מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמישהי04/09/2009
שלום, יש לי קוביות כבר שנתיים והאורתודנט שלי אמר שמבחינתו אפשר להוריד את הקוביות ולסיים את הטיפול. אבל, אני עדיין לא מרוצה לגמרי כי יש שן בלסת העליונה שנראית קצת בחוץ, כלומר: בולטת טיפה יותר מכל השיניים. האורתודנט הסביר לי שאין מה לעשות יותר, השן בקו ישר עם כל השיניים מבפנים, והסיומת של השן היא עגולה ונותנת אשליה שהשן בחוץ. ואם אני רוצה, אני יכולה ללכת לרופא שינים שישלים לי את השן.
רציתי לגעת, האם יתכן כזה דבר? האם השלמת שן תעזור?
ועוד שאלה קטנה, האם אחרי הורדת הקוביות נותרים סימנים על השיניים למי שמצחצחת שיניים בקביעות פעמיים ביום (לפעמים יותר)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים על השיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין10/09/2009לא צפויים, אם השינייים נקיות. באשר לשן המעוגלת, התייעצי עם מומחה או מומחית לשיקום הפה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים כושלעדי03/09/2009
שלום רב,
לפני זמן רב הייתי מטופלת אצל אורטודנט במשך תקופה של כ-6 שנים.
(התחלתי את הטיפול בגיל 10)
כיום איני מרוצה מאיך מהמראה. השיניים זזו ומתחילות לחזור למראה העקום שהיה
להם בהתחלה.
האם יש לי את הזכות לחזור לאותו רופא ולבקש תיקון למצב העגום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות
ד``ר עתליה וסרשטיין05/09/2009שיניים זזות במהלך כל החיים גם לאחר יישורן. אורתודונט יכול ליישר את השינים אך שימור התוצאה מוטל על המטופל באמצעות מכשור כגון פלטות. האורתודונט לא יכול להיות אחראי לשיניים ישרות במהלך כל חייך. רצוי עם זאת שתפנה לאורתודונט שטיפל בך לצורך התייעצות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודר לשוןאדוה אופק01/09/2009
היום התקינו לבני בן ה- 12 וחצי גודר לשון, על מנת שלא ידחוף את השיניים, כחלק מטיפול אורטודנטי. הגודר הותקןכך שהוא מאוד רחוק מהשיניים ויוצר מצב שמקשה על הילד את הדיבור. לדברי הרופאה, ההתקן צריך להיות 3 חודשים בפיו. האם הדבר הוא אפקטיבי, משמע לאחר 3 חודשים הוא לא ידחוף את השיניים עם הלשון? אני רוצה למנוע ממנו סבל מיותר ותחושה של חוסר ביטחון לתקשר עם הסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי ההרגל
ד``ר עתליה וסרשטיין02/09/2009של הידחפות הלשון קדימה. זו מטרת הגודר. לא בטוח שהשימוש במכשיר משך 3 חודשים יבטל לחלוטין את ההרגל, אך הוא עשוי לסייע. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםשרית28/08/2009
שלום רב.
בעבר הייתי אצל אורטודנט שעשה לי את כל הצילומים וכל מה שצריך עד השלב האחרון של עקירת שתי שיניים והרכבת הגשר ואז נאלצתי לטוס לחול . ועזבתי את זה.
אני בת 34 ומצב השיניים שלי הוא לא כזה נורא אך מפריע לי מאוד.
הייתי אצל רופא אחר גם הוא אורטודנט שאמר לי "חבל על הזמן והכסף שלך ... בגלל שהלסת העליונה שלך בחוץ לא יעזור יישור שיניים.
אני חוזרת ואומרת המצב לא כזה נורא, הלסת מבחינה מבנית קשתית חדה אך לא יוצאת החוצה (השפתיים מסתירות ומדובר רק על לסת עליונה כי התחתונה מושלמת).
האם יש מקום ללכת למומחה? ישנן המלצות? אני גרה בירושלים
שבת שלום ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מקום
ד``ר עתליה וסרשטיין29/08/2009לפנות למומחה/ית לאורתודונטיה. רשימת המומחים לפי אזור פעילותם תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר תחתוןאופיר28/08/2009
שלום רב אני בן 31 והיה בילדותי גשר עליון.
כבר הרבה שנים שיש לי שן תחתונה שלא בקו ישר לשיניים,הייתי אצל האורטודנט שעשה לי והוא הציעה ל גשר ואמר שאני צריך לעשות עקירה לאחר הגשר.
שאלתי היא,האם זה הגיוני לעשות עקירה לאחר הדבקת הגשר?
האם לאור גילי יש משהו ברזלים שקופים מפאת הבושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע בושה?
