מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שיניים במקביל לטיפולי פוריותפאי11/10/2009
האם יש בעיה לעשות יישור שיניים כאשר נמצאים בטיפולי פוריות (ובהמשך בהיריון)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי רנטגן והריון
ד``ר עתליה וסרשטיין14/10/2009אין מניעה ליישור השיניים עצמו אך לא רצוי לבצע צילומי רנטגן בטרימסטר הראשון של ההריון. צילומי הרנטגן נדרשים לצורך תכנית הטיפול האורתודונטית וולעתים לאחר 6-9 חודשי טיפול לצורך מעקב אחר שורשי השיניים. לכן יש לבצעם רק כשאת בטוחה שאת לא בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר ללסת עליונה צרה.ד'10/10/2009
האם שאומרים לסת עליונה צרה מתכוונים ביחס ללסת התחתונה?
כי הלסת שלי לא ממש עגולה, אך בביקור אצל רופא שיניים נאמר שיש לי סגר טוב.
וגם אף פעם לא צוין אצלי לסת צרה.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ולא
ד``ר אריאל דינבר10/10/2009קשת עליונה נבדקת ביחס לעצמה ולממוצע ונבדקת גם ביחס ללסת התחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם היא הייתה צרה אז היה נאמר לי?
ד'10/10/2009אני בן 15 אם זה עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניחה שכן
ד``ר עתליה וסרשטיין10/10/2009בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשראבי10/10/2009
שלום בלסת עליונה יש לי שן אחת בולטת והקדמיות טיפה מוכנסות בפנים רציתי לשאול האם אפשרי לעשות גשר רק על לסת אחת? ואם כן איך זה יותאם על הלסת התחתונה לאכילה וטחינה טובה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסת אחת
ד``ר עתליה וסרשטיין10/10/2009אפשרי. במיוחד אם מדובר ביישור השיניים הקדמיות בלבד, לא צפוי שינוי בסגירה, אם שומרים על הרוחב המקורי של קשת השיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השיניים הקדמיותגל07/10/2009
אני בת 15 ויש לי רווח בין השיניים הקדמיות.
כל השיניים שלי ישרות ואני לא צריכה גשר, רציתי לדעת האם יש אפשרות לסגור את הרווח בלבד בתוך מספר ימים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך הסגירה
ד``ר עתליה וסרשטיין07/10/2009תלוי בגודל הרווח. באורתודונטיה מדובר בדרך כלל ביותר ממספר ימים.
פתרון מידי לרווח - הגדלת השיניים הסמוכות לו על ידי רופא השיניים הכללי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר בשינייםחסוי05/10/2009
שלום אני בן 17 ויש לי גשר בשיניים התחלתי את הטיפול לפני שבוע בערך.
יש לי מס' שאלות:
1.איזה מברשת אני צריך לקנות שיהיה לי יותר נוח לצחצח (יש לי גשר רק לסת עליונה).
2.אתמול שמו לי את החוט ברזל והגומיות וזה כואב...כמה זמן ייקח לי להתרגל לזה ושהכאב יחלוף?
3.האם מכות בשיניים יכולות לגרום לנזק כלשהו -מכות קטנות גם נגיד מאיזה כוס בטעות שהתנגשה לי בשן וכל מיני מקרים דומים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עתליה וסרשטיין05/10/20091. רצוי מברשת שקצה כמכחול מלבד המברשת הרגילה, כדי לנקות בין הסמכים ובינם לבין החניכיים
2. הכאב בדרך כלל עולה עד יומיים ויורד בהמשך. לא נמשך יותר משבוע בד"כ
3. יכולות לגרום נזק, אבל לא תמיד גורמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעקמות שיניים אחוריות לאחר צמיחתשרה01/10/2009
שן בינה.
