מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינקוגניטורינה21/10/2009
שלום,
שמעתי על שיטה חדשה לישור שיניים בשם אינקוגניטו, שבה מורכבים סמכים פנימיים. האם תוכלו לפרט אם השיטה עדיפה למתבגרים מהסמכים הרגילים, וכן האם היא מקצרת את זמן הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה לא חדישה
ד``ר אריאל דינבר22/10/2009בהחלט מתקדמת וטובה, למתבגרים אני פחות ממליץ טיפול במכשור פנימי בעיקר אם יש עדיין שיניים חלביות.המכשור דורש משמעת מאד קפדנית בכל הקשור לצחצוח שיניים. הטיפול לא מהיר יותר.לעתים קצת איטי יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכים על חלק מהשינייםרעות21/10/2009
הבעיה היחידה מבחינת השיניים אצלי היא רווח בין 2 השיניים הקדמיות העליונות הנובע מהטיה צדית של כל שן וכן השיניים הקדמיות בולטות מעט. האם אפשר עקרונית לטפל בבעיה באמצעות סמכים שיורכבו רק על 2 השיניים הבעיתיות או 4 או יותר אך לא על כולן? אני יודעת שכל מקרה לגופו אך האם עקרונית הבעיה עשויה להיפתר באמצעות סמכים חלקיים?
תודה קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שניתן להדביק על מספר שיניים
ד``ר אריאל דינבר22/10/2009שווה בדיקה של מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלים בשינייםדניאל21/10/2009
הי,
אני כנראה אצטרך לשים ברזלים בשיניים בשביל ליישר אותן וכנראה גם את הברזל הזה שבולט החוצה ורציתי לדעת אם אפשר להוריד את זה מתי שרוצים (בשביל ללכת לבית-ספר, כי ככה אני לא יוצא) ואם שמורידים זה מעקב את התהליך וכמה אם כן? זה כואב ששמים את הגשר ואת כל הברזלים? אחרי שמורידים אותם, לא ישאר החלק שעליו היה הברזל - לא נקי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוריד ברזלים לפני בית ספר
ד``ר אריאל דינבר24/10/2009הברזלים מודבקים על השיניים והם לא מתוכננים להיות מוסרים במהלך הטיפול.
רסן שניתן להרכיבו ולהסירו מורכב בהתאם להוראות האורתודונט. אם האורתודונט ינחה אותך לא להרכיב לבית הספר - זכית.
אם לא תבצע את הנחיות האורתודונט, הטיפול בהחלט עלול להיות ארוך יותר.
הרכבת המכשור לא כרוך בכאב
לאחר הסרת המכשור השן אמורה לחזור למצבה הקודם מבחינת הצבע שלה אלא אם לא מקפידים על צחצוח קפדני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםהילה20/10/2009
שלום...
אני רוצה לעשות יישור שיניים בשיטה הנקראת invisalign מכוון ששיטה זו יחסית חדשה אני מפחדת שזה יגרום לי יותר נזק מאשר תועלת? האם אתה ממליץ על שיטה זו?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל חשש
ד``ר אריאל דינבר20/10/2009פני למומחה לאורתודונטיה ותקבלי חוות דעת אם הינך מתאימה לטיפול בשיטה זו.
במקרים מסוימים מקבלים תוצאות מצויינות ובאחרים פחות. יש לדעת מתי להשתמש בשיטה ומתי לא.
בהחלט ממליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםויקי20/10/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול מספר שאלות בנוגע ליישור שיניים בלסת העליונה.
מצבי הנוכחי הוא שאני חייבת לבצע 4 השתלות שיניים (במקום החסרות, שניים כנראה מולדים ושניים שנעקרו לפני מספר שנים) – בלסת התחתונה. ובנוסף 2 כתרים בלסת העליונה (הטוחנות).
שאלתי היא האם אני יכולה לשים קודם 2 כתרים ואז להתחיל בתהליך היישור?או שהסדר חייב להיות הפוך?
כמו כן, יש לי שן אחת למעלה שמסובבת ב90 מעלות (בצד ימין), האם יש אפשר לסובב אותה חזרה למצב נורמלי?
