מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שינייםרעות24/01/2010
אני בת 18 ויש לי רווח בין השיניים הקדמיות העליונות כתוצאה מנטיה לצד של כל שן. נראה שאם כל שן תזוז מילימטר בערך הרווח יסגר. שאלתי היא האם ניתן להשתמש בשיטה הלינגואלית ולהדביק את הקוביות רק על 2 השיניים הנ"ל?
מה משך טיפול כזה בערך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק זאת
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010בד"כ התשובה היא שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליר אליינרשקד24/01/2010
שלום, אני בת 22 והתחלתי לפני 4 ימים טיפול בקלירליינר
האורתודנט התחיל לי את הטיפול ואמר לי ללכת לרופא שיניים על מנת לבדוק את השיניים אם הן בריאות.
היום הייתי אצל הרופא שינים והוא אמר לי שזה ממש אסור להתחיל טיפול כזה לפני שהשיניים בריאות לגמרי ועברו טיפולים, מסביר לי שאם יש לי חור אז הלחץ של הקשתית מחמיר את המצב ובנוסף אם אני מבצעת כרגע סתימה כל הטיפול של הקשתיות נהרס כי המדידות של השיניים כבר שונות. אמר לי ישירות להפסיק את הטיפול ולהתחיל רק אחרי שיעשו לי טיפולים.
למרות זאת האורתודנט אמר לי שזה בסדר לעשות טיפולי שיניים עם קלירליינר.. מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם טיפולים משמרים
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים שקוףתמר23/01/2010
שלום,
אני בת 18, יש לי בעיה של שיניים בולטות (לסת תחתונה ועליונה), בעבר עברתי טיפול על מנת להכניס אותן, אך מסיבות כאלה ואחרות הטיפול לא הושלם והשיניים לא הוכנסו עד הסוף, אלא רק חצי דרך.
לאחרונה זה התחיל להפריע לי, והתחלתי לשקול יישור שיניים נוסף.
האורתודנט שלי דיבר על עקירה של 4 שיניים (2 עליונות ו-2 תחתונות) ויישור בשיטת אינביזליין.
הבעיה היא, שאני מאוד נבוכה שמישהו ישים לב לגשר. לכן רציתי לשאול, עד כמה הוא בולט? האם זה אסתטי, בלתי נראה?
בצבא למשל אני מדריכה של חיילים, האם בסיטואציה של שיעור מול כיתה, או בשיעור פרטי אחד-על-אחד, כשאני מדברת ומחייכת וצוחקת, סביר להניח שמישהו יבחין בזה? האם בכלל ייתכן שלא יבחינו בזה?
מישהו אמר לי שהטיפול גורם להצהבת השיניים, האם זה נכון? עד כמה זה משמעותי והאם זה משהו שהקפדה על היגיינה וצחצוח נכון יכולים למנוע? או האם הלבנת שיניים לאחר הטיפול יכולה לתקן את זה?
מה המגבלות? האם לאחר העקירות, יהיו רווחים משמעותיים ונראים לעין עד שהשיניים זזות למקומן, או שעוקרים את השיניים האחוריות שאינן נראות?
בקיצור, אשמח לקבל כמה שיותר פרטים לגבי האסתטיות, כיוון שזה מלחיץ אותי מאוד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרך בלתי נראית היחידה:
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010טיפול לינגואלי. אף אחד לא רואה שמתנהל טיפול אורתודונטי
לא ממליץ לבצע טיפול בשיטת אינויזליין כאשר מדובר על עקירה של 4 שיניים
לאחר עקירות יש מרווחים אך ניתן לבקש מהאורתודונוט שידביק שן חלופית זמנית. בד"כ ניתן לבצע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו טיפול לינגואלי?
תמר29/01/2010לא שמעתי על זה, תוכל בבקשה לתת לי פרטים עליו? יכולה להיות איזשהי סיבה שהאורתודנט שלי לא הציע את זה כאפשרות, יכול להיות שהוא לא מתאים למקרה שלי?
והאם זה אומר שבשיטת אינוויזליין כן יהיה בולט הטיפול בסיטואציות שתיארתי?
ולמה לא היית ממליץ על אינוויזליין במקרה של 4 עקירות? האורתודנט שלי כן העלה את זה כאופציה כשהעלתי את סוגיית האסתטיות. מה הבעייתיות של זה?
האם הרווחים הם בולטים, מקדימה, או שעוקרים שיניים מאחורה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לינגואלי
ד``ר אריאל דינבר30/01/2010זהו טיפול בעזרת סמכים המודבקים במשטח האחורי של השיניים
הסמכים נסתרים, הם לא בחזית של השיניים לכן לא רואים אותם.