שלום אני בת 28 ועקור לי כבר בצד אחד את שיני הבינה כי היו כלואות. חיכיתי עם האחרות והעליונה צמחה בלי כאבים, הבעיה היא שהשיניים האחוריות לידה פשוט זזו פנימה והלסת ממש עקומה, זה לא היה כך ולא שמתי לב לזה, זה לא מפריע מבחינה אסתטית, רק שהלסתות לא נסגרות טוב אחת על השנייה כמו בעבר. מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות?
תודה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות אצל מומחה לאורתודונטיה
ד``ר אריאל דינבר01/10/2009ולפי הסיפור שלך כנראה טיפול אורתודונטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השינייםרעות01/10/2009
יש לי רווח בין 2 השיניים קדמיות העליונות שנובע מכך שכל שן נוטה מעט הצידה. האם טיפול לסגירת הרווח לא יביא לתוצאה של יצירת רווח בין כל שן קדמית לניב שלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח
ד``ר עתליה וסרשטיין01/10/2009אם יש רווח בין השיניים הקדמיות התחתונות לקדמיות העליונות, סביר להניח שלא יווצרו רווחים אחרים. חשוב מאוד להיבדק אצל מומחה/ית כדי לענות לך מה נכון למקרה שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בגיל 30שני29/09/2009
שלום,
השיניים הקדמיות העליונות בולטות מאוד וכמעט כבר נוגעות בשפה התחתונה, כך שמאוד קשה לי לסגור את הפה (ןזאת לאחר שעברתי יישור שיניים בגיל צעיר).
התייעצתי עם הרופא שטיפל בי לפני המון שנים והוא אמר שבגלל שאין לי מקום בפה והשיניים עולות אחת על השניה, הפתרון היחיד (מלבד ניתוח להזזת לסת) הוא עקירת 2 שיניים כדי שיהיה מקום בפה ואז להתחיל שוב עם ברזלים.
מה דעתך ? האם אלה הם הפתרונות היחידים ???
אולי יש פיתרון נוסף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה הפתרונות הקלאסיים
ד``ר אריאל דינבר29/09/2009אולי יש עוד פתרונות אך זאת ניתן לקבוע רק לאחר בדיקה קלינית. פני למומחה/ית להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בגיל מבוגראורנה29/09/2009
שלום,
אני בת 39 ומעוניינת ליישר את שיני.
מבנה השיניים שלי נוטה כלפי פנים (בשתי הלסתות) כתוצא מכך נוצרת שחיקה של השיניים בלסת התחתונה- אני חוששת שגם הנעילה של הלסתות לא ישרה ומתחילה דפורמציה קלה בפנים באזור הפה והלסת.
האם יש תקנה לתיקון גם בגילי "המופלג"? לכמה זמן עשוי להגיע טיפול שכזה ולמי עלי לפנות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ניתן, ואת עדיין צעירה
ד``ר אריאל דינבר29/09/2009עליך לפנות למומחה/ית לאורתודונטיה, רשימת המומחים מפורסמת באתר ההסתדרות לרפואת שיניים, או באתר האגודה האורתודונטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין 2 שיניים קדמיות עליונותרעות29/09/2009
מהו פרק הזמן המינימלי בו ניתן לסגור רווח של 2-3 מ"מ בין2 שיניים קדמיות עליונות? האם אפשר במקביל גם לפתור את הבעיה שהן בולטות קצת ? אני בת 32
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשסוגרים רווח
ד``ר עתליה וסרשטיין29/09/2009בין השיניים הקדמיות הן גם נעות לכיוון פנים הפה, כך שהן פחות בולטות. זאת בתנאי שיש רווח אופקי בין הקדמיות העליונות והתחתונות. לא ניתן להתחייב על משך הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שיניםמוטי28/09/2009
שלום אני בן 22 יש לי 31 שינים בפה והאורודנט אמר לי שאם אני רוצה ליישר ת'שינים הוא צריך לעקור לי 2 שינים. עכשיו רציתי לשאול לא חבל על השיניים? הבנתי שצריכות להיות 32 שינים אז יהיו לי 29? זה מזיק? תוכלו להסביר לי על זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעתים אין מנוס מעקירות
ד``ר עתליה וסרשטיין29/09/2009לצורך היישור. כיוון שיש צורך במקום לפיזור צפיפות או להכנסת שיניים בולטות. אין בזה נזק ממשי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה נואשות לעזרה!..בת 1926/09/2009
היה לי גשר בשיניים מגיל 13 עד 16 כלומר 3 שנים,הייתי מרוצה מאוד מהתוצאה כי לפני זה היה לי רווח ענקי בין השיניים הקדמיות רווח של כ5 מ"מ,ובחודש האחרון שמתי לב שהרווח מתחיל להיפתח מעט,מה עושים?!..אני ממש לא רוצה לשים שוב גשר אחרי כל השנים האלו!..האם יש פיתרון פשוט יותר?..
