פורום אורתודונטיה - יישור שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול אורתודנטי חוזר (לאחר 10 שנים)
    אורי
    18/04/2007

שלום, אני כרגע בארה"ב. לפני 10 שנים סיימתי טיפול יישור שיניים בארץ והייתי מרוצה מאוד מהתוצאה. לאחרונה (אני בן 24) הרגשתי תזוזה קלה של השיניים (תחתונות -קידמיות). הלכתי לאורתודנט כאן והוא המליץ לי לעשות לי סד פלסטיק (כמו"גשר" אבל מתלבש על השיניים עצמן) לזמן השינה אשר אמור להחזיק את השיניים במקום ולמנוע תזוזה עתידית.
    הסד עולה 80$ לכל לסת ואמור להחזיק כשנה.

האם הטיפול מומלץ? אם לא, איזה טיפול כן מומלץ?
    האם המחיר סביר?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול חוזר

ד``ר עתליה וסרשטיין
    18/04/2007

רצוי שהאורתודונט שבחרת יהיה Board Certified מטעם ה-AAO:American Association of Orthodontics
    באשר לטיפול שהוצע - המחיר סביר ביותר. לא מדובר בטיפול של הזזת שיניים אלא רק מניעה של המשך תזוזה אפשרית של השיניים ולכן מקובל שלא לראותו כטיפול. השימוש בסדים אלה אכן מקובל כדי למנוע תזוזת שיניים, שאינה רצויה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Disk Implant מול בורג מתאים עבה יות
    מ.גל
    16/04/2007

Disk Implant מול בורג מתאים עבה יותר

הבנתי שיש ויכוח לגבי השימוש ב- שיטת
    Disk Implant לעומת בורג עבה-מתאים יותר מה היתרונות והחסרונות?

הוספת תגובה

• סוגי שתלים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    18/04/2007

כדאי שתפנה לייעוץ בתחום כירורגית פה ולסת. - השתלים שייכים בדרך כלל לסוג המומחיות של הכירורגים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווחים בשיניים
    אורית
    15/04/2007

יש לי רווחים בשיניים הצדדדיות למעלה

ליד החותכות, והחותכות הן טיפה בולטות החוצה

בשביל לסגור את הרווחים האלה אני צריכה גשר?

אם כן, האם אפשר לשים אותו פנימי?

או שפנימי הוא לדחוף את השינים החוצה?

לקביעת תור
    סגירה
    רווחים בשיניים

הוספת תגובה

• סגירת רווחים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    15/04/2007

סגירת הרווחים יכולה להעשות על-ידי גשר חיצוני או פנימי או מכשירים ניידים- פלטות, שיכולות להיות שקופות.
    מכשיר פנימי לאו דווקא דוחף את השיניים החוצה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים ונסיגת חניכיים חמורה
    ליאת
    12/04/2007

אני בת 28, אובחנה אצלי נסיגת חניכיים חמורה שתוביל להשתלות לאחר היישור. קיבלתי אישור לבצע את היישור אך אני סובלת סבל רב מאוד במשך כל תהליך היישור, עד כדי צרחות ובכי, ושמה לב שאנשים אחרים לידי בקליניקה לא חווים את הכאב העוצמתי שאני חווה. יש לציין שבעבר, בגיל 13 עברתי יישור אך בגלל שלא עקרו לי 4 שיניים (החמישיות) ולא הנחתי את הלשון במקומה המתאים, חלה תזוזה והשיניים נעקמו.
    יש לציין שהאורטודונט מודע למצב והתהליך איטי יתר על המידה למרות שהשינויים ניכרים תוך כמה דק' מרגע הטיפול היות והשיניים כנראה ניידות..
    הייתי רוצה לשמוע מכם עוד חוות דעת על מצבי ומה אתם ממליצים כי אני מפחדת שאני גורמת נזק למצב הנסיגה ורגישות בשיניים.

איך ניתן להוציא את הקוביות (מחרסינה) מבלי להשתמש בצבט הידוע??
    יש שיטות אחרות? (הוציאו לי 2 והיו לי כאבי תופת!!!!)
    תודה

הוספת תגובה

• בהנחה שמומחה לחניכיים אישר לבצע לך

ד``ר אריאל דינבר
    12/04/2007

טיפול אורתודוונטי והטיפול האורתודונטי נעשה ע"י מומחה, אני מניח שמקצועית את מטופלת נכון. השאלה היא האם כואב לך כל כך עקב רגישות יתר או האם אכן קיימת בעיה שבעטייה את סובלת? הייתי מפנה את השאלה לרופא המטפל ואולי גם מתייעץ שוב עם מומחה למחלות חניכיים (פריודונט).
    שאלותיך מחייבות בדיקה קלינית ואולי גם רנטגנית. טכניקות להסרת סמכים מחרסינה ללא שימוש בצבתות: השחזה ע"י מקדח (הליך ארוך משמעותית בהשוואה לצבתות הרגילות), כמו כן קיימת צבת מיוחדת להסרת סמכים שהשימוש בה הוא כמעט ללא כאבים (לרוב המטופלים). אם יש לך בעיות חניכיים קשות ואו את מאד רגישה אולי שווה לשקול הרדמה מקומית סלקטיבית באזורים מאד רגישים כמוצא אחרון. באופן אישי עוד לא קרה לי שהייתי צריך להרדים שיניים לקראת הליך של הסרת הסמכים. מקווה שעזרתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מוצץ גורם לשיניים עקומות?
    אלינה
    12/04/2007

שלום,
    שאלתי היא: האם מוצץ לילד בן ארבע שעדיין יש לו שיני חלב עשוי לגרום לו לשיניים קבועות עקומות?

תודה

הוספת תגובה

• בד"כ לא

ד``ר אריאל דינבר
    12/04/2007

כל עוד לא בקעו השיניים הקבועות הקידמיות ובתנאי שהילד יפסיק למצוץ את המוצץ יש סיכוי שהן תבקענה למצב תקין. החשש היחידי הוא שהילד פיתח הרגל לדחוף ולהניח את הלשון במרווח שנוצר מלפנים וע"י כך ימנע תיקון ספונטני של הבעיה. יש לעודד את הילד להפסיק למצוץ מוצץ אך לא להכריח אותו. מניעת מוצץ עלולה לגרום למציצת אצבע שהיא בעייתית יותר ממוצץ ואולי גם לחסך נפשי. פעולת המציצה מרגיעה את הילדים. אני ממליץ להמתין ולהיבדק לאחר בקיעת הקבועות הקידמיות ע"י מומחה ליישור שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים
    מיכל
    10/04/2007

בשנתיים האחרונות, חלה תזוזה בשיניים שלי, בלסת העליונה. שתי השיניים הקדמיות נצמדו אחת לשניה, וזוג השיניים הצמוד אליהן מכל צד, התרחק ויצר מרווח. שאלתי היא- האם ניתן ליישר שיניים מבלי להזדקק למכשור בולט כמו טבעות. אני בת 28.

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים

הוספת תגובה

• יישור שיניים שאינו בולט

ד``ר עתליה וסרשטיין
    10/04/2007

ניתן ליישר את השיניים במכשור שאינו בולט מאוד: סמכים שקופים מהצד החיצוני של השיניים, או מכשור שכמעט ואינו נראה: פלטות שקופות (רואים שינים מבריקות יותר מהרגיל עם הפלטה), או מכשור שכלל אינו נראה חיצונית: סמכים ממתכת בצד הפנימי של השיניים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתיקה
    ליאת
    05/04/2007

שלום בדקתי אם האורתודונטית שלי היא אכן אורתודונטית והיא מופיעה רק ברופאת שיניים ללא התמחות בדקתי באגודה האורתודנטית ובמשרד הבריאות האם יש דרך הבאוכל לוודאאם יש לה התמחות או שהיא רופאת שיניים כללית
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אתיקה

הוספת תגובה

• רשימת האורתודונטים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    05/04/2007

את רשימת המומחים באורתודונטיה תוכלי למצוא באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים
    www.ida.org.il
    באתר זה בצד ימין למעלה תחת "איתור רופא" מופיע הסעיף "רופא שיניים" ומשמאל חץ.
    ליחצי על החץ. בשורה הראשונה יופיע "אורתודונטיה-יישור שיניים" . בחרי בשורה זו ולחצי על "חפש"
    תןפיע לך רשימת כל המומחים באורתודונטיה (108 במספר) לפי סדר הא"ב של שם המשפחה.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים
    רונן
    04/04/2007

שלום אני בן 19 והיתי בבדיקה אצל אורטרודנט והוא אמר במקרה שלי יש 2 דרכים לטפל:
    1. לשים גשר למשך שנה שנה וחצי ללא עקירת שינים אבל בסוף הטיפול יהיה לי רווח של כמה מילמטרים בין הלסת העליונה לתחתונה העליון תהיה מעט יותר קדימה. ואחר כך לשים חוט על השינים כל החיים

2. לשים גשר למשך שנתיים לעקור 2 שינים ואז השינים יהיו במצב אידאלי ואני גם לא אצטרך לשים חוט כל החיים.

אני רוצה לשמוע חוות דעת מרופא מה כדאי לי? איזה דרך? מבחינת המחיר אותו הדבר וגם אמר לי שהוא יכול לעשות לי קוביות שקופות במחיר של בערך 9000 שקל אז מה אתם אומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים

הוספת תגובה

• האם לעקור?

ד``ר עתליה וסרשטיין
    04/04/2007

חג שמח רונן.
    רצוי שתבדוק שלאורתודונט אליו הלכת יש תעודת מומחיות באורתודונטיה מטעם ההסתדרות לרפואת שיניים ומספר רשיון מומחה מטעם משרד הבריאות.
    באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים אתה יכול למצוא את רשימת המומחים בתחום יישור שיניים/אורתודונטיה.
    אתה צריך לשאול את האורתודונט על איזו תכנית טיפול הוא ממליץ וכן תוכל תמיד ללכת לייעוץ נוסף אצל אורתודונט מומחה אחר .
    קשה לקבוע מה עדיף בלי לראות את המעמד לטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא השיניים שלי אמר שאני זקוקה להר
    עדי
    02/04/2007

חבת לסת מה זה אומר? האם זה קוביות? אשמח לתשובתך..

הוספת תגובה

• אני מנח שרופא השיניים שלך התכוון

ד``ר אריאל דינבר
    03/04/2007

שהלסת העליונה שלך צרה ביחס ללסת התחתונה ולכן יש להרחיב את הלסת על מנת שתהיה התאמה בין הלסתות כאשר הן נסגרות. לעיתים לסת עליונה מוצרת גם גורמת לסטיה הצידה של הלסת התחתונה אך לא בטוח שזה המקרה שלך. בכל מקרה ישנן מספר מכשירים להרחבת הלסת בהתאם לבעיה. רוב המכשירים הם פנימיים, כלומר נמצאים באזור החיך ולא בחזית של השיניים.
    כדאי להתייעץ עם מומחה ליישור שיניים ע"מ שתוכלי לקבל פרטים מדוייקים יותר בהתאם לבעייתך הספציפית.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישור שיניים
    אמירה
    31/03/2007

אני בת 39 השיניים שלי מסודרות אך הלסת העליונה בולטת. למעשה יש לה צורה של גיטרה ולא של פרסה.כנראה כתוצאה מדיבור כשהלשון פוגעת בחלק הקידמי של הלסת האם בגילי יש אפשרות לתקן את המצב בהליך שאיננו כירורגי?

בנוסף לכך ביתי בת 9 ,ורופאת השיניים שלה טוענת שהלסת העליונה שלה צומחת מהר מדי,ויש רווחים גדולים בין השיניים היא ממליצה לשים לה פלטה כבר עכשיו כדי למנוע את הצמיחה המהירה של הלסת, וכך לחסוך בעתיד יישור שיניים בברייסלטים(אני מקווה שרשמתי נכון) . האם יש הגיון בדבריה?
    תודה רבה אמי

לקביעת תור
    סגירה
    ישור שיניים

הוספת תגובה

• בגיל 9 מומלץ לפנות לאורתודונט

ד``ר אריאל דינבר
    01/04/2007

גם אם לא קיבלת הפנייה מסודרת מרופא השיניים. לכן אני בהחלט ממליץ לך לקחת את ביתך ולקבל חוות דעת. בנוגע לשיניים שלך, בד"כ ניתן לתקן צורת קשת באמצעים אורתודונטים קלאסיים אלא אם מדובר בלסתות מאד מוצרות. כמות הבליטה של הלסת ואבחון אם מדובר בבליטה של השיניים ואו בליטה של הלסת יגדירו אם מדובר בבעיה הניתנת לפתרון אורתודונטי או לא. התנהגות לשון היא בעיתית גם כגורם לבעיות אורתודונטיות וגם כגורם לפגיעה בתוצאות הטיפול האורתודונטי. אני ממליץ לך להיבדק יחד עם ביתך ע"י מומחה ליישור שיניים, כך תוכלי לקבל תשובות מדוייקות על סמך בדיקה יסודית.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אורתודונטי
    עינת
    28/03/2007

שלום, הבן שלי בן 11 ויש לו שיניים מאוד קטנות עם רווחים בינהם ורציתי לדעת החל מאיזה גיל אפשר להתחיל טיפול אורתודונטי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אורתודונטי

הוספת תגובה

• באיזה גיל להתחיל טיפול?

ד``ר עתליה וסרשטיין
    28/03/2007

טיפול אורתודונטי מתחילים לעתים אפילו בגיל 7, כשיש צורך בכך ואז מדובר בטיפול חלקי שנקרא טיפול שלב ראשון.
    לקראת החלפת רוב שיני החלב בשיניים קבועות ניתן להתחיל בטיפול שלב שני.
    בגיל 11, הגיל של בנך, רצוי לבצע בדיקה אורתודונטית, שתציע אפשרויות טיפול והגיל האופטימלי לטיפול עבורו באופן אישי. ייתכן שייאמר לך להמתין תקופה מסוימת עד להתחלת הטיפול - תלוי ביחסי הלסתות ובעיתוי בקיעת השיניים הקבועות.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להשאיר את הקיבע לאחר היישור?
    תל אביבית
    26/03/2007

יישרתי שינים לפני שנתיים ויש לי קיבוע בלסת העליונה והתחתונה. זה לא מפריע לי ואני דואגת להגיינה של הפה. מצחצחת 2-3 פעמים ביום. האם זה נותן לי "תעודת ביטוח" שהשיניים ישארו לי ישרות לתמיד? או שזה מיותר וכדאי להוריד את הקיבוע?

הוספת תגובה

• מומלץ להשאיר את הקיבועים לאורך זמן

ד``ר אריאל דינבר
    26/03/2007

לצערינו בסיום הטיפול גם כאשר התוצאה מעולה תמיד קיים החשש שתהיה נסיגה בתוצאות הטיפול (תמת). שיניים עלולות לשנות את מיקומם גם מספר שנים לאחר הטיפול. האיזון או חוסר איזון במערכת הכוחות המופעלות על השיניים (לשון/ שפתיים לדוגמא) הם שיקבעו את יציבות התוצאה. בכל מקרה ומקרה אנו מנסים להעריך את מידת היציבות של התוצאה. ברוב המקרים זהו נעלם גדול- אין לנו מושג אם הוא קיים ומה גודלו. לכן, כדי להבטיח את התוצאה לאורך זמן אנחנו מעדיפים לא לקחת סיכונים, למנוע עוגמת נפש ולהשאיר את הקיבועים לאורך זמן. בכל מקרה מומלץ גם לתחזק את הקיבוע ולעבור ניקוי אבנית אצל שיננית כל מספר חדשים. הקיבועים אינם תעודת ביטוח. שיניים עלולות לזוז גם בנוכחות קיבועים. למרות כל זאת הקיבוע שיש לך בפה נחשב לטכניקה הטובה והיעילה ביותר כיום במלחמה הקשה כנגד תופעת "הנסיגה בתוצאות הטיפול".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישור שיניים
    תיכוניסט
    26/03/2007

שלום,
    אני נער בן 15 שחושש מפני טיפול אורטודנטי, רופא השיניים שלי אמר לי שהטיפול לא הכרחי מבחינה בריאותית אך מומלץ מבחינה אסתטית. אני חושש שבתיכון ילעגו לי ולכן אני מחפש דרכים יפות יותר. ברצוני לדעת האם ישנן דרכים לעשות טיפול אורטודנטי בצורה שקופה או פחות נראת לעיין מאשר ריבועי מתכת בחלקם החיצוני של השיניים? כמוכן היכן קיימים מקומות כאילו באיזור הדרום?

תודה רבה מראש
    התיכוניסט.

לקביעת תור
    סגירה
    ישור שיניים

הוספת תגובה

• ישנן מספר שיטות "אסתטיות"

ד``ר אריאל דינבר
    26/03/2007

1. סמכים ("קוביות") שקופות מחרסינה בד"כ המודבקות בחזית.
    2. סמכים לינגואלים ("קוביות פנימיות") בלתי נראות המודבקות במשטח הפנימי של השיניים.
    3. שיטת אינויזליין: קשתיות שקופות נשלפות המולבשות על כל השיניים.
    אני ממליץ לך לפנות לאחד המומחים באזור מגוריך ולקבל יעוץ בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אפשר לעשות עם רווח בין השיניים?
    סימונה
    25/03/2007

השיניים שלי בסדר אבל יש לי רווח די גדול בין שתי השיניים הקדמיות. זה מאוד מביך ולא אסתטי...
    בעבר הייתי אצל רופא והוא אמר שאני צריכה לשים גשר....רציתי לדעת - האם יש פתרונות נוספים שלא יגרמו לי להראות כמו תלמידת בית ספר?

תודה

הוספת תגובה

• פתרונות לרווחים בין השיניים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    25/03/2007

ניתן לסגור רווח בין השיניים גם באמצעים אורתודונטיים בלתי נראים - מהצד הפנימי שלהן, או כמעט בלתי נראים - קשתיות שקופות.
    כמו כן, אם השיניים אינן רחבות מדי, ניתן להרחיבן בלא צורך ביישורן על ידי חומרים מרוכבים או הדבקת משטחי חרסינה בצורה ובצבע מתאימים על חזיתות השיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שיניים לחולה שעבר הקרנה בצוור
    אלכס זוהר
    24/03/2007

יש לי קרוב משפחה שעבר הקרנה בצוור לפני כשנה וחצי .
    לפי הינפורמציה שבידי אסור או ליתר דיוק צריך להימנע מלבצע השתלת שיניים.
    שאלתי, האם בכל זאת ניתן לבצע השתלת שיניים בודדות לחולה הנ"ל ובאלו תנאים?

בתודה מראש
    ובכבוד רב
    אלכס זוהר

הוספת תגובה

• שתלים כתחליפי שיניים לאחר הקרנות

ד``ר עתליה וסרשטיין
    25/03/2007

האורתודונטיה עוסקת ביישור השיניים ולא בשתלים כתחליפי שיניים.
    רצוי שתפנה למומחים בתחום רפואת הפה או מומחים לכירורגית פה ולסת או מומחים לחניכיים (פריודונטים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה