי שזה בגלל בעיה בסימטריה של הפנים בכלל (וא"א לתקן את סימטריית הפנים בישור שינים- פה כבר מדובר על ניתוח אחר...). לכן אמרו לי לעקור את השן הקדמית התחתונה מכיוון שגם ככה אין סימטריה למטה.
אמרתי שאני מעדיפה לעקור כבר את 2 השיניים שאחרי הניבים למטה(שוב, רק בגלל ה"פדיחה" להיות בלי שן)- אך אמרו לי שהרווח שיווצר יהיה כבר יותר מדי גדול ואין צורך בכך.
חשוב לי לציין שהאורתודנט איתן בדעתו ואף ניסינו לחשוב על אפשרויות טיפול אחרות ופשוט אין עוד אפשרות. אני שוקלת כן לבצע את הטיפול כפי שהציעו לי מכיוון שאני מאוד סומכת על המטפל ועל דעתו ואני מצידי נורא רוצה כבר להתחיל את הטיפול הזה וליישר סוף סוף את השינים שנורא מטרידות אותי מבחינה אסתטית.
השאלה שלי, היא :
-האם עקירת שן חותכת תחתונה מקדימה היא דבר נפוץ ומקובל?
-האם השן התותבת, כביכול, לא תפריע לרווח להיסגר?
-כמה זמן לוקח לרווח כזה להיסגר בכלל?..
אשמח מאוד לקבל את תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקובל בהחלט
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009השן התותבת תעשה בצורה כזו שתמיד יהיה קצת רווח כך שאין שום בעיה
מספר חדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבועדגנית15/12/2009
אני עם קיבוע. האם פלטה ללילה תתן אפקט שימור נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיבוי לקיבוע
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009וגם שמירה על ממד רוחבי של הלסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת צפופהריבנזון14/12/2009
שלום רב
לביתי בת שמונה וחצי אובחן על פי צילום פנורמי שיש לה לסת צרה. הומלץ על עקירות סדרתיות של 7 שיני חלב: CD בחלק שמאלי למעלה ולמטה ובמד ימין למטה ו D בצד ימין למעלה. טיפול זה הוצע על מנת לאפשר לשיניים הקבועות לבקוע. כאשר בשלב שני יהיה צורך לעקור 4 שיניים קבועות.
השאלה שלי האם זה מומלץ לעקור 7 שיניים חלביות בתקופת זמן קצרה? והאם לא כדאי לחכות עד אשר יפלו? האם זהו טיפול שבדרך כלל ממליצים עליו?
זה נראה לי מאוד קשה מבחינת טיפול וכן מבחינת תפקוד הפה ללא 7 שיניים חלביות
תודה רבה
דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך ממה לחשוש
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009הפעולה היזומה של עקירות שיניים חלביות היא מניעתית
ככיבוי שריפה היא פותרת בעיות של צפיפות ומאפשרת לשיניים לבקוע לחלל הפה.
הייתי מקשיב לדברי המומחה ומבצע כדברו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםנטלי13/12/2009
שלום
אני בת 32 מעוניינת ליישר את השיניים. יש לי מספר שאלות:
1. יש לי כנראה TMJ. רופא אחד שהתייעצתי איתו אמר שכדאי להיבדק במרפאת פה ולסת לפני שמתחילים את הישור. אולי יהיו להם המלצות ליישור. רופא אחר שהתייעצתי איתו לא חושב כך. מה דעתכם?
2. האם קוביות שקופות מאריכות את תהליך היישור? והאם זה נכון שבקוביות שקופות יש מגבלה לגבי מאכלים מסוימים והן הופכות להיות צהובות עם הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
נטלי13/12/2009אני רוצה להחליף את הכתרים בשיניים התוחנות. רופא אמר שקודם /שמים כתרים זמניים, עושים את היישור ואח"כ שמים את הקבועים. מדוע לא להרכיב מיד את הכתרים הקבועים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי להבדק
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009לא,
כיום יש קוביות שקופות ננעלות ללא צורך בשימוש של גומיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר חדשלילך13/12/2009
שלום. לפני חמישה ימים שמו לי גשר מקוביות חרסינה. הרופא אמר לי כי בימים שלאחר ההדבקה אני ארגיש כאבים ולחץ עקב תזוזת השיניים. עד כה לא הרגשתי דבר- לא לחץ ולא כאבים. האם זה נורמלי או שייתכן שלא שמו לי אותו טוב מספיק?התור הבא שלי הוא רק בעוד 3 שבועות ורציתי לדעת אם יש צורך להקדימו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה את פחות רגישה
ד``ר אריאל דינבר17/12/2009את צריכה להיות מאושרת
אין לך מה להקדים את התור - אלא אם נראה לך שמשהו לא תקין במכשור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה12/12/2009
שלום אני בת 25ואני צריכה לעבור יישור שיניים, בלסת העליונה 2 הניבים שלי בולטים החוצה. הייתי כבר אצל כמה התייעצויות אצל כמה רופאים וקיבלתי כמה תשובות. השאלה שלי היא האם כאשר נאמר לי מרופא אחד ש/צריך לעקור 2 שיניים ואצל הרופא השני נאמר לי שאני צריכה הרחבה של הלסת העליונה האם מדובר על אותו דבר?איזו שיטה פחות מומלצת לעשיה? והאם כאשר מבצעים הרחבה של הלסת זה לא ישנה את מבנה הפה והפנים? בתודה מראש דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרי גבול
ד``ר עתליה וסרשטיין13/12/2009יש מקרים גבוליים, שחלק מהאורתודונטים יחשבו שצריך לעקור שיניים וחלק חשבו שפתרון כגון הרחבה יספיק. הרחבה לא תזיק למבנה הפה והפנים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוע בשיניים לאחר אינוויזלייןברוריה10/12/2009
שלום רב,
איזה קיבוע ניתן לשים לאחר יישור שיניים בשיטת אינוויזליין?