אינני מעוניינת לעשות יישור עם הברזלים הרגילים, אני בת 26 והייתי רוצה פתרון פשוט יותר שגם לוקח פחות זמן ביישור שיניים. אני יודעת שישנם כמה פתרונות ליישור שיניים למבוגרים, כגון הסמכים הפנימיים ואינביזיליין.
ברור לי שהמחיר במקרים כאלה הוא הרבה יותר גבוה מאשר ליישור רגיל. האם משך הטיפול תלוי במצב השיניים?כלומר במידה שהן מצריכות יישור?
האם ישנם מקרים שבהם היישור הרגיל איננו ממולץ?עקב הגיל או הסיכון לנזק שעלול להיגרם לחניכיים (נסיגת חניכיים וכד').
בכל מקרה הייתי מעדיפה שיטה בלתי נראית שלוקחת כמה שפחות זמן (עד שנה).
אשמח לשמוע חוות דעתך בעניין.
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלות שלך דורשות התייעצות מומחה
ד``ר אריאל דינבר20/10/2009קשה לענות באופן כללי כי כל מקרה לגופו ויתכן שכל מה שאכתוב כאן לא יהיה רלוונטי לגבייך.
1. פתרונות אסתטיים כגון אינויזליין או מכשור פנימי לא מהירים יותר מסמכים המודבקים בחזית.
2. משך הטיפול תלוי בחומרת הבעיה, בטכניקה, במיומנות האורתודונט ובמידת הפרפקציוניזם של הרופא.
פני למומחה/ית ותקבלי תשובות קונקרטיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי טיפול, ועליי לעקור 8 שינייםעומר19/10/2009
עקרתי את ארבעת שיני הבינה, ולאחר מכן שמו לי גומיות בשיניים האחוריות אשר גורמות לרווח ביניהן, כדי שיהיה ניתן לשים מכשיר שמרחיב את הקשת (העליונה).
היה לי את המכשיר לתקופה דיי ארוכה של חודשיים+, אבל שמו לי את הגשר רק כעבור חודש מהתאריך שהורדתי אותו ולכן הקשת לא הייתה רחבה כמו שהייתה לפני כן.
בעוד חודשיים בערך אני אתחיל בעקירת ארבעת השיניים הנוספות, 2 למעלה ו2 למטה, ואני פוחד מכך שזה יגרום לשיניים הקדמיות להיכנס פנימה ושהחניכיים יבלטו.
כמו כן, אני רוצה שהקשת תהיה רחבה ושהחיוך יראה את את מרבית השיניים ולא את 4 הקדמיות.
אז רציתי לשאול אם החששות שלי נכונות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר את חששותיך לאורתודונט/ית
ד``ר עתליה וסרשטיין20/10/2009הוא/היא יסבירו לך מה התוצאות הצפויות מהטיפול, ואתה צריך לאמר מהן ציפיותיך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים תחתונותיעקב19/10/2009
שלום, יש לי צפיפות בינונית עד חמורה בלסת תחתונה ואני שוקל לעבור יישור שיניים בלסת תחתונה (גילי מעל 50), אבקש לברר יתרונות/חסרונות של השיטה המסורתית לעומת שיטת (Clear Align ( Invisaline,
כמו כן אבקש לברר מהם בד"כ השיקולים והקריטריונים העיקריים האם לפתור את בעיית הצפיפות ע"י עקירת אחת השיניים או ע"י שיוף שיניים והקטנת רוחבן, בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: השיטה קרויה Invisalign
יעקב19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רופא שיניים?
ד``ר אריאל דינבר20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת רווחרעות18/10/2009
נאמר לי שלפני טיפול לסגירת רווח בין השיניים העליות הקדמיות (עקב הטיה צידית של כל שן) יש לבצע טיפול הכנה, מה הכוונה בהכנה ובמה היא שונה מהטיפול הרגיל?