ד``ר עתליה וסרשטיין28/08/2009בכל זאת יש גם מכשירים שקופים. לא ברור באיזו עקירה מדובר. אם קיימת צפיפות, הגיוני לעקור ולנצל את רווח העקירה לצורך יישור השיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישור שיניים תחתונות בלבד.בת 2027/08/2009
השיניים שלי היו בילדותי ישרות ובשנים האחרונות נוצרה צפיפות בשיניים התחתונות, הן עולות טיפה אחת על השניה וניב אחד יוצא מהשורה. אני חוששת שהמצב יחמיר ולכן אני רוצה לעבור ישור שיניים תחתונות.
לפני שאפנה למומחה ברצוני לדעת כמה דברים:
1) מה הסבירות שיבצעו לי עקירה? וסתם לידע כללי מה בדר"כ עוקרים?
2)איזה שיטות הכי מהירות והכי פחות בולטות קייימות היום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות מבצעים בהתאם לכמות הצפיפות
ד``ר אריאל דינבר27/08/2009שיטות לא בולטות:
1. סמכים שקופים (בד"כ מחרסינה) אך נראים לעין.
2. אינויזליין.
3. סמכים לינגואלים - במשטח האחורי של השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אורתודנטים בחו"לשירלי26/08/2009
התחלתי טיפול אורתודנטי לפני כשבעה חודשים, גשר שקוף, עקרתי ארבע שיניים.
אני מתכננת לנסוע לארה"ב לתקופה ארוכה, בסביבות החצי שנה לפחות, ומאוד חשוב לי להמשיך עם הטיפול שם.... האורתודנט שלי אמר לי שהטיפול עצמו לא כורך יותר מידי אלא רק חיזוק גומיות כל שלושה שבועות בערך.
כמה לפי דעתכם יעלה ה"טיפול המשך" הזה? הבנתי שגובים הרבה מאוד על טיפולי שיניים בחו"ל, אבל אני כבר התחלתי את הטיפול וכל מה שאצטרך זה חיזוק של גומיות... זה צריך להיות הרבה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בארץ או בחו"ל
ד``ר עתליה וסרשטיין26/08/2009איננו עוסקים במחירים. הרבה וקצת זה ענין יחסי. נסיעה טובה ובהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אורתודנטיספיר25/08/2009
יש לי ילד בן 12. יש לו שתי שיניים קדמיות לא ישרות. כדי להתחיל טיפול ליישור שיניים האם חייבים קודם לעקור לו את 3 שיני החלב שעדיין יש לו או לחכות ששיני החלב יפלו?
תודה,
ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעקור
ד``ר עתליה וסרשטיין26/08/2009כעיקרון אין צורך לעקור שיני חלב, אלא במקרים של שיניים קבועות כלואות, או כשיני החלב מפריעות לבקיעת השיניים הקבועות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לגשר...(:23/08/2009
בעוד כבערך 3 חודשיים אני הולכת להוריד את הגשר יש לי בעיה שיש לי שן שיותר גבוהה מהשנייה ושתיים שעקרו לי וצומחות נורא לאט כמה זמן טיפול כזה יכול לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מסירים
ד``ר עתליה וסרשטיין25/08/2009לא ניתן לצפות תאריך מסויים. שן גבוהה מהשנייה - יש להראות לאורתודונט כדי שיתקן. כשהכל נראה מושלם, ניתן לקבוע הסרת המכשירי הפעילים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השוואה בין clear alyner לאינויזלייןיוסי22/08/2009
שלום!
נכנסתי לאתר של clear alyner וראיתי בתמונות שלכל סוגי הקשתיות יש תוספת מתכת
רציתי לדעת האם בשיטה של clear alyner הקשתית דומה לקשתית לאינויזליין או שיש תוספות של מתכת לקשתית עצמה.
שאלה נוספת האם עובי הקשתית דומה לאינוויזליין?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון ושוני
ד``ר עתליה וסרשטיין25/08/2009clear alyner המבוצע בארץ אינו כולל בעיקרון חלקי מתכת, אלא אם האורתודונט יבקש לצרכים מסוימים. מדובר ב-3 קשתיות בכל שלב. הראשונה בעובי דק יותר מאינויזאליין, השנייה בעובי האינויזאליין והשלישית מעט יותר עבה.
אינך רופא שיניים במקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים מבוגריםצעירה21/08/2009
שלום ד"ר יקר ,
הומלץ לי על יישור שיניים ויישור לסתות עם פלטות כאלו שקופות בשיטה חדשנית
הבעיה היא שאני סובלת מבעיות עיכול והרופא אמר שאם אני אעשה את הגשר אז יש מצב שזה גורם לרגישות במערכת הלעיסה
זה הפחיד אותי לשמוע למרותשאני מאוד מעוניינת ביישור כי כבר אני מתביישת ככה להסתובב עם שיניים כאלו עקומות
אני בקושי מחייכת כדי שלא יבחינו בשיניים .....
האם יש סיכון בכך שאעשה גשר ?
מה דעתך?
כשעושים את הגשר אז לא יכולים לאכול או איך זה הולך?
תודה מראש על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בעיות עיכול יש לך?
ד``ר אריאל דינבר26/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים - פלטות שקופותשירי20/08/2009
שלום רב,
נודע לי כי קיימת כיום שיטה חדשה ליישור שיניים באמצעות פלטות שקופות - נוספת לאינוויזיליין. לחברה, כך נמסר לי, קוראים קלירליינרס או משהו דומה. הבנתי שהשיטה דומה מאוד לאינוויזיליין רק שמייצרים את הפלטות בארץ ובהתאם להתקדמות הטיפול.
האם ידוע לכם על שיטה כזו? ניסיתי למצוא חומר באינטרנט ולא הצלחתי. במידה והשיטה מוכרת לכם - האם היא מומלצת (בהשוואה לאינוויזיליין, בהנחה שהמקרה שלי מתאים לכך)?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האתר המתאים
ד``ר עתליה וסרשטיין20/08/2009הוא www.clearaligner.com
השיטה מוכרת. חשוב האורתודונט/ית המטפל/ת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל אורתודונט
ד``ר עתליה וסרשטיין21/08/2009מומחה יודע להשתמש בשיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלטות שקופות - המשך
שירי22/08/2009שוב תודה על תשובתך.
שתי שאלות אחרונות:
1. האם יש ניסיון עם השיטה הזו בארץ? כמה שנים השיטה קיימת וכמה שנים מיישמים אותה בארץ?
2. האם לאורתודנט יש תפקיד ממשי בתהליך, או שמא עיקר תפקידו מתמצה בלקיחת המידות כאשר את הפלטות עצמן מכינים במעבדה בצורה ממוחשבת? האם האורתודנט שותף לתכנית הטיפול??
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בחותכותנטלי19/08/2009
שלום,
יש לי חוסר בשתי השיניים החותכות שבין האמצעיות בשורה לניבים בלסת העליונה (כלומר, במקום רצף של ארבע חותכות ואחריהן ניבים יש לי שתי חותכות בלבד- האמצעיות בלסת ואחריהן ניבים).
בנוסף, יש לי שני רווחים גדולים (אחד בכל לסת) שנוצרו כתוצאה מעקירת שיני חלב ללא תחליף של שן קבועה.
שני אורתודנטים עמם נפגשתי המליצו על יישור שיניים שכולל שינוי בכיוון של הניבים, ללא השתלות.
ראיתי תוצאות של יישור כזה ואני ממש לא מתלהבת מהתוצאה הצפויה.
האם קיימות שיטות אחרות שעשויות להביא לתוצאה יפה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאה
ד``ר עתליה וסרשטיין20/08/2009האם ראית תוצאה יפה יותר כשפתחו מקום לחותכות החסרות והשלימו את החסר בשתלים או גשר? זו האפשרות האחרת, שגם תביא את השיניים הקדמיות העליונות קדימה ולכן לא בטוח, שזו מתאימה לסגר שלך. תוכלי לאחר סגירת הרווחים לשקם את 6 השינים הקדמיות, כך שתראנה כשיניים, שאמורות להיות בקדמת הלסת העליונה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים מתחלפות מוקדםשירלי18/08/2009
שלום,
בתי בת 4 ו8 חודשים אתמול התלוננה על כאב בשן בזמן שנגסה בשזיף - הסתכלתי וראיתי שהשן הקדמית התחתונה שלה מתנדנדת!!! חשוב לציין שהיא לא נחבלה אלא פשוט שן התחילה להתנדנד מעצמה. באיזה גיל נופלות שיני חלב בדרך כלל? האם זה לא מוקדם מידי? האם זה יכול לפגוע בשיניים קבועות אחרי זה? רוצה לציין שבקעו לה שיניים מאד מוקדם, השן הראשונה (דווקא זאת שעכשיו מתנדנדת) בקעה לה בגיל 4 חודשים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מקום לדאגה
ד``ר עתליה וסרשטיין18/08/2009בתך מקדימה את הממוצע. כך עשתה גם כשבקעו השיניים הנשירות=חלביות. אך אין כל חשש לנזק או פגיעה עתידית. חשוב ללמד אותה לצחצח נכון את השיניים, במיוחד הקבועות שתבקענה. בקרוב תבקענה לה גם טוחנות קבועות מאחורי הטוחנות הנשירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים למבוגריםלירון18/08/2009
אני בת 24.5 ובילדותי לא עברתי יישור שיניים. השיניים שלי צפופות מאוד וגם חלקן לא ישרות וכמובן זה גורם לבעיות חניכיים ועששת. אשמח לקבל המלצה היכן כדאי לעשות יישור שיניים.
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
ד``ר עתליה וסרשטיין18/08/2009רשימת המומחים לאורתודונטיה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים ובאתר האגודה האורתודונטית.
על כל מומחה יש פרוט קצר הכולל את מיקומי המרפאות, בהן הוא/היא עובדים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)