הבנתי שלרב מדביקים פס מתכתי מאחורי השיניים אולם אני מעדיפה מכשור נייד שניתן רק לישון איתו.
כמה שעות ביום/ בשבוע צריך להיות עם מכשור נייד לקיבוע לאחר יישור שיניים בשיטת אינוויזליין?
איזה קיבוע יקר יותר?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת התוצאה לא תלויה באמצעי הטיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין13/12/2009במכשיר הנייד יורדים במשך השימוש בהדרגה כדי לבדוק את יציבות התוצאה, לפי הוראות מהאורתודונט/ית
בקרב אורתודונטים רבים, המכשיר לשמירת התוצאה -פס מתכתי או פלטה או שניהם כלולים במחיר הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסתות עקומותטלי10/12/2009
שלום, הלסת העליונה שלי אינה בקו ישר ללסת התחתונה
הלסת התחתונה נוטה לימין ומה שיוצר חיוך טיפה עקום ושיניים טיפה בחוץ.
מה אפשרויות הטיפול? ללא ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע
ד``ר עתליה וסרשטיין13/12/2009על פתרון ליישור הלסת התחתונה ללא ניתוח. רק את השיניים ניתן לישר לאחר סיום הגדילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- קיבועשרה08/12/2009
אני עומדת לסיים טיפול אורתודנטי, והאורתודנט הדביק לי כבר קיבוע, אבל לפני זמן מה הוא ביקש ממני לשלם סכום כסף על שומר מצב, האם הכוונה לפלטה נשלפת? ואם כן, האם יש פעמים שיש צורך גם בקיבוע וגם בפלטה נשלפת, באילו מקרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מצב
ד``ר עתליה וסרשטיין09/12/2009גם עם קיבוע, שיניים עלולות לנוע מעט ולכן הפלטה הנשלפת נותנת ביטחון נוסף בשמירת המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים ע"י פלטה שקופהאלמוג08/12/2009
בגיל 15 עשיתי פלטה ,היום אני בת 29 והשיניים התעקמו קצת חזרה. רציתי לדעת לגבי הפלטה השקופה ע"י קשתית שניתנת להסרה ,האם זה מומלץ? ואיזה רופא או מרפאה באזור המרכז מומלצת בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ למקרים המתאימים
ד``ר עתליה וסרשטיין09/12/2009כמעט כל המומחים לאורתודונטיה עוסקים גם בשיטה זו. היכנסי לאתר ההסתדרות לרפואת שיניים או לאתר האגודה האורתודונטית וחפשי מומחה ליישור שיניים או אורתודונטיה באזור שמתאים לך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור ללא גשרלילי08/12/2009
שלום רב.
אני בת 22, בעברי היה לי גשר אולם לאחר שהורדתי אותו במהלך השנים שן אחת חזרה לקדמותה
לכן הייתי רוצה ליישר אותה , אך ללא גשר, האם ישנה אפשרות כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בדרך כלל
ד``ר עתליה וסרשטיין09/12/2009באמצעות פלטה שקופה או אחרת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
לילי11/12/2009אני שוקלת פשוט לעקור את אותה שן עקומה ולשים במקומה כתר, האם כדאי לעשות זאת או ליישר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לעקור
ד``ר עתליה וסרשטיין13/12/2009אם תעקרי ידרש שתל שאורך "חייו" מוגבל
שום פתרון אינו נותר לאורך זמן ויהיה תמיד פחות יפה מהשן שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווףאורית06/12/2009
אני צריכה גשר וכבר עשיתי תצילומיים בפה ומאז אני מחקה לתור הבא שלי מה עושים בתור הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בתכנית הטיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין06/12/2009יתכן שבפגישה הבאה רק תיקבע תכנית הטיפול. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר יש תוכניית טיפול
אורית07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם!אורון06/12/2009
שלום לכולם..
אני בן 17 ורוצה להשתמש ביישור שיניים בשיטת האינווזלין..
יש לי כמה שאלות..
האם יש סיכוי שלאחר תקופה עם האינווזלין אצטרך לעבור לגשר קוביות רגיל?? כי שמעתי על זה מהרופא שיניים של אמא שלי..
והאם השיטה הזו שווה את הכסף?
תודה רבה למי שעונה ומבין:)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהמקרה מתאים לשיטה
ד``ר עתליה וסרשטיין06/12/2009אין צורך לעבור למכשור קבוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינהקובי06/12/2009
שלום רב,
אני בן 21 כשלוש - ארבע שנים לאחר ישור שיניים ובפי קיבועים בלסת העליונה והתחתונה.
לאחרונה צומחות לי 2 שיני בינה בלסת העליונה (אחת בכל צד).
האם צמיחת שיני הבינה עלולות לגרום לתזוזה של השיניים ?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאו דווקא
ד``ר עתליה וסרשטיין06/12/2009שיניים קדמיות בעיקר תחתונות עלולות להצטופף גם כשאין שיני בינה. הקיבועים נועדו בין היתר גם להקטין במידה רבה נטייה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)