שאלה נוספת, אם המטרה היא אך ורק סגירת הרווח הנ"ל (בעיות נוספות לא מטרידות אותי) שנובע מהטיית השיניים , האם ניתן לבצע זאת ללא רנטגן כיוון שאני בתחילת הריון, ולא הייתי רוצה לחכות עם הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לשאול את האורתודונט למה התכוון
ד``ר אריאל דינבר18/10/2009אין טיפול ללא צילומים ואם את בתחילת ההריון כדאי להמתין עם הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אורטודנטי חוזרבקי17/10/2009
שלום,
לפני בערך 7 שנים סיימתי טיפול אורתודנטי ללא עקירת שיניים שכלל רסן, "קוביות" ופלטה לשיניים התחתונות. כמה חודשים לאחר סיום הטיפול כבר חשתי בנסיגה. הרופא המטפל שנמצא כעת בחו"ל אמר שנטיתם של השיניים היא לחזור למצבם הטבעי וכי אין מניעה מזה..
כיום לאחר שעברו מספר שנים - הטיפול נסג בלפחות 40% ואני שוקלת לעשות טיפול אורתודנטי שוב.
האם זה מומלץ? האם טיפול נוסף יבטיח ששיני ישארו במצב זה זמן ארוך יותר.
האם טיפול ללא "קוביות" שמפריעות למראה הכללי, הוא יעיל כמו הטיפול בעזרת "קוביות"?
תודה מראש על תשובתכם, זה יעזור לי מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם זה מאד מפריע לך כן
ד``ר אריאל דינבר17/10/2009ניתן לבצע טיפול חוזר בתנאי שהאורתודונט בדק ומצא שאין סיבות רפואיות המפריעות לטיפול אך הייתי ממליץ לבצע קיבועים בסוף הטיפול.
טיפול נוסף לא מבטיח שהשיניים שלך ישארו במצב הסופי לאורך זמן.
כל טכניקה יעילה בתנאי שיודעים להשתמש בה ושהיא מתאימה לבעייתך. המכשור לא מבצע את הטיפול אלא הרופא בעזרת המכשור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
בקי20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל.16/10/2009
שלום,
אני בת 15 ולאחרונה סיימתי טיפול אורתודנטי (הורידו לי את הגשר) ושמו לי פלטה וקיבוע שיניים העליונות וקיבוע בשיניים התחתונות. אך לאחר שהורידו לי את הגשר שמתי לב שאחת מהשיניים הקדמיות עדיין לא לגמרי באותה שורה אלא היא בולטת במקצת.
האם הפלטה תסדר זאת או עם הזמן זה יסתדר או שעליי לפנות לאורתודנט שלי ולעבור איזה טיפול נוסף שיסדר זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לפנות לאורתודונט שלך
ד``ר אריאל דינבר17/10/2009הקיבועים/פלטות נועדו לשמור על התוצאה ולא ליישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי פלטת פלאנאג'?רונן16/10/2009
שמעתי מרופאת השינים שלי. ניסיתי לאתר online
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבקש מינוח באנגלית ותקבל תשובה
ד``ר אריאל דינבר18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותטלי14/10/2009
שלום רב!
שתי הניבים התחתונות שלי עקומים,מה הטיפול? לא ישימו לי גשר בכל הלסת התחתונה? כי לא הייתי רוצה שיראו..
השיניים שלי טיפה שחורות (בין הרווחים) איפה שקשה להגיע עם המברשת.זה אומר שאני צריכה לעשות ניקוי אבן? אומרים שצריך לעשות כל חצי שנה.. האם זה נכון?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם השיניים עקומות ניתן ליישר אותן
ד``ר אריאל דינבר14/10/2009בד"כ כן שמים גשר בכל הלסת אך כל מקרה לגופו
שיניים שחורות? תפני לרופא שיניים כללי לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיוף בין השינייםעדי13/10/2009
שלום, אני בתהליך יישור שיניים כבר כמעט שנתיים.
לאחר התייעצות עם האורטודנט שלי הוא הציע לי לשייף בערך רבע מילימטר מכל שן בלסת העליונה על מנת לצמצם את הלסת העליונה, שכן התחלתי את הטיפול עם מרווח של בערך 8 מילימטר בין כל לסת וכיום המרווח קטן ל6.
