מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירות או רסןסיגל06/07/2009
שלום רב,
לפני כמה זמן לקחתי את ביתי בת ה- 12+ לאורטודנט מומחה, והוא דיבר על טיפול שיניים שכלול בו רסן בהתחלה, כדי שיהייה פחות צפיפות ואז שיניים חלביות יפלו, לאחר מכן גשר, גומיות וקיבוע. לאחר מכן הלכנו להמלצה של אורטודנטית, והיא המליצה לנו לעקור את 6 השיניים החלביות שעדיין לא נפלו בגלל הצפיפות בלסת העליונה, ולאחר מכן לשים גשר, ללא רסן. מה לעשות? אל מי לפנות? אצל מי לעשות את הטיפול? אנחנו בלחץ זמן מכיוון שזמן סיום גדילת השיניים הוא עד גיל 14 לערך, וביתי עוד מעט בת 13.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במי לבחור
ד``ר עתליה וסרשטיין09/07/2009כעיקרון, לא הייתי עוקרת 6 שיניים, שממילא תנשורנה, אלא אם כן כרוכה בעיה בנשירתן. לא סבירה בעיה ב-6 שיניים. מכאן תוכלי להסיק במי הייתי בוחרת. אין מה להיות בלחץ. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשך פתוחrita06/07/2009
שלום. אני בת 19 וחצי. בטיפול אורטודטי כבר חצי שנה. הבעיה שלי הייתה ששן 12 הייתה בפנים והייתה צפיפות. חוץ מזה הכל בסדר והמנשך היה נכון לחלוטין. בתחילת הטיפול הרופאה עשתה לי הגבעת מנשך למשך 3 חודשים בערך. מאז שהורידה לא יכולתי לסגור את הפה השיניים לא מתאימות לא נסגרות אחת על השניה כמו שצריך. מקדימה יש רווח של 3 4 מילמטר. הפה לא נסגר נכון מה שיוצר לחץ ואי נוחות. הרופאה אמרה שזה נוצר כשתוצאה מדחיפת לשון, למרות שאף פעם ל היה לי הרגל כזה וגם בטיפול לא דחפתי לשון. רופאים אחרים אומרים שזה נעשה בכוונה כדי לעשות מקום בלסת אבל היא אומרת שזו "אשמתי". היא אומרת שהדרך היחידה לטפל בזה היא לעשות גשר גם בלסת התחתונה משהו שאני מאוד לא רוצה. היא אומרת שאפשר לנסות לשים טבעות בשישיות התחתונות ולנסות למשוך את הלסת העליונה עם גומיות אך היא לא חושבת שזה יעזור. אני לא יודעת מה לעשות, זה מצב נורא מיאש ומדכא. לכן אני מבקשת לדעת מה רופא אחר אומר על זה ומה הוא היה עושה בכזה מצב. מה שלא ציינתי שאני בסוף הטיפול ויכולה להוריד עוד חודש את הקוביות. תודה רבה. מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר second opinion
ד``ר עתליה וסרשטיין09/07/2009לפי תאורך רצוי שתפני למומחה או מומחית ליישור שיניים לצורך חוות דעת נוספת. רשימת המומחים באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בסמכים עם סגירה עצמיתשירלי05/07/2009
שלום,
אני אמורה להתחיל הליך ליישור שיניים (בת 21).
יש לי מס' שאלות.
1. תוך כמה זמן מתרגלים לסמכים?
2. הרופא שלי העריך שהטיפול יימשך בין שנה וחצי לשנתיים, יש לי 2 ניבים בולטים בחלק העליון של הלסת ו-2 בחלק התחתון. האם יש סיכוי שתהליך היישור ימשך פחות משנה וחצי? ואני מדברת רק על הסמכים עצמם...לא ע הפלטה וכל שאר המכשירים הזמניים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לסמכים
ד``ר אריאל דינבר06/07/2009אינדיבידואלית, בד"כ תוך מספר ימים.
לגבי שאלתך השנייה, הכל יכול להיות, גם טיפול של שנתיים וחצי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה אבל לא בארץרינה30/06/2009
אני בת 35 ו בסבב ההצעות מחיר שאני לוקחת ליישור שיניים גיליתי רופא (אורתודנט) שלמד את המקצוע ואף התמחה בארה"ב באוניברסיטת הארווארד ועבד רק כאורתודנט כ- 11 שנים. הוא הגיע לארץ לפני שנה (ולכן אין לו מספיק המלצות כאן) והתחיל גם פה לפרסם את עצמו.
האם הייתם ממליצים ללכת אליו למרות שאין לו תעודת מומחה בארץ? (לגבי התעודות מארה"ב הוא אמר שיש לו והוא מוכן להראות לי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
רינה15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסוזאן29/06/2009
שלום ,
יש לי שאלה שלא קשורה לטיפולים !!
