מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזזת ניברונית15/01/2009
שלום, כאשר בני היה בן 15 החלטנו לבצע יישור שיניים לניב (שן מס' 23) שצמחה לו בלסת העליונה מעל לשיניים הטוחנות (מס' 24 ו25) . את הניב החלבית עקרנו והתחלנו בטיפול. הרופא רצה להעביר את השן למקומה הטבעי. במשך הזמן, בני החל לחוש בכאבי ראש נוראים, לא ידענו מה לעשות, בדקנו כל כיוון אפשרי, ובסופו של דבר הסרנו את הגשר בשביל לבצע בדיקת MRI לראש. לאחר מכן החלטנו לא להחזיר בינתיים את הגשר, מכיוון שכאבי הראש הקשו עליו בלימודים. לאחר הסרת הגשר התברר כי שן חותכת (מס' 22) מתה במהלך הטיפול וביצענו טיפול שורש. כיום בני בן 19 והחלטנו להחזיר את הגשר, אבל הרופא המטפל החליט להחליף את הסדר של הניב והשן החותכת כלומר השן החותכת תועבר קדימה ואז הניב תורד ישר למטה. שאלות: 1. האם עדיף להמשיך בתוכנית הקודמת ולסדר את השיניים בסדר הנכון? 2. האם ניתן להחליף כך את הסדר והאם יש קושי? 3. האם הויתור על תוכנית הנ"ל ושינוי הסדר הטבעי (המלתעה תהיה לפני הניב) הוא נכון, האם הוא יוצר בעיות שונות (כמו אסתטיקה, באכילה)? 4. מה לעשות עם שן 22 שהשורש שלה נפגע, איך היא תעמוד בעומס? השן מאוד קטנה 5. איך ניתן להקטין בכלל את העומס על השיניים למינימום שלא יגרום כאבים כמו קודם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרנספוזיציה- שחלוף מיקום שיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין15/01/2009זו התופעה שאת מתארת. אני מניחה
1. הסדר הנכון של השיניים אינו קריטי באזור השיניים, שאת מתארת.
2.אם קצה השורש של הניב נמצא בין 2 המלתעות, עדיף למקמו ביניהן, למרות שאין זה הסדר הנורמלי, אם מעוניינים בטיפול הכי קצר במשכו וללא הרואיקה.
3. לא צפויות בעיות משמעותיות באסטטיקה או באכילה אם ממקמים כראו את המלתעה הראשונה.
4.רצוי מינימום עומס על שן 22.
5. זו עבודת האורתודונט להקטין את העומס למינימום הנדרש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על יישור שיניים.ל.14/01/2009
הורדתי השבוע את הגשר השני שהיה לי בחיים. אחרי הגשר הראשון השיניים התעקמו לי שוב והגשר השני אני מקווה שטיפל בזה עכשיו השיניים שלי ישרות והאורטודנט שם לי קיבוע גם למטה גם למעלה השאלה שלי.. בגלל שהשיניים הקדמיות שלי למעלה היו כ"כ בולטות.. ועכשיו הן ישרות, הד"ר הדביק לי קיבוע רק על 4 השיניים הקדמיות יש לי פחד שכל ה4 יזוזו ביחד קדימה ויבלטו לי כמו פעם. אני לא מתכוונת לעבור שוב טיפול יישור שיניים האם זה אפשרי? ולד"ר דינבר אחותי טופלה אצלך והיא ממש ממש מרוצה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה פרט חשוב
.ל.14/01/2009שהגשר שהורדתי עכשיו היה לי אותו כעשרה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם עם קיבוע השיניים יכולות לזוז
ד``ר אריאל דינבר17/01/2009למרות שהקיבוע מהווה פיתרון מצויין הוא אינו מהווה פוליסת ביטוח כנגד נסיגה אלא מקטין את התופעה. בהתאם לבעייתך הראשונה יש לבחור את סוג וגודל המכשיר ששומר על התוצאה שהשגת בטיפול.
אני שמח שאחותך מרוצה. כרופא, זה הדבר החשוב ביותר עבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת12/01/2009
האם יתכן שמחיר טיפול שורש+מבנה הוא 1100 ש"ח ? האם המחיר הגיוני ? אין לי אינדיקציה .......אף אחד לא נותן לי הצעת מחיר בטלפון ...... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנית בטעות לפורום יישור שיניים
ד``ר עתליה וסרשטיין12/01/2009עליך לפנות לפורם אנדודונטיה - טיפולי שורש או פורום אחר של רפואת שיניים כללית, אם כי אני מסופקת אם ינתנו לך מחירים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גומיות לשינייםשיר08/01/2009
אני בטיפול אורטודנטי והיום האורטודנט שם לי 2 גומיות בפה שאני צריכה להחליף כל יום ולהיות איתם חודש וחצי. בכל צד של הפה גומיה. מהניבים למעלה (שיניים 13 ו23) לשיניים קדם טוחנות בלסת התחתונה (שיניים 45 ו35) למה עושים את זה? חברה אמרה לי שעושים זאת לקראת סוף טיפול, אך האורטודנט לא אמר לי על כך שום דבר (או שאולי שכח?) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גומיות בין לסתיות
ד``ר אריאל דינבר08/01/2009נועדו לשפר את הסגר ואת ההתאמה בין הלסתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוסי08/01/2009
יש לי שן בלסט התחתונה שבולטת לי מאוד היא מפריעה לי מאוד לפתוח את הפה ולחייך השאלה שלי כמה זמן ייקח לטיפול אורטודונטי ליישר את השן מה השלבים? רק את השן. לא כמה זמן הטיפול כולו כולל הגשר אשמח לתשובתכם תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורא קשה לענות לך ללא בדיקה
ד``ר אריאל דינבר08/01/2009איני יודע עד כמה השן בולטת האם חסר לה מקום בקשת של השיניים, כיצד היא במצאת ביחס לשיניים הנגדיות ועוד ועוד שאלות שאני שואל את עצמי כשאני בודק מקרה כשלך. כל הגורמים הללו משפיעים על תוכנית הטיפול ועל סמך תוכנית הטיפול ניתן להעריך בגדול כמה זמן ימשך הטיפול.
בכל זאת אתן לך מספרים כדי שיהיה לך מושג כללי. בממוצע טיפולים מסוג זה נמשכים עד שנה בטווחים של מספר חדשים עד שנתיים. כמה זמן יקח לך? לך למומחה/ית להיבדק ותקבל תשובה מדויקת יותר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנאוה07/01/2009
שלום, היתה לי שן שהצבע שלה השתנה, הלכתי לרופא שיניים והוא אמר שכנראה קיבלתי מכה על השן והשורש מת, הוא ניסה לעשות טיפול שורש ללא הצלחה (התעלה היתה סגורה) ואז החליט להרכיב כתר על השן (ללא ביצוע טיפול שורש כי השורש מת!) והוא טען שהוא סגר את האיזור בצורה הירמטית. כמה חודשים אחרי זה היה לי מין פצע בחניכיים (עם נוזלים\מוגלה בפנים ) מעל אותה שן, הרופא עשה לי ניתוח חניכיים, נקה את האזור של הדלקת ועשה תפירה ,אני לקחתי אוגמנטין ושטפתי את הפה עם COROSYDOL . היום שלושה שבועות אחרי אני רואה שעוד פעם יצא לי פצע באותו אזור! השאלה שלי היא מה אני צריכה לעשות עכשיו? נראה לי שחייבים לטפל באותה תעלה סגורה Am I right? אחרת זה לא יפתור את הבעיה לעולם נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי פורום רפואת שיניים
ד``ר אריאל דינבר08/01/2009בפורום זה אנו עונים על שאלות הקשורות ליישור שיניים בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינגואלירן04/01/2009
שלום רב, אני עומד לבצע טיפול לינגואלי אשמח לקבל רשימת מומחים לטיפול מסוג זה באזור חיפה כבר בדקתי באתר ההסתדרות ולא מצאתי לכן אשמח לקבל כמה שמות מכם תודה רן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נוכל להמליץ על שמות
ד``ר אריאל דינבר08/01/2009אבל אם בידך שמות המומחים כל שנותר לך לעשות זה להתקשר לכל אחת מהמרפאות ולברר. בחיפה אין הרבה מומחים ורק חלקם מבצעים טיפול לינגואלי. בהצלחה בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אורתוגנטיגילי04/01/2009
בגיל 10 היתה לי ציסטה ענקית בלסת התחתונה שעיוותה לי את הלסת התחתונה והעליונה. בגיל 12 עברתי יישור שיניים בתוספת גומיות ורסן. לאחריו המליצו לי על ניתוח אורתוגנטי , כבר הכל היה מתוכנן ומאושר מקופת חולים אבל מכיוון שפחדתי לא עשיתי את הניתוח. כיום בגיל 35 אני סובלת רבות בגלל הבעיה ושוב המליצו על הניתוח, האם יש סיכוי שקופת חולים תאשר שוב את הניתוח ומה הקריטריונים שבגינם קופת חולים משתתפת בניתוחים מהסוג הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לפנות למחלקת פה ולסת
ד``ר אריאל דינבר08/01/2009באחד מבתי החולים הבאים: "שיבא" תל השומר, בלינסון, איכילוב, רמב"ם, הדסה עין כרם, פוריה.
מחירי הניתוחים שונים וההשתתפות משתנה בהתאם לקופה שלה את שייכת ולסוג הניתוח. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילי11/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מסמכיםדני03/01/2009
שלום, אני בן 18 וביום חמישי הרכיבו לי סמכים "קוביות" אך הם ממש דוקרות-אני יודע שזה תהליך טבעי שמצריך תקופת הסתגלות ששונה מאדם לאדם למיכשור שהוכנס לפה בערך מס' ימים עד כמה שבועות ניגמר לי השעווה שהאורטודנטית נתנה לי ובעיקבות כך נהיו לי פצעים בפה בלחיים בפנים ורואים נפיחות גדולה עם מוגלה לבן איפה ניתן להשיג שעווה לשנידבקת לסמכים? היתי היום בסופר פראם ושביקשתי מהרוקחת שעווה היא חשבה שהתכוונתי לשעווה להורדת שעיר וצחקה חח קניתי שם גם שטיפת פה שהומלצה לי ע"י אספטה X של כצט שכתוב"להקלה מהירה על כאבים שמקורם בפצעים בפה" אך אני חושש מהקטע של הצביעה של הגומיות השקופות והצבע של השיניים ביכלל בעיקבות שימוש בתכשיר יש לציין שאני משתמש כל ערב בשטיפת פה של אלמקס. להמשיך להישתמש בשטיפת פה שקניתי לפצעים או ליקנות ג'ל אחר שיותר יסייע? הראורטודנטית שמטפלת בי פועלת רק בשעות הבוקר ככה שזה בעיה ללכת אליה מכוון שאני הפסיד הרבה שעות של לימודים. אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות זה מאוד חשוב לי! תודה ושבוע טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה אורתודונטית
ד``ר אריאל דינבר04/01/2009ניתן להשיג במרפאה שבה אתה מטפל.
הלבן שאתה רואה זה לא בהכרח זיהום אלא תגובה של הרקמה לחיכוך ופציעה. בקש להיבדק ע"י הרופא/ה המטפל/ת שלך ליתר ביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים כאשר בעבר הייתה חבלהתומר03/01/2009
לפני כ6 שנים שתי השיניים הקדמיות נפגעו כאשר אחת האפירה ושתיהן רגישות (בצילום אני לא זוכר אם השורש קיים או לא) לפי דעתי העצב מת אבל שוב אני לא זוכר... יש בהן טיפה רגישות מדי פעם רציתי לדעת מה המדיניות כאשר עושים יישור שיניים? האם פשוט ידלגו על שתי השיניים? האם זה יכול לגרום להן ליפול או משהו כזה? (אני יודע שזה תלוי במצב וצריך לבדוק) רק אם אפשר תמונה כללית שכזו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיניים החבולות ניתנות להזזה
ד``ר עתליה וסרשטיין03/01/2009יש לבדוק בדיקה קלינית ובצילום את השיניים שנפגעו. כדאי לפנות לרופא שיניים כללי או מומחה/מומחית לטיפולי שורש לבדוק את הצורך בטיפול שורש. סביר להניח שהשן שהאפירה זקוקה לטיפול זה ואולי גם השן השנייה הרגישה. לאחר ביצוע טיפולי שורש, הזזה אורתודונטית של שיניים בטוחה אפילו יותר מהזזת שן ללא טיפול שורש. בכל מקרה חייב להיות מעקב במהלך הטיפול האורתודונטי על ידי האורתודונט/ית המטפל/ת. בדוק שאתה פונה למומחה/מומחית ליישור שיניים לפי אתר ההסתדרות לרפואת שיניים או אתר האגודה האורתודונטית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
תומר09/01/2009בנוסף אם מבצעים בחלק מהשיניים ציפוי חרסינה, או להשלים שיניים כדי להגיע למראה אסתטי יותר... האם זה יכול להפריע לאחר מכן לגשר? האם עדיף קודם כל לבצע את הגשר ורק לאחר מכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנעת שיניים עם שחזורים אסטטיים
ד``ר עתליה וסרשטיין10/01/2009בעיקרון אין בעיה להניע שיניים שעברו השלמה או ציפוי חרסינה, אבלרצוי שמומחה או מומחית ליישור שיניים יראו את מצבך וימליצו אם לשחזר לפני היישור או לאחריו. בדרך כלל רצוי קודם לישר את השיניים, אלא אם כן כותרת השן שבורה כך שקשה למקם על השן את הסמך האורתודונטי. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 20 בקשר ליישור שינייםבת 2003/01/2009
שלום רב! אני בת 20 וסיימתי את טיפולי השיניים אך הלסת העליונה קטנה ולכן האורתודנט אמר להשים רסן וגם גשר ליישור שיניים, רציתי לדעת האם יש פתרון אחר לרסן ולגשר ? האם יש ניתוח בפעם אחת ליישור שיניים ואם כן היכן ניתן לבצע זאת? תודה רבה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציות ליישור
ד``ר עתליה וסרשטיין03/01/2009על ידי ניתוח ניתן לשנות יחסי לסתות, אך לא את סידור השיניים ובדרך כלל יש צורך בהכנה על ידי גשר. ניתוחים לשינוי יחסי לסתות מבוצעים בבתי חולים כגון: תל השומר, בילינסון, איכילוב, הדסה.
כדאי שתתיעצי עם מומחה/ מומחית לאורתודונטיה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DAMONרן31/12/2008
זה נכון שבשיטת DAMON זה חצי מהזמן כמו שהרבה שעובדים בשיטה זאת טוענים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הונאה
ד``ר עתליה וסרשטיין31/12/2008חצי מהזמן - זו הונאה של המטופלים. דע שרוב המשתמשים בשיטה אינם אורתודונטים מומחים אלא רופאי שיניים כלליים שיודעים להשתמש רק בשיטה זו, כי החברה שמיצרת את הסמכים הללו -Damon נתנה הרצאות עליהם גם בפני רופאי שיניים כלליים. חשוב מאוד שתפנה למומחה או מומחית לאורתודונטיה מטעם משרד הבריאותכדי שיבחרו את הטיפול והשיטה הטובים עבורך. תוכל למצוא את רשימת המומחים לפי כתובות,באתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק29/12/2008
צומחת לי שן בינה, מה שגרם להתנפחות האזור ולריח רע היוצא מהחניכיים באזור, האם זה נורמלי? מה אפשר לעשות על מנת לנטרל זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנה שאלה זו לפורום רפואת שיניים
ד``ר אריאל דינבר30/12/2008בפורום זה עוסקים בבעיות אורתודונטיות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בין השיניים הקידמיותאמא24/12/2008
לשניי ילדיי בני 8 ו-9 יש רווח בולט בין השיניין הקידמיות, גם העליונות וגם תחתונות. לפי הבנתי הבעיה נובעת מה"גיד" המחבר בין השפה לחך ומפריד בין השיניים. האם מלבד יישור יש צורך בחיתוך החיבור הזה? באיזה גיל עושים? ועוד שאלה: האם יש טיפול בגיל זה להלבנה. צבע השניים הם ממש צהובות-חומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהנחה שזו אכן הסיבה
ד``ר אריאל דינבר26/12/2008(ישנן סיבות אחרות למרווחים אך אסתמך על דברייך שאני מניח שהם מבוססים על סמך בדיקה של מומחה/ית) חיתוך החיבור נעשה לאחר סגירת הרווח. ניתן לבצע את החיתוך בכל גיל.
בנוגע להלבנות שיניים זהו נושא שאינו קשור לאורתודונטיה, נסי פורום רפואת שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת תחתונה קידמית לעליונה.אבי22/12/2008
שלום, אני בן 20, ורציתי לקבל תשובות לגבי מספר שאלות לפני שאני פונה ליעוץ מאורטודנט. סגירת הלסתות שלי היא הפוכה, כלומר הלסת התחתונה נמצאת מלפני הלסת העליונה, אני ממש לא אוהב את זה וזה אפילו פוגע בבטחון העצמי שלי. רציתי לדעת -באופן כללי- מהו משך זמן הטיפול בבעיה: 1. עם גשר- כלומר כמה זמן עליי להיות עם גשר בבממוצע\בערך עד שהלסתות ישובו למקומם והאם הברזלים ימוקמו בלסת התחתונה בלבד או גם בעליונה. 2. בעזרת ניתוח של הזזת לסתות- כלומר מהי דרגת הסיכון באופן כללי-עד כמה הניתוח קל\קשה, משך זמן הניתוח ומשך ההחלמה. אני מאוד אודה לקבלת תשובה מספקת ואפילו כללית, עוד לפני שאפנה לרופא[ למרות שאעשה זאת בעתיד במאת האחוזים]. תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת ניתוח אורתוגנטי
ד``ר עתליה וסרשטיין23/12/20081. יישור השיניים נועד לכך שאחרי הניתוח הסגירה של השיניים העליונות והתחתונות תהיה טובה. לכן על ידי מידות שתילקחנה, ניתן יהיה לקבוע אם ומה צריך להעשות בכל אחת מהן - אם בכלל לקראת הניתוח. במקרים מועטים - לא צריך כלל יישור לפני הניתוח, במקרים אחרים - טיפול בלסת אחת, אך ברוב המקרים יש צורך בטיפול ב 2 הלסתות. משך הטיפול תלוי בחומרת הבעיה. קח בחשבון שנה עד שנה וחצי. האורתודונט/ית שתבחר יפנו אותך לפני התחלת הטיפול האורתודונטי לכירורג פה ולסת באחד מבתי החולים, שעוסקים בניתוחים אלה
2. משך זמן הניתוח - מספר שעות, החלמה - מספר שבועות. תשובות מדוייקות יותר לסעיף 2 כולל סיכונים - תקבל מהכירורג/ית שמבצעים את הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)