הוא המליץ לי על מנת להגיע לתוצאה מושלמת, למרות שהשיניים כבר ישרות לגמרי לשייף בין כל שן בלסת העליונה וכן יווצרו רווחים קטנים ש"ידחפו" את הלסת.
רציתי לדעת האם שיוף של השיניים לא פוגם בשן? האם השיטה מומלצת?
אשמח לתשובה שכן עליי למסור את תשובתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה מקובלת
ד``ר עתליה וסרשטיין14/10/2009אין בה נזק ידוע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה, אפשר שאלה נוספת...
עדי14/10/2009הוא אמר לי שלא לצפות לשינוי של יותר ממילימטר וחצי שכן את זה ניתן לבצע באמצעות עקירה או גומיות, מה שלא בא בחשבון בשבילי.
האם כדאי כעת לשייף בשביל מילימטר כשאני עומדת בפני החלטה האם להוריד כבר את הגשר.
במיוחד שעברתי מזמן את גיל ההתבגרות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
ד``ר עתליה וסרשטיין14/10/2009רק אם בליטת השיניים העליונת מאוד מאוד מפריעה לך אסטטית, הייתי עושה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום -יש לי כמה שאלות (:אנונימית13/10/2009
התחלתי טיפול ליישור שיניים לפני כמעט ארבעה חודשים,השיניים מאוד התיישרו(ולפני הם היו ממש עקומות.)היום האורתודנט נתן לי גומיות לשים לעצמי והסביר לי איך לשים,גומיות למעלה 2 ליד כל ניב שזה הבנתי בשביל לסגור את הרווח של העקירה (עקרו לי 2 שיניים בכל צד למעלה)
וגומיות בין הלסתות כאילו חיבור של למעלה ולמטה-שזה בשביל הסגירה והמנשך ..
הוא אמר לי להחליף כל יום...
זה ממש כואב אבל הבנתי שזה עובר אחרי יום-יומיים
יש לי כמה שאלות בנושא..
1.מה זה אומר שהוא שם לי את הגומיות הללו עכשיו? הרי הבנתי ששמים אותם לקראת סוף טיפול והרי אני רק 4 חודשים עם הגשר? האורתודנט אמר שהשיניים שלי הסתדרו ועכשיו זה החלק המאוד חשוב בטיפול שלי ובזמן שזה ייקח,הוא לא ידע להגיד כמה זמן זה יקח אבל אמר שזה החלק הכי חשוב כדי לסגור את הרווח מהעקירות וגם לסדר את המנשך והסגירה..
2. כמה זמן זה באמת לוקח לסגור רווח של עקירה? מפחדת שזה ייקח הרבה זמן מה הזמן הממוצע?
3.הבנתי שבאוכל אפשר להוריד את זה וכו' אבל תוך כמה זמן רצוי להחזיר את זה כי מאוד חשוב לי לעשות את זה כמו שצריך כדי שהטיפול יהיה יותר מהיר,אני בת 20 וחצי ובא לי לסיים עם זה מהר ושלא יקח לי כמה שנים זה מלחיץ אותי.
4. ההרגשה המוזרה שמדברים ומחייכים עוברת אחרי כמה זמן או שזה יישאר ככה לאורך הטיפול עם הגומיות?
5.האורתודנט נתן לי בנוסף גם גומיות ממש קטנות ושכחתי לשאול אותו בשביל מה? כי כרגע אני רק עם גומיות יחסית גדולות,אז למה הקטנות משמשות.?
סליחה על כל השאלות ותודה רבה!!!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לפנות לאורתודונט שלך
ד``ר עתליה וסרשטיין14/10/2009השאלות פרטניות לגביך, והוא מכיר את המקרה שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםאבי13/10/2009
אני מעונין לעבור בדיקה אצל אורטודנט מומחה אבל הם לוקחים סכום גדול על בדיקה יש מישהו שלא לוקח כסף על בדיקה? בשביל 2 דקות בדיקה 500 שקל נראה לי מוגזם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
ד``ר עתליה וסרשטיין14/10/2009תוכל לעשות סקר אצל מס' אורתודונטים או קופ"ח או באוניברסיטת תל-אביב והדסה בירושלים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)