אני מעוניינת ללמוד רפואת שיניים ולהתמחות , אז מה את מייעצת לי ולמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה
ד``ר אריאל דינבר29/06/2009את צריכה לבחור מה שמתאים לך. אם את אוהבת לטפל בילדים תלמדי פדודונטיה. אם את אוהבת ניתוחים ודם, תלמדי כירורגיה. תבדקי מה את אוהבת, אני אוהב מאד אורתודונטיה. זה מעניין אותי ונותן לי סיפוק. זה אני וזה טוב לי. לא אוכל להמליץ לך מה ללמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה לשים גשרשלומי27/06/2009
שלי רווח בין השיניים ואני לא יודע מה לעשות, גשר או להשאיר את זה ככה.
אני לא יודע מה כדי ואני לפעמים מתבאס רצח בגלל זה וההורים שלי אומרים שאני לא צריך
אז היום כבר אמרתי להם שאני רוצה לעשות מחר ולגמור עם זה כמה שיותר מהר.
כמה זמן צריך להיות עם זה בערך?
תודה רבה שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט
ד``ר עתליה וסרשטיין28/06/2009כדאי להתייעץ קודם כל עם רופא שיניים, שעוסק בשחזורים אסטטיים קדמיים בין היתר. הפתרון המהיר ביותר והזול ביותר והיציב ביותר הוא הגדלת השיניים משני צידי הרווח. אם תראנה רחבות מדי לדעת רופא השיניים, רק אז כדאי לפנות ליישור השיניים. משך היישור תלוי בבעיה הכללית. קח בחשבון בין 6 חודשים לשנה, במקרה הטוב. הבעיה היא שיש לשמור על התוצאה, כי הרווח ישאף להיפתח. יהיה צורך כפי הנראה בקיבוע מהצד הפנימי ו/או פלטה לשימוש לפחות בעת השינה למשך שנים.
התחל לפעול. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין27/06/2009
שלום רב,
אני חושבת שיש לי שיניים ארוכות מידי, לכן אני נוטה לא לחייך בתמונות ואני רוצה להתחיל כן לחייך ולהיות בטוחה שיש לי שיניים יפות.
אז צירפתי תמונה ורציתי לדעת האם לפי דעתכם ניתן לקצר אותן ולסדר אותן כך שיראו יפה..האם כם ניתן לקצר אותן ללא יישור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור השיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין28/06/2009חשוב לבדוק מה מידת חפיפת השיניים העליונות על התחתונות, כשמבצעים קיצור עם או ללא אורתודונטיה. חשוב מאוד שתיבדקי על ידי מומחה או מומחית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע
יסמין29/06/2009קודם כל תודה על תשובתך, דבר שני השיניים העלויונות בולטות מעט לעומת השיניים התחתונות אך זה לא מפריע לי,האם כדי לעשות קיצור שיניים החלק העליון חייב להיות חופף לתחתון? מדוע אי אפשר פשוט לקצר אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לבדוק את היחס בין האורך לרוחב
ד``ר אריאל דינבר29/06/2009גשי למומחה לשיקום שיבדוק לך. אם אכן השיניים שלך ארוכות ביחס לרוחב שלהן ומידת החפיפה בין השיניים העליונות והתחתונות מאפשרות קיצור שלהן אז יש סיכוי שהמומחה יסכים לקצר לך אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודיות רפואיתדידי26/06/2009
שלום,ביתי מתחילה טיפול אורתודנטי והיא סובלת ממחלה כרונית במעי .רופא הגסטרו שלה אמר שאין בעיה לטפל בה ,האם לדעתך יש צורך לעדכן את האורתודנט?אין לי כח לשאלות תשובות ורחמים...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדכן
ד``ר עתליה וסרשטיין26/06/2009ההורה או המטופל הבגיר צריך למלא שאלון רפואי שהוא סודי לאחר מילויו, לפני טיפול אורתודונטי.
חובה לידע למען המטופל. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיות באנטנות שבגשר...בן 1624/06/2009
שלום לכם מומחים יקרים
היום ביקרתי אצל האורטודנט והוא שם לי גומיות באנטנות שבגשר אם לא הבנתם זה הצ'ופצ'יק הקטן הזה שיש בגשר הוא מתח לי אותם בין הלסת העליונה ללסת התחתונה הוא הורה לי להחליף אותם כל 24 שעות עכשיו השאלה שלי כזאת כמה זמן אצטרך להיות עם הגומיות כל משך הטיפול או רק לתקופה קצרה ?
תודה והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
בן 1626/06/2009אני רואה שאין תשובה
ואם מישהו עונה תוכל בבקשה להסביר גם מה עושים אותם גומיות
...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרכבת גומיות בין לסתיות
ד``ר אריאל דינבר27/06/2009משך ההרכבה בהתאם לבעיה (גודל הבעיה) ושיתוף הפעולה שלך.
תרכיב כל הזמן, הטיפול יתקדם מהר יותר.
הגומיות משפרות את ההתאמה בין השיניים שבלסת העליונה לשיניים שבלסת התחתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה=]..
