מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רווח בשינייםרועי02/08/2009
בן 15 - יש לי רווח בשיניים הקדמיות בלסת העליונה והלכתי לאורטודנט והוא אומר לי שאי אפשר לעשות גשר מכיוון שבסיס השן יותר גדול מסוף השן ולכן אם אני יעשה גשר יווצר רווח בחלק העליון של השן (אם צריך תמונה אני יכול לשלוח לאימייל) גם אמרו לי שאני לא יכול לעשות השתלה או ציפוי של משהו שיחסום את הרווח כי זה לא שן שבורה וזה יחליק כל שבוע.
יש משהו אחר שאפשר לעשות כי אני ממש מיואש ורוצה חיוך יפה.
גם כשהלכתי לאורטודנט הוא אמר לי שכדאי שאני יעשה גשר לבערך 3 שנים מכיוון שהלסת התחתונה בולטת והלסת העליונה נסגרת בדיוק על הלסת התחתונה ולא טיפה אחרי כמו שאמור להיות
הוא אמר שתהליך זה יהיה בערך 3 שנים עם עקירות של שיניים האחרונות(שכחתי את שמן) כדי שידחפו לי את הלסת אחורנית. האם טיפול זה כדאי? חשוב לציין שאין לי בעיות אכילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר להניח
ד``ר עתליה וסרשטיין02/08/2009שטיפול אורתודונטי כללי יוכל לתת לך חיוך יפה יותר. חשוב שתבדוק את מומחיות האורתודונט אליו אתה פונה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא מוכן לטפל בי
רועי03/08/2009הלכתי אורטודנט מומחה - לפי אמא שלי - והוא אמר שהוא לא מוכן לשים לי גשר בשום פנים ואופן מכיוון שהבעיה היא לא רפואית והיא רק אסתטית והוא אמר שגשר יכול ליצור בעיה אחרת של רווח בחלק העליון של השן כאשר סוגרים את החלק התחתון.....מצורפת תמונה של שיניים אם זה יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת damonמיכל02/08/2009
שלום לך
לאחרונה נחשפתי לשיטת יישור שינים damon האם היא מומלצת?מהם החסרונות של שיטה זו (למעט המחיר)?
עקרתי 4 שיני בינה ש2 מהן היו כלואות וכעת יש לי 28 שינים. אם אעשה יישור בשיטה הרגילה אצטרך לעקור 2-4 שינים ואשאר רק עם 24-26 שינים. האם זה תקין והאם תהיה השפעה לטווח הרחוק?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/08/2009אמורה להיות מהירה יותר בשלבי הטיפול הראשוניים אך לא במשך הכללי של הטיפול - זאת לפי מחקרים משווים. ההחלטה על עקירות צריכה להיות ביולוגית ללא קשר לשיטה. אין בעיה לטווח ארוך בעקירת 4 שיניים - כנראה מדובר במלתעות, גם אם שיני הבינה נעקרו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שינייםרינה02/08/2009
שלום
קראתי באחת התגובות שלך כי בפה צריכות להיות 32 שיניים.
לי יש 28 שיניים ואני גם צריכה לעבור יישור שיניים ובשביל זה עליי לעקור 4 שיניים!!
2 למטה ו-2 למעלה (שיניים רבועיות) מה זה אומר שישארו לי 24 שיניים ?? יש עם זה בעיה?? ואיך זה ישפיע עלי בגיל יותר מבוגר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד``ר עתליה וסרשטיין02/08/2009להישאר עם 24 שיניים, בהנחה שמצב החניכיים יישמר תקין. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בולטת..אלמוג01/08/2009
שלום, שמי אלמוג.
אני בן 14 ויש לי שן קידמית עקומה.. שזה אומר שהיא מעל השן השנייה שלי.
עכשיו נסביר את זה טיפה יותר:
יש 2 שניים קמיות אז השן הימנית נמצאת על השן השמאלית בצורה עקומה מעט.
הלכתי לאורתודנט לפני משהו כמו שנה התחלתי את כל הטיפול ושקיבלתי את הגשר שלי לא רציתי לשים אותו.
כי זה לא ממש גשר זה כמו פלטה כזאתי שהיא מין פלסטיק שנמצא על החך שלי ועוד פס מברזל שנימצא על השניים עצמן.
בהתחלה הדיבור שונה ואחר כך משתנה בחזרה.
בסוף לא עשיתי את הגשר בגלל שאפשר להגיד התביישתי לשים את הגשר הזה, אבל עכשיו יש לי אפשרות לעקור את שני השניים האחרונות..
ואז לשים גשר רגיל כמו כולם. אבל אני בכל זאת טיפה חושש.
השן די מפריעה לי אם אני מסתכל עליה, היא בולטת מעל כל השניים שלי ואני מפחית לחייך בגלל השן הזאתי.
אבל אני רוצה את עזרתכם כאן בנושא.
יש אולי משהו אחר שאני יוכל לעשות? שמעתי על גשר שקוף? בכוונה שאני יעקור את השיניים האחרונות כמו שאמרתי מקודם.
לא ממש שמים לב לגשר ששמים אותו?
אפשר לדעת עוד בנושא של גשר שקוף?
והאם יש עוד פתרונות לגבי השן שלי כמו נגיד פלטה שאני יצטרך להיות איתה משהו כמו 8-12 שעות ולא כל היום?
תודה רבה למי שיעזור!
אני חייב את העזרה שלכם בנושא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר ראשון תבדוק באתר ההסתדרות
ד``ר אריאל דינבר02/08/2009לרפואת שיניים אם הרופא מומחה (או טלפונית) ואח"כ תחזור שוב לאתר שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני מאור לבדוק איתם?
אלמוג02/08/2009איזה שאלות לשאול אותם, לגבי מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני מאור לבדוק איתם?
אלמוג02/08/2009איזה שאלות לשאול אותם, לגבי מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאל אם הרופא שטיפל בך הוא מומחה
ד``ר אריאל דינבר10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהנועם01/08/2009
לאחר 3 חודש של יישור, נוצר מצב שהניבים (למעלה ולמטה) בצד ימין
כאשר סוגרים את הפה הניבים "מתנגשים" זה בזה...מתחככים אפשר להגיד...
מכיוון שלמטה עקרו לי שן, ולמטה השיניים זזות מהר יותר
אני חושב שהמצב רק יחמיר וזה יתנגש יותר ויותר...
היה לי תור לפני שבוע ושכחתי לציין את זה ... (יופי...)
אם אני אמתין 5 שבועות זה קריטי או שאפשר לחכות...? (שלא תשבר איזה שן או שזה יפריע לטיפול)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קריטי
ד``ר עתליה וסרשטיין01/08/2009ניתן לחכות. כעקרון רצוי שהלסתות תהיינה רוב הזמן במנוחה ללא מגע שיניים עליונות בתחתונות אלא כשחייבים: לעיסה, בליעה, הגיית אותיות מסוימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםמירית31/07/2009
שלום,
אני כרגע בתהליך של יישור שיניים (קןביות שקופות) בלסת התחתונה בלבד. עקרו לי שן אחד בצד שמאל (שן רביעית מהסוף) כדי שהשיניים שלי בצד הנ"ל יכלו להסתובב. אני תוהה האם זנכון לעשות עקירה בצד אחד והאם לא יקרה מצב של חוסר סימטריה בגלל שעקרו רק בצד אחד?
שאלה נוספת בנושא,
לאחר עקירה אני מרגישה שהשיניים שליד שן שעקרו מתנדנדות ממש כשאני נוגעת. כמו כן, השיניים אחרות בלסת תחתונה מתנדנדות מעט. האם המצב תקין? האם במהלך יישור השיניים מתנדנדות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התאור המצב תקין
ד``ר עתליה וסרשטיין01/08/2009יתכן שהתחלת עם חוסר סימטריה ולכן עקרו בצד אחד.
שיניים שזזות חייבות להיות ניידות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי רנטגןאילנית26/07/2009
אני בת 22 ומעוניית ליישר שיניים הבעיה שלי הן 2 שיניים קדמיות בולטות עם קצת רווח ביניהם. האם אפשר לטפל בזה ללא כל צילומי רנטגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רצוי
ד``ר עתליה וסרשטיין26/07/2009צילומי הרנטגן מלמדים על מצב תמיכת העצם ועל שורשי השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהמישהי26/07/2009
שלום, ברצוני לשאול מה המטרה של הפלטה ששמים בסוף הטיפול עם קוביות, ואיך לוקחים מידות בשבילה כשיש עוד קוביות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרת הפלטה
ד``ר עתליה וסרשטיין26/07/2009לשמור את תוצאות הטיפול.
ניתן לקחת מידות כשיש עדיין קוביות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמישהי26/07/2009
1. יש לי קוביות והדביקו לי כבר קיבוע. רציתי לדעת, קיבוע זה במקום שומר מצב?
2. איך לוקחים מידות לשומר מצב כשיש עוד קוביות? או שמורידים את הקוביות ואז לוקחים מידות?
3. למה צריך שומר מצב? האם אי אפשר להדביק קיבוע וזהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבוע
ד``ר אריאל דינבר26/07/2009קיבוע=שומר מצב
קודם מידות ואח"כ הדבקת קיבוע ואח"כ הורדת הקוביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעה של סמכיםיעל25/07/2009
במסגרת הטיפול יצא שבלעתי 2 או יותר סמכים או חלקים שלהם מבלי שהרגשתי
רציתי לדעם אם יש בזה סיכון ואם אפשר למנוע את התופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה
ד``ר אריאל דינבר26/07/2009זה מכשור רפואי, לקחו את זה בחשבון ביצור, זה כנראה כבר מזמן ירד בביוב ונמצא אי שם בחופי מדינת ישראל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי24/07/2009
שלום. יש לי קוביות כבר שנתיים. והאורתודנט שלי אמר שמבחינתו אפשר להוריד, והוא הדביק לי קיבוע מבפנים. אבל יש שן בלסת העליונה שעדיין מפריעה לי כי לדעתי היא לא מספיק בפנים. אמרתי את זה לאורתודנט והוא הפעיל על השן לחץ ואמר שזה אמור להסתדר. אבל עדיין אין שום שינוי.
רציתי לדעת האם הקיבוע מפריע בדחיפת השן פנימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר אריאל דינבר24/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירוגיתסיון23/07/2009
שלום,
השיניים בלסת התחתונה שלי עקומות וזקוקות ליישור אך מבדיקה אצל הרופאת שיניים וכמו כן צילום פנורמי שעשיתי מראה כי עליי לעקור את 2 שיני הבינה התחתונות אך הן קרובות לעצב..הרופאה אמרה שעליי לעקור אותן בבית חולים, מה הסיכוי לפגיעה בעצב? וכן האם חובה עליי לעקור אותן בשביל יישור השיניים?:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנות בעקירת שינית בינה כלואות
ד``ר אריאל דינבר24/07/2009יש לשאול מומחה לכירורגיה פה ולסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים מלווה בעקירהליאת צ23/07/2009
שלום רב לפני יומיים הייתי אצל אורטודנטית מומחה והיא ייעצה לי לעקור שן מכל צד בלסת העליונה.
הבעיה שלי היא שיש לחץ רב על הלסת העליונה ושתי השיניים הקידמיות שלי בולטות.הפה לא נסגר טוב. היא כמובן אמרה שאחרי שהיא תעשה את המטבעים היא תוכל לדעת יותר טוב ואולי יהיה סיכוי בלי עקירות אבל היא לא מאמינה....
בנוסף היא שלחה אותי ל שינננית ששם גילו שיש לי דלקת חניכיים ומחלת חניכיים ובנוסף נסיגה תחתונה של חניכיים(הבנתי שכל זה תורשתי).....
שאלותיי הם אם אפשר בלי עקירה? כי כולם אומרים לי שלא עוקרים שיניים בריאות כי כשמתבגרים צריך כל שן..... אני מפחדת מאד מהעניין....האם זה נכון?(אני בת 26)
עוד חודש יש לי תור למטבעים האם כדאי ללכת? יש סיכוי באמת ללא עקירות?
הרופאה אמרה שאם אני מגיעה למטבעים אז כבר התחלתי טיפול.... קשה לי לעכל שאני אצטרך לעקור....
משהו אחרון יש לי טיפול שורש בשן הקידמית,היישור יכול להרוס?
בבקשה תעני לשאלותיי.....תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תקחי את זה כל כך קשה
ד``ר אריאל דינבר25/07/2009לעתים אין ברירה אלא לעקור שיניים. יש לך 32 שיניים ואם חובה לעקור 2 שיניים אז ישארו 30 אבל אם ההחלטה של האורתודונטית שלך נכונה אז זה בהחלט שווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס' שיניים
רינה29/07/2009סליחה.....
אבל לי יש 28 שיניים (14 בכל לסת) וגם אני צריכה לעבור יישור שיניים ובשביל זה עליי לעקור 4 שיניים!!! מה זה אומר שישארו לי 24 שיניים??
להתחיל לדאוג ?? או שלא כדי ליישר שיניים?
והאם יש השפעה לגיל מבוגר יותר?
בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מיישרים ניב עקומה בלסת עליונה?נטע לי23/07/2009
יש לי ניב שצומחת עקום . לאחרונה שמתי לב שהניב דוחפת את השן שקרובה יותר למרכז פנימה
איזה אופציות יש לי כדי ליישר את 2 השיניים? ללא עקירות
האם מתאים טיפול בעזרת הדבקת חרסינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהתאם למקום שיש בקשת
ד``ר אריאל דינבר24/07/2009האורתודונט ימליץ לעקור או לא
חרסינה זה סוג של סמך לבחירתך אם תבקשי אני מניח שיש אפשרות כזו. בד"כ יקר יותר ממתכת רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת תחתונה בולתתדינה22/07/2009
שלום,
לבתי בת ה 5 יש לסת תחתונה בולתת . בביקור אצל האורטודנט נאמר כי לא ניתן לטפל בלסת התחתונה וצריך להרחיב את הלסת העליונה עד שהשיניים העליונות יעלו על התחתונות.
האם כדי להתחיל בטיפול כבר בגיל 5?
האם קיים חשש שטיפול מסוג זה יכול לפגוע במראה החיצוני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול רק יועיל, צפוי שיהיה ממושך
ד``ר עתליה וסרשטיין22/07/2009הלסת התחתונה גדלה יותר מהעליונה בתהליך הגדילה ועד תקופה מאוחרת יותר. חשוב לדעת אם יש מבנה דומה למי מבני המשפחה, כדי לצפות את הצלחת הטיפול. יש דעות שונות מתי כדאי להתחיל לטפל. יש שיתחילו בגיל מאוחר יותר לקראת בקיעת החותכות העליונות הצדדיות. הטיפול/מעקב צריך להעשות בקרוב עד סיום הגדילה לגובה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)