מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט לגבי סוג יישור שיניים +תמונהעמוס02/02/2010
שלום, אני בן 35 ובתקופה האחרונה השיניים שלי די התעקמו (גם קודם קו האמצע בלסת העליונה לא היה במקום, אבל עכשיו זה הוחמר - חלק מהשיניים בצד האחד של הלסת "צנחו" למטה). אני מתלבט בין כמה דברים:
1. רופאת השיניים שלי המליצה לי להשחיז את השיניים העליונות ולשים על כולן כתרים. מדובר בהליך קל יחסית וזול, אבל נראה לי קצת לא הגיוני להרוס שיניים בריאות (גם אם הן לא יפות במיוחד).
2. גשר חיצוני לא בא בחשבון כי אני עובד עם אנשים, אבל אני גם לא מתלהב מגשר פנימי (מחיר יקר והסתגלות בעייתית) או גשר שקוף (עדיין רואים, עדיין לא אסתטי).
3. שמעתי על שיטת Invisalign, ולמיטב הבנתי היא לא מתאימה להזזת שיניים שלמות לצדדים אלא רק מתקנת שיניים שבולטות פנימה או החוצה. אני צודק? האם על פי התמונה שיטה זו יכולה להתאים לי?
4. חשבתי שאולי כדאי לחכות עם הכל, ולחכות לשיטה חדשה. הרי עולם הרפואה מתקדם בקצב מסחרר, ובטח בעוד חמש שנים יהיו יותר פתרונות אסתטיים, זולים ונוחים. האם ידוע לך על שיטות חדשות שנמצאות בפיתוח מתקדם?
מצ"ב התמונה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בכל שיטה ניתן לפתור את בעיתך
ד``ר אריאל דינבר02/02/2010אם ברצונך להמתין כנראה שהבעיה לא מפריעה לך עד כדי כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמוש01/02/2010
שלום רב.
הבעיה שלי היא שהלסת העליונה שלי צרה והסגר לא נכון בפה .אני בן 27.
ויש לי חיכוך בפרק ימין בזמן השינה על צד ימין.
רופא אחד המליץ לי לעשות ניתוח להרחבת הלסת ולאחר מכן תהליך יישור שיניים רופא אחר אמר לי לשים מכשיר בפה המחובר בעזרת טבעות לשיניים הטוחנות ובאמצע בורג שתתרחב הלסת ולאחר מכן לשים קוביות .איזה מבן הטפולים טוב יותר?איך אדע במה לבחור?איזה טיפול רוב הסיכויים שיצליח יותר מהאחר?מה עדיף?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד``ר עתליה וסרשטיין02/02/2010במידת ההרחבה הדרושה ובהטייית השיניים העכשוית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוווףשירלי01/02/2010
ברגע זה חזרתי מרופא שיינים והוא שם לי מכשיר הוא קרה לזה למעלה וכמו טבעות אחת בכל צד מזה?
איך אפשר לטפל בכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענוו גם על זה!!! ממש חשוב!!!!!!!!!
שירלי01/02/2010שלום זה אני ממיקודם איך אפשר לנקות מישם את האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשככי כאבים
ד``ר עתליה וסרשטיין02/02/2010אם שאינך רגישה להם כגון: אקמול, אופטלגין - אך לא מעל המינון המומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינקוגניטו \ גשר פנימינורית30/01/2010
שלום ,
אני בת 23 מעוניינת מאוד בטיפול אורתודנטי אך יחד עם זאת מאוד חשוב לי שהוא יהיה בלתי נראה , שמעתי על שיטת האינקוגניטו אבל גם הבנתי שהיא הרבה יותר יקרה.
האם השיטה הזאת טובה ומומלצת או בשלב ראשוני שלה?
ובכמה היא יותר יקרה יחסית לגשר \ טבעות רגילות ?
תודה נורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה מאד מומלצת וטובה
ד``ר אריאל דינבר30/01/2010לא נוכל לדבר על מחירים בפורום זה אך אם את מעוניינת בטיפול בלתי נראה ואת מוכנה לשלם מחיר גבוה לטיפול במכשור לינגואלי אז אופצית אינקוגניטו היא מצוינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בהריוןאסנת29/01/2010
שלום רב
אני בשבוע 21 , חודש 5 להריוני. יש בפי 2 שיניים אחוריות שלצערי הרב לא טיפלתי בעקירה בזמן , כבר שנתיים פשוט כמעט ואין לי שם שן , המקום לא כאב לי ולכן דחיתי את העקירה .