בן 1627/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על קיבועיעל22/06/2009
שלום,
אני בת 40 וסיימתי טיפול של יישור שיניים לפני כמה שנים. כעת יש לי קיבוע ורציתי לדעת אם בכל מקרה צריך להשאיר אותו לכל החיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך זמן לקיבוע
ד``ר עתליה וסרשטיין22/06/2009מומלץ שלא להסיר את הקיבוע, אם חוששים מתנועות לא רצויות של השיניים. חשוב לבדוק שלא מתפתחות בעיות כגון עששת או דלקת חניכיים באזור הקיבוע על ידי מעקב אצל רופא השיניים אחת לחצי שנה בקרוב. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר לבן 7שיר22/06/2009
השאלה שלי היתה האם לחכות שכל השיניים יצמחו או שכבר לבקר אצל אורתודנט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לפנות לאורתודונט
ד``ר עתליה וסרשטיין22/06/2009כיוון שיש חילוקי דעות באשר לעיתוי הטיפול הרצו בבנך, אני ממליצה שתפני למומחה או מומחית לאורתודונטיה או למחלקה לאורתודונטיה בבית הספר לרפואת שיניים בתל-אביב או ב"הדסה" בירושלים. אין לחכות להחלפת כל השיניים. אבל אין דחיפות גבוהה, אם השיניים הקדמיות העליונות אינן מאוד בולטות. ממליצה שתפני בחודשים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגר צלבי אחורייוסי21/06/2009
שלום, בקשת העליונה אני סובל מסגר צלבי אחורי חד צדדי, כשהשיניים הכי אחוריות באותו צד הם
פנימה מדי. לאורתודנט אחד שיטת הטיפול שלו היא ע"י גומיות שיזיזו את השיניים, שגורמות לסגר
הצלבי, כלפי חוץ יותר, לאורתודנט השני שיטת טיפול ע"י פלטה להרחבה, אותו אורתודנט אמר
שרצוי שלא לבחור בגומיות כי הן יגרמו למנשך עוד יותר פתוח ממה שיש לי.
1. עד כמה זה נכון (לגבי הגומיות והמנשך)?
2. איזו שיטה לדעתך יותר מומלצת לפתרון הבעיה?
3. מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות?
4. האם יש עוד שיטות לפתרון הבעיה?
5. ובכלל מה הדרך המקובלת לתיקון כזו בעיה?
אנא ענה בפירוט זה חשוב לפני שאגיע להחלטה לגבי טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר דרכים לרומא
ד``ר אריאל דינבר21/06/2009לפתרון בעיה אחת ניתן להגיע במגפר דרכים. במקרה זה מומלץ להבין את מקור הבעיה ואח"כ להחליט באיזו שיטה משתמשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לinvisalignאילנה20/06/2009
השבוע התחלתי טיפול בinvisalign וביום השני הופיעו לי סימנים אדומים במקומות שבהם הפלטה עולה על החניכיים, כך שכשאני מורידה אותה, רואים ממש את הצורה שלה על החניכיים, והאיזורים הללו קצת נפוחים ואדומים. האם מדובר בהסתגלות נורמלית, או שיש צורך לפנות לרופא שלי?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לרופא
ד``ר עתליה וסרשטיין20/06/2009יש לגזור את הפלטות במקומות שבהן הן לוחצות על החניכיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר לבן 7שיר19/06/2009
בני בן 7. ביקרנו לאחרונה אצל אורטופד בגלל ששיניו עקומות, והוא ביקש לעשות לילד צילום פה ואז לראות איך ממשיכים, אלא שלאחר מכן סיפרנו על כך לרופאת השיניים שלו והיא אמרה שכדאי לחכות שיצמחו לו כל השיניים. שאלתי היא האם באמת לחכות או שאפשר כבר לעשות לו את צילום הפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגיל הצעיר
ד``ר עתליה וסרשטיין20/06/2009האינדיקציות לטיפול בגיל צעיר כל כך מעטות וכוללות - שיניים עליונות בולטות מאוד , שעלולות להישבר עקב נפילה או מכה או סגירה הפוכה של השיניים הקדמיות, או החלקה של הלסת לצד אחד, שעלולה ליצור פנים אסימטריים, אם היא נמשכת שנים .חשוב שתבדקי שלאורתודונט תעודת מומחה או שתלכי לייעוץ אורתודונטי נוסף - כמובן אצל מומחה או מומחית לאורתודונטיה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגר פתוחבלה17/06/2009
שלום!
אני בת 15 וחצי
לי יש מין מרווח כזה כשאני מלכדת את השיניים העליונות והתחתונות.
זה מפריע לי,
אני רוצה לדעת איזה טיפולים עוזרים לבעיה
הזאת וכמה הדברים האלו יכולים לעלות..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מורכבת
ד``ר אריאל דינבר18/06/2009יש לבדוק מדוע יש לך את הבעיה, אם היא מרוכזת רק בשיניים או גם מערבת בעיה של לסתות, כמו כן שי לבדוק האם יש סיכוי לפתור את הבעיה בצורה מושלמת או חלקית והאם יש סיכוי שהבעיה תחזור לאחר הטיפול.
תלכי למומחה להתייעצות. תקבלי תשובות ברורות יותר. רשימת המומחים מופיעה באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)