אני מאוד לחוצה וזה מאוד מפריע לי..
תודה מראש~!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות למטפל/ת
ד``ר עתליה וסרשטיין29/09/2009יתכנו פתרונות פשוטים יותר. הכי טוב לפנות למי שטיפל בך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרונות שקופיםגל25/09/2009
ד"ר שלום!
אני בת 20 מעוניינת להתחיל ביישור שיניים. שמעתי על כל מיני שיטות ליישור שיניים שלא רואים אותם כמו אינזוליין או גשר פנימי אך אני לא מכירה אף אחד באופן אישי שטיפל בזה. לגבי אינזוליין-האם זה באמת עובד(נראה לי משונה שפלסטיק שקוף מספיק חזק לעשות עבודה טובה כמו גשר ברזל)? כמה שנים זה כבר קיים? בכמה זמן בערך זה מאריך את הטיפול? האם עדיף בכלל ללכת על גשר פנימי? האם אפשר להתחיל יישור לפני שאני מסיימת את כל הטיפולים אצל שיננית?
תודה רבה, ליהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצות
ד``ר עתליה וסרשטיין29/09/2009יש לסיים טיפול משמר ושיננית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווח בין השיניים
רעות02/10/2009מה הכוונה ברווח בין השיניים הקדמיות העליונות לתחתונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
ד``ר עתליה וסרשטיין04/10/2009מרחק אופקי בין השיניים הקדמיות העליונות לשיניים הקדמיות התחתונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאר השאלות
ד``ר עתליה וסרשטיין04/10/2009אינוויזאליין עובד מצויין במקרים המתאימים לטיפול זה. קיים לפי מיטב זכרוני כ-10 שנים.
את יכולה להיכנס לאתר החברה - invisalign
לא בהכרח מאריך את הטיפול.
האורתודונט שיבדוק אותך יכול להמליץ לך מה עדיף לדעת ו בין השיטות במקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניםאניטה24/09/2009
היי,
בגיל 20 עשיתי יישור שיניים עם הברזלים, הייתי 4 שנים איתן, השיניים התיישרו ובשנה האחרונה אחת השיניים הקידמיות זזה למצבה המקורי והיא מזיזה את השיניים אחרות הקידמיות. האם יש טיפול מהיר ליישור אותה שן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר מאוד
ד``ר עתליה וסרשטיין29/09/2009דורש בדיקה. הכי טוב שתפני למי שטיפל בך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השינייםהילה21/09/2009
יש לי רווח בין 2 השיניים הקדמיות של כ-0.5 מ"מ קרוב לחניכיים ו3 מ"מ בסוף השן. נראה כי הדבר נובע מכך שאחת השיניים קצת בולטת יותר ונוטה הצידה. האם אפשר לטפל בבעיה רק באמצעות פלטה נשלפת? אני בת 25 ויש לציין שהרווח היה הרבה יותר גדול בילדותי ונסגר יותר במשך השנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התאור
ד``ר עתליה וסרשטיין23/09/2009נראה שהדבר אפשרי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)