עכשיו בהריון האדימו לי החניכיים בתוך חלל השן ( בעצם במקום שהיה השן כי נותר רק שארית השן בלבד) המקום לא כואב לי בכלל .יש רק אודם והתנפחות בחנייכים.
היום הלכתי לרופאת שיניים שטענה כי מדובר בזיהום בחניכיים וכי יש לבצע עקירת שן כי הדבר יכול לגרום לנזק ... נכנסתי לחרדה שכן הייתי מעדיפה לדחות אתצ מועד העקירה אחרי הלידה כי המקום בכלל לא כואב לי . ועקירת שן מלווה בצילום רנטגן ולעיתים אף אנטיביוטיקה והייתי רוצה לחסוך את העניין . אני יודעת שיש רופאים הדוגלים בעקירה רק עם יש זיהום רציני , כאבים , חום וכו..ואילו באינטרנט קראתי שזיהום בחניכיים יכול לעבור דרך הדם לעובר וגרום לו לנזק וזה ממש הלחיץ אותי כי ממש לא חשבתי שזה יכול להזיק לעובר
האם באמת זיהום מסוג זה שלא מלווה בשום כאב או חום ושיש לצייןכי יש לי אותו די הרבה זמן פשוט לא יחסתי כל כך חשיבות כי כלום לא כאב לי והעדפתי לעקור אחרי הלידה , יכול באמת לגרום לנזק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פורום ליישור שיניים
ד``ר אריאל דינבר30/01/2010נסי פורום רפואת שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין השיטות השונות.תמר29/01/2010
יש לי בעייה של צפיפות ושיניים בולטות ואני מעוניינת לעשות גשר. אמרו לי שיהיה לי צורך כנראה ב-4 עקירות, ייתכן שמ-2 מהן יהיה ניתן להימנע על-ידי שיוף השיניים, אבל נראה לי שאבחר בכל זאת בעקירה.
מאוד מאוד חשוב לי שאף אחד לא יבחין בטיפול. אני כבר בת 22, עובדת המון מול אנשים, בישיבות, הרצאות, ראיונות אישיים וסיטואציות דומות, וחשוב לי שלא ניתן יהיה להבחין בכך, לא על-ידי כך שיראו את זה, ולא על-ידי כך שיישמעו הפרעות בדיבור ודברים כאלה.
הבנתי שיש אפשרות של סמכים פנימיים, אבל שישנה תקופת הסתגלות ארוכה ושעלולה להיות הפרעה בדיבור וכדומה - עד כמה זה בולט? מה היא תקופת הסתגלות ארוכה - שעות, ימים, שבועות?
הבנתי שיש אפשרות לסמכים חיצוניים שקופים או קשתיות שקופות, אבל שהן רק אסתטיות ולא בלתי-נראות, אז עד כמה הן אסתטיות? מאיזה מרחק ניתן להבחין בהן?
מה היא השיטה היעילה ביותר, הקצרה ביותר?
בקיצור, מהי השיטה המומלצת ביותר לסיטואציה שלי? ובכללי, מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה?
אשמח לקבל פירוט ככל הניתן על כל השיטות הרלוונטיות. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לענות לך בקצרה
ד``ר אריאל דינבר30/01/2010שאלותיך דורשות יותר מחצי שעה הסברים בע"פ אם לא יותר, ובכל זאת קצת הבהרות:
1.הפרעה בדיבור כיום כמעט ולא קיימת בד"כ אולי קצת בתקופת ההסתגלות (ימים עד שבועות)
2. סמכים שקופים הם אסתטים אך נראים. קשתיות כמעט ולא נראות אך עדיין ניתן להבחין בהן בחלק מהמקרים.
3. כולן יעילות וצורה זו או אחרת מאד תלוי בנסיון הרופא.
4.את השיטה את תבחרי בהתאם להמלצת המומחה שיבדוק אותך ובהתאם לבעיה שלך הנסתרת מאיתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוווח בין השיניים המשךרעות27/01/2010
בהמשל לשאלתי מקודם אני מעוניינת לסגור אך ורק את הרווח של 2 מ"מ מקסימום שנובע כאמור מנטיה של 2 השיניים הקדמיות הצידה. נאמר לי שיש להסתכל על הבעיה לא רק נקודתית כי הרווח הינו סימפטום אפשרי לבעיה כוללת. שאלתי היא האם ניתן לטפל בכל מקרה רק ברווח ולסגור אותו (תוך התעלמות מבעיות אחרות אם קיימות) תוך זמן קצר, כי איני מעוניינת בגילי 28 בטיפול ארוך ומסובך ורק הרווח מפריע לי ?
תודה שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/2010לפי תאורך שניתן למלא את מבוקשך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףמאיה26/01/2010
רציתי לדעת אם אני עדיין יכולה לעשות יישור שיניים אם עשו לי טיפול שורש ומבנה בשן אחת קדמית.
האם אפשר לדחות את עיניין הכתר כרגע אני עם סתימה זמנית ורק לאחר יישור השניים לטפל בשן ולשים כתר.....
בת 25....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובות חיוביות
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע השן בעקבות חבלהמנשה26/01/2010
שלום רב,
לפני משהו כמו 5-6 שנים נפלתי על והשן הקידמית שלי נשברה קצת,אז סידרו לי אותה עם חומר מיוחד ולאחר תקופה מסויימת הגוון של השן השתנה לצהוב יותר כהה משאר השיניים האם אפשר לעשות משהו בנידון?
והאם לאחר ששיני הבינה יוצאות זה אמור לגרום לשיניים להיות פחות ישרות או לעלות אחת על השנייה בגלל חוסר מקום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/20101. פנה לרופא/ת שיניים כללי או מומחה/ית לטיפולי שורש כדי לבדוק אם יש צורך בטיפול כזה. בהמשכו ניתן להלבין את השן.
2. שיניים תחתונות נוטות להצטופף בסוף שנות העשרה גם כשאין שיני בינה. יש גורמים נוספים לשיני הבינה, שיש להם חלק בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים דרך אוניברסיטת ת"אנועה26/01/2010
שלום לכולם,
יש פה מישהו\מישהי במקרה שעוברת יישור שיניים במסגרת המחלקה האורטודנטית של אונ' ת"א?
בכל מקרה-אני רוצה לגשת לייעוץ אצלם-שהבנתי שאבפגישה הראשונית בודק רופא מומחה,אך מדאיג אותי לחשוב שמי שיהיה אחראי על יישור השיניים שלי יהיה סטודנט חסר ניסיון..
אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
ושאלה לד"ר עתליה-האם הסטודנטים מפוקחים ע"י רופאים מומחים בזמן הטיפול?ואם אני אצתרך ניתוח בחניכיים התחתןנות(זה מה שנאמר לי ע"י אורטודנט מטעם קופ"ח)-האם המחלקה מטפלת גם בניתוחי פה ולסת-ומי שעושה את הניתוחים האם אלו הם הסטודנטים או המומחים?
תודה רבה לכולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול במחלקה לאורתודונטיה
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/2010לא מבוצע ע"י סטודנטים אלא ע"י רופאי שיניים שמתמחים באורתודונטיה ומפוקחים על ידי מומחים בתחום. אם תצטרכי ניתוח חניכיים, הוא לא יבוצע במחלקה לאורתודונטיה ותוכלי לבחור כל מומחה לחניכיים שתרצי במסגרת פרטית או אחרת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור שיניים "בלתי נראה"
שיר .נ.07/03/2010שלום ד"ר עתליה ,
כפי שאני מבינה מהתגובות ניתן לקיים טיפולי שיניים בתחום האורטודנטיה גם בטיפולים המתקדמים ,כמו יישור המורכב על השיניים באמצעות טכנולוגיה מתקדמת .
ברצוני לדעת כיצד ניתן לקבוע פגישה ולבדוק האם אני מתאימה לטיפול מסוג הזה .
אני מאוד רוצה לעבור את הטיפול ובסכום שאוכל לעמוד בו .
האם המרפאה באוניברסיטה עדיין פועלת בשנה זו??
אודה להתייחסותך,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרפאה פועלת
ד``ר עתליה וסרשטיין07/03/2010תוכלי להתקשר למחלקה לאורתודונטיה 03-6407310 או 03-6407456 ולברר מועדי בדיקה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת אינוויזילייןאנני25/01/2010
שלום, אני בטוחה שכבר דנו בשיטת אינוויזליין.
אמרו לי שאני מתאימה לטיפול זה, ידוע י שהוא יקר, ושהוא נמשך כ8,9 חודשים,
האם טיפול זה מומלץ וכדאי?! יש חסרונות לטיפול זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את מתאימה מבחינת התנועות הדרושות
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2010של השיניים, הטיפול רצוי. נוח וטוב אסטטית. חסרון כללי? צורך בשתוף פעולה מצידך בהרכבת המכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה..אני25/01/2010
האם בזמן טיפול של יישור שיניים ניתן לטוס לחו"ל לתקופה מסויימת? חודשיים+
לא חצי שנה פחות מזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לינגואליאני25/01/2010
האם טיפול כזה תקף אם יש צורך ב4 עקירות?
הייתי אצל האורתודנט והוא הציע לי שתי אפשרויות של יישור שיניים, אחת שיכולה להתבצע ללא עקירות שהטיפול יהיה יותר קצר בשיטה זו אבל השיניים יבלטו מעט (יש לציין שיש להן טיפונת בליטה, משהו שלא מפריע לי)
אפשרות שנייה ביצוע של 4 עקירות שהטיפול יערך שנה וחצי שנתיים, יותר ארוך אך השיניים יהיו יותר מכונסות פנימה והחיוך יהיה יותר רחב לטענתו.
מבחינה הגיונית נראה לי שאבחר בביצוע של עקירות..
ובנוגע לזה סתם שאלה.. הרופא הוא לא זה שאמור להחליט?
הוא לטענתו אמר שזה עניין של טעם ומראה ואני זאת שבסופו של דבר מסתכלת על המראה כל יום..
החלטתי נכונה? נבונה? לא תפגע בי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההחלטה הסופית שלך
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2010אם לא מפריעה לך הבליטה, מדוע לעקור?
השיניים במקרים רבים מהוות תמיכה יפה לשפתיים כדי לשמור על מראה צעיר.
טיפול לינגואלי תקף גם עם 4 עקירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד משהו קטן..
אני26/01/2010המון תודה לך!! את ממש עוזרת לי פה אין לך מושג כמה..
ועוד שאלה קטנה..
אין סכנה כלשהי כשיש יותר שיניים בפה מבחינת הצפיפות שכרגע יש לי..
הכוונה לסכנה בריאותית לא קשר לאסתטי. .
עומס על החניכיים וכדומה אם יש בכלל דבר כזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים צפופות
ד``ר עתליה וסרשטיין29/01/2010בדרך כלל לא יוצרות סכנה בריאותית, אם יש אפשרות לנקותן וביניהן היטב עם חוט דנטלי.
פיזור צפיפות חמורה ללא עקירות וללא הורדת חומר שן (עד רבע מ"מ) מקירות השיניים הסמוכות עלול לגרום נסיגת חניכיים בעיקר באזור הקדמי התחתון, שניתנת לפתרון. נסיגה כזו עלולה להתרחש גם בטיפול אורתודונטי שלאחר עקירות. אם לא מפריע לך דבר אסטטית, עדיף לא לטפל. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת טיפול אורתודונטי באמצעיונתן24/01/2010
מאסתי בטיפול באמצעות הסמכים השקופים. איני מסוגל ללכת איתם יותר. הם אמנם שקופים בהתחלה, אך נהפכים מהר מאוד לצהובים לא משנה כמה תצחצח אותם.
בנוסף, אני בן 22 ובאופן כללי התחושה של ללכת עם גשר בגיל הזה היא לא קלה לבנאדם שעדיין לא פיתח חסינות נפשית ומסוגל לשים פס על כולם.
לקחתי את העניין בחשבון כשהתחלתי את הטיפול, אבל חשבתי ש-9 חודשים אני אשרוד.
היום, כ-5 חודשים וחצי אחרי, אני בהחלט יכול להגיד שעם הגשר בשיניים התחתונות אני יכול לחיות גם עוד הרבה שנים, אבל עם הגשר בעליונות- פשוט לא. השיניים התחתונות התיישרו כמעט לגמרי, ובין כה הן לא הכי הפריעו לי מלכתחילה, שהרי השיניים העליונות הן הבולטות כשמחייכים וכו'. בקיצור, גם גשר, גם "צהבת", וגם רווחים, החלטתי שאני לא מסוגל יותר..
אני מטופל בכללית סמייל, ידוע לכם אם יש אופציה להחליף טיפול בשיניים העליונות בלבד, מסמכים שקופים לאינויזיליין (בתוספת תשלום כמובן)??
ומבחינה טיפולית, דבר כזה אפשרי או שהוא לא מומלץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל אפשרי
ד``ר עתליה וסרשטיין26/01/2010רק עניין של מחיר ובדיקה שאתה מתאים לשיטה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שעוקרת שןיורם24/01/2010
יש לי ילד בן 5 . אנו רואים כיצד שן קידמית שצומחת עוקרת את השן הקידמית שלידה
מה עושים במצב שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם שן קבועה בוקעת טרם נשירת החלבית
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010יש לעקור את השן החלבית, מומלץ לוודא שכל השיניים הקבועות במהלך התפתחות טרם העקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)