לא כל המומחים מבצעים טיפול בטכניקה זו מסיבות שונות.
במקרים של עקירות אני ממליץ על טיפול במכשור קבוע (כלומר ע"י סמכים ולא על ע"י אינויזליין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל יעילות או בגלל המשמעת העצמית?
תמר06/02/2010הבנתי שבאינוויזליין דרושה משמעת עצמית גבוהה, ויש לי את זה, אם אחליט להתחיל בזה, אני אקפיד על זה מאוד, אני לא אשאיר לי חורים בין השיניים במקומות של העקירות. אז אם זו הסיבה, זו לא בעיה מבחינתי.
אם מדובר בעניין של יעילות או משך הטיפול אני אשמח לדעת, כיוון שהאורתודנט שלי לא הזכיר משהו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוצאה פחות טובה
ד``ר אריאל דינבר06/02/2010קשור לפוטנציאל של המכשיר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח חוזר בשיניים (לאחר טיפול)שיר22/01/2010
לאחר טיפול בן שנתיים- שלוש לצמצום הרווח בין השיניים הקדמיות (בעזרת גשר), ושימוש בפלטה לפי הוראות האורתודנט- הרווח חוזר.
כבר כמה חודשים שאני בלי פלטה- לפי הוראותיו, ושמתי לב שהשיניים מתרחקות שוב, והפלטה כבר לא עולה עליהן.
מה סביר שהוא יעשה בנידון?
כרגע הרווח קטן, אבל עדיין מפריע לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות לבקש שיסגור שוב את הרווח
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010ולבקש שיבצע קיבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוביות מברזל או השיטה השקופה?תמר21/01/2010
שלום, אני בת 19,כבר כמה שנים שיש לי שן אחת עולה ע"ג השניה מעט, גם בלסת העליונה וגם בתחתונה, הייתי אצל כמה אורטודנטים בעבר וכולם אמרו שנחכה שיצאו שיני בינה כי הם ישנו את צורת הפה. לאחרונה ביקרתי שוב, והאורדונט אמר לעשות קוביות. אני מתלבטת רק מה עדיף? השיטה השקופה, ששמים על השיניים כמו פלסטיק שקוף, ומחליפים כל שבועיים. או קוביות ברזל רגילות.
מבחינה אסטטית לאממש משנה לי. איזה טיפול אמין יותר?מבטיח יותר?זול יותר? לוקח פחות זמן?
ומה מומלץ? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעזרת קוביות מתכת
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010הוא הזול ביותר והיעיל ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי באמצע הטיפול...המכור21/01/2010
שלום אני מטופל כשנה באחת מקופ"ח ליישור שיניים
בהתחלת הטיפול נאמר לי שעליי לעשות מכשיר הרחבה ללסת עליונה ע"מ שתהיה מותאמת ללסת התחתונה
קניתי תמכשיר בנוסף להצעת מחיר ...סה"כ עלה לי 10 אלף(2500 רק המכשיר הרחבה)
היום
לאחר שנה הרופא לא מצליח לקרב את השיניים החותכות (והבניבים) ללסת התחתונה
מה שמשאיר לי רווח בינהם
הוא אומר שעליו לעקור לי 2 שיניים חותכות ע"מ שיוכל לתאם בין הלסתות
בהתחלה כשהוא הסביר לי הוא הסביר שזה כי הלסת גדולה מידיי ועכשיו שהוא נזכר כנראה ששילמתי על הרחבה ובעצם הוא זה שהרחיב משתמע לי שהבליטה נובעת מההרחבה
מפה נובעות לי מספר שאלות
1)האם באמת הבליטה קשורה להרחבה? למה הוא לא אמר את זה מראש?
2)במידה וזה לא קשור להרחבה ואכן זה המבנה שלי של הלסת למה אני צריך להוציא שוב מכספי אחרי שהייתה הצעת מחיר ושילמתי על תכנית טיפול מסוימת? האם זה הגיוני שאשלם להם על העקירות שאני צריך לקבל כחלק מטיפול שכבר שולם?
תודה מראש על ההתיחסות...תשובתכם וחוות דעת של כל אחד ממכם תעזור לי מאוד ...כי גם ככה היחס כלפיי מהקופ"ח מאוד עויין
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל קופ"ח יועץ שניתן להתייעץ איתו
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010במיוחד בבעיות כאלה. ממליץ לך לפנות דרך הסניף שלך להתייעצות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת לסתאני20/01/2010
איך עובדת הרחבת לסת וכמה זמן פחות או יותר זה אמור לקחת? (אצל אדם בוגר)
ועוד שאלה.. עד כמה עקירה של שן בינה באמת כואבת? זה באמת נורא כ"כ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר להרחבה
המכור21/01/2010אני מרשה לעצמי לענות לך כי עברץתתי בדיוק מה שעברת
אז ככה העיקרה לא כואבת ....אולי ביום הראשון טיפטיפה כאבים...יתנו לך אופטלגין אני אישית לא לקחתי אני מקווה גם אתה לא תצטרך
ההרחבה מציקה בפה בימים הראשונים צריכים להתרגל והיא תלויה בגודל הלסת שלך לי לקח כחצי שנה עד שהורידו לי
אבל תקפיד תקפיד לדעת מראש שלא יצטרכו לעקור שיניים נוספות בעקבות ההרחבה כי זה מה שאני עבר כרגע לא יידעו אותי מראש ובגלל זה הטיפול שלי נעצר ....
שיהיה בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אני21/01/2010תודה רבה על התשובה.. ואני בת ד"א חח
איזה ההרחבה הולכת? עם איזה מכשיר משהו..
אני אמורה להרחיב לסת תחתונה.. יום ראשון אני ידע יותר טוב..
על כל מקרה תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנולום עליוןלי20/01/2010
בתי באמצע טיפול אורטודנטי, יש לה חיבור מעל הלסת העליונה לשפה עליונה, והאורטודנט טוען כי יש לחתוך אותו, האם אכו יש לו השפעה על יישור השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיימות אסכולות שונות
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2010באשר לצורך בחיתוך הפרנולום לצורך יישור השיניים, וכמובן שיש הבדל בין מקרה לאחר. לכן לא אוכל לשלול או לקבל את טענת האורתודונט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים לפני 20 שנה וגם אינויזבובה19/01/2010
שלום,
לפני כ-20 שנה, כשהייתי בת 22, התחלתי טיפול אורטודנטי. הקוביות היו על שיני כ-3 שנים וכשהורדתי, היו לי שיניים ישרות ומדהימות.
עברו 20 שנה והיום שיני שוב עקומות וכעורות. לאחרונה אני רואה ששתי שיני הקדמיות העליונות פשוט זזו להן קדימה.
אני מיואשת. מה גורם לשיניים לזוז כל כך? מי ערב לכך שלא ימשיכו לזוז?
ובאשר לגשר השקוף, אינויזיליין, אני תוהה האם אין נזק לשיניים כשהן נמצאות בתוך חומר אטום רוב שעות היום, האם זה לא כר נוח להתרבות חיידקים?
ואם אתחיל שוב טיפול, האם יהיה אפקטיבי שוב, למרות ששיני כבר "סבלו" בעבר מכל התהליך?
מליון תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת שיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2010מתרחשת כל החיים. עלולה להחמיר בעקבות ספיגת עצם עקב בעיה בחניכיים. את הפלטות השקופות מנקים ואין כל בעייה של פגיעה בשיניים עקב התרבות החיידקים, אם ממלאים את ההוראות. סביר להניח, שהטיפול יהיה שוב אפקטיבי, אם כי חייבים לצלם רנטגנית כדי להעריך את מצב שורשי השיניים ותמיכת העצם לפני הנעתן האורתודונטית. כיום מקובל יותר להשתמש בקיבועים בסיום הטיפול, שמסייעים יותר לשמור על שיניים ישרות לאורך זמן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשי19/01/2010
יש לי תור לאורטודנט עוד שבועיים ויש לי מספר שאלות על גשר:
1. אני אפגש איתו עוד שבועיים אז עוד כמה זמן בערך יתקינו לי את הגשר??
2. שמעתי שיש כמה סוגים של גשרים רגיל שקוף ומשוכלל יותר כמה עולה כל אחד??
3. זה מנפח את השפתיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
שירלי19/01/2010אני עושה גשר עוד מעט ואני ממליצה לך לקחת את הגשר הרגיל קוביות ברזל
נכון הם בולטות ולא יפות במיוחד אבל המחיר שלהם סביר וכל הרופאים מיתאסכים בזה
ואים אתה בגיל העשרה אז זה הכי אופנתי בגיל הזה ואים לא גשר זה ביכלל לא נורא בכול גיל
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלות
שי20/01/2010א. כן די עזרת חח
ב. איך קובעים צבעים??
ג. עם יש לי פגישה ראשונה עם האורטופד יום שני הבא מתי בערך יעשו לי את הגשר??
ד. אני בת חח רק שתדעו וכן אני בת 13* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליז תענו מהר אני צריכה תשובה חח
שי24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל רופא שיטה ודרך עבודה משלו
ד``ר אריאל דינבר24/01/2010בד"כ מדביקים סמכים בסמוך לתחילת הטיפול. יתכן שהאורתודונט מתכנן מכשירים נוספים טרם ההדבקה, עליך לשאול אותו/אותה.
גשר שקוף יקר מגשר מתכתי רגיל.
לא מנפח שפתיים אך יש הרגשה כזו בתחילת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינויזיליין/סמכים שקופיםחסוי18/01/2010
שלום.
אני בן 19 ומעוניין לעבור טיפול אורתודנטי.
שמעתי על אינויזליין ונתבשרתי שאני מתאים לטיפול אך יתכן כי אצטרך קוביות שקופות למספר חודשים בודדים להשגת 100% יישור.
משך זמן הטיפול הוא באיזור שנה וחצי-שנתיים כפי שאמרו לי.
לכן אני שוקל לעבור טיפול מלא מההתחלה בשיטת הקוביות השקופות.
שאלתי היא עד כמה זה אסטטי ומהן החסרונות והיתרונות של שיטה זו בהשוואה לאינויזליין.
מאד חשוב לי הצד האסטטי.
אשמח לקבל מענה בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטטיקה ויעילות
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2010הסמכים השקופים פחות אסטטיים מהאינביזליין, אך השימוש בהם מאפשר תנועה מדוייקת של כל שן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף מאודשירלי18/01/2010
שלום רב היום בערב אני עושה טבעות בשיינים להרבה בנות
מהכיתה שלי יש גשר והם אומרות ששמיים טבעות זה ממש כואב
וירד הרבה דם
והשאלה מה איך הוא שם תטבעת ואים זה כואב וירד דם?!?!?
אני מעדיפה שתאמרו לי תאמת בשביל לדעת מה יעשו לי מאשר שתאמרו שזה לא כואב ולא כלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את כבר אחרי
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2010לבטח נוכחת, שהשד אינו נורא כל-כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
שירלי20/01/2010כן זה לא כאב תודה!
אבל הוא שם לי תטבעת והוריד אותה למה?
ואין לי גומיות וכלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשראנה17/01/2010
למה אסור לשים גשר כשיש דלקת חניחיים?
הסבר לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיבה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2010הגשר מקשה על שמירת נקיון השיניים והדלקת תחמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמוש17/01/2010
שלום רב
אני בן 27 הייתי אצל אורטודנט והוא אומר לי שאני צריך קודם להרחיב את הלסת העליונה ע"י בורג המחובר לשיניים תוחנות עם טבעות ולאחר מכן שהלסת תתרחב לשים קוביות
הבעיה היא שכיום יש לי חיכוך בצד שמאל כשאני ישן (חיכוך במפרק אז אני ישן רק על צד שמאל) ואני דיי חושש שהמצב יחמיר אם אני ירחיב את הלסת.
האם זה נכון לעשות את הטיפול כמו שהוצע לי?האם יש עוד דרכים לטיפול?יש סיכוי שהמצב התדרדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לטפל בהפרעה במפרק
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2010עוד לפני האורתודונטיה. בבתי הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל-אביב וכנראה גם בירושלים יש מחלקה לסגר המטפלת גם בבעיות במפרק ויש רופאי שיניים שעוסקים ספציפית בתחום זה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד לילהאלירן17/01/2010
לפני כשנה לערך סיימתי יישור שיניים (שיניים עליונות) בתהליך שנמשך כמעט שנה וחצי. לאחר הורדת הגשר קיבלתי מעין סד לילה (ככה נראה לי קוראים לזה) שקוף כזה מותאם למבנה השיניים שנאמר לי שעלי לישון איתו מדי לילה. בחודשים הראשונים אכן התמדתי אולם נוכח העובדה שכל יום צריך לנקות אותו גרמה לי לאט לאט לוותר עליו. לאחרונה החלטתי לחזור ולשים אותו, בפעם הראשונה ששמתי אותו הוא היה קצת גדול באיזור השיניים הטוחנות ולא כ"כ ישב נוח... אחרי 10 דקות של נשיכת הסד הוא הותאם לפה אולם הרגשתי לחץ חזק ומעצבן בשיניים הקדמיות...האם אפשרי להשתמש בשד הזה או שרצוי להחליפו בחדש? האם הלחץ נגרם בגלל שלא שמתי אותו זמן רב יחסית? 4-5 חודשים
בנתיים אני נמנע מלשים אותו כי אני לא רוצה חלילה לגרום נזק משמעותי לשיניים (אם קיים כזה)
אשמח לתשובה בעניין
אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, בגלל שלא השתמשת
ד``ר עתליה וסרשטיין20/01/2010בסד השיניים נעו. האורתודונט/ית שלך צריך להחליט לאור מצב שורשי השיניים, אם כדאי להשתמש בסד שברשותך או לבצע סד חדש. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)