מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חניכיים עולות על השינייםאלכסיי16/10/2007
שלום,
אחרי שהורידו לי את הטבעות של הגשר גיליתי, שהחניכיים מכסות או עולות על השיניים. למה זה וכיצד ניתן לתקן זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצחצח את החניכיים בעדינות
ד``ר אריאל דינבר20/10/2007כמו כן שטיפות מי מלח (כפית שטוחה של מלח בכוס מים פושרים, לגרגר ולירוק) מספר פעמים ביום למשך 3 ימים. אם תוך שבוע אין שיפור יש לחזור לרופא המטפל לבדיקה.
התופעה נפוצה בקרב מטופלים שאינם מקפידים על היגיינה אוראלית במהלך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן אחתטליה16/10/2007
עשיתי יישור שיניים והמשכתי למצוץ אצבע לאחר הורדת הגשר
ויצאה לי שן קידמית אחת והיא בולטת יותר מהשנייה .. כעת נגמלתי מהמציצה ורציתי לדעת עם אני יצטרך יישור שינים חוזר ..
דרך אגב השיניים האחרות ישרות ולא נגם להם נזק ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש לך סבלנות המתיני מספר חודשים
ד``ר אריאל דינבר21/10/2007אם לא יהיה תיקון ספונטני אז כדאי יהיה לפנות לאורודונט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שייניםקרן16/10/2007
שלום ד"ר,
סיימתי ב"ה את טיפול ביישור שיניים, והרופא הרכיב לי ברזל-קיבוע למטה, ולמעלה אני מרכיבה פלטה.
ואני מאווד מודאגת בקשר לברזל- הקיבוע , שיש לי למטה, כי אני מרגישה כאב בשיניים התחתונות ולא נוח לי לדבר, והברזל "דוקר" אותי, וגם יש לי הרגשה ששן אחת למטה (היא על הברזל) כואבת לי ונראה לי שהיא זזה מעט.
רציתי לדעת האם ההרגשה נורמלית ביום הראשון של הרכבת הברזל?, ואם כן, מתי התחושה הלא נעימה הזאת תעבור לי?
ועוד שאלה, הרופא אמר לי שאם אני אוכל דברים קשים הברזל עלול לזוז לי, ואם כן אז יש לבוא
לעזרה ראשונה..זה מאווד מדאיג אותי. רציתי לדעת אם הברזל זז, אז השיניים עלולות לזוז וליפול?
תודה ד"ר.
יום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לקבוע תור לעזרה ראשונה
ד``ר אריאל דינבר20/10/2007בהקדם האפשרי אצל האורתודונט המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינוויזילייןדיקלה16/10/2007
שלום,
אני מעוניינת ביישור שיניים בשיטת האינוויזליין.
הייתי מעוניינת לדעת, היכן ניתן לקבל טיפול מסוג זה? האם ישנם רופאים באשדוד ו/או בסביבה שמעניקים טיפול זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים שמשתמשים ב"אינוויזאליין"
ד``ר עתליה וסרשטיין16/10/2007היכנסי לאתר ההסתדרות לרפואת שיניים, מומחים ליישור שיניים - תוכלי למצוא לפי אזור מגורייך.
לפני קביעת תור, התקשרי ושאלי, אם האורתודונט המסוים משתמש בשיטה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר?ZZZ14/10/2007
לאחרונה עקרתי שן מס' 36, (שמתחתיה היה כיס מוגלה כ-3 חודשים).
עוד בטרם העקירה -
ע"י הרופא המטפל שלי הוצע לבצע השתלה או גשר בין שתי השיניים הצמודות שמצבן הוא סתימה גדולה(לא טיפול שורש).
ע"י רופא אחר (שמבצע רק שיקומים) הוצע לי לבצע השתלה הן לעצם והן לשן.
מכיוון שכנראה אין דבר מוחלט ועדיף יותר בין שתל לגשר, הייתי מעוניין לדעת מהן החסרונות והייתרונות של כל אחד מהם על האחר.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה בפורום הלא מתאים
ד``ר עתליה וסרשטיין16/10/2007פנה לפורום לשיקום הפה. נושאי פרום זה - יישור שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרמישהו14/10/2007
שלום, אני בן 17 וחצי ורציתי לברר מה ההבדל בן גשר לפלטה..
אני הבנתי בערך שגשר זה עליך תמיד ופלטה צריך להשים אותה רק 10 שעות ביום ככה ולא צריך להסחב עם זה שאתה יוצא לאנשהוא.. זה נכון ....?
וכמה זמן יקח לי פלטה אם הרופא שלי העריך שהטיפול לגשר ימשך לשנה וחודשיים עד שנה וחצי..וצריך לעקור שניים למעלה ושניים למטה למקום.. אז על מה אתם ממליצים יותר, ולמה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשור נייד או קבוע
ד``ר עתליה וסרשטיין16/10/2007במקרי עקירות עדיף להשתמש במכשור קבוע על השיניים ("גשר") ולא במכשור נייד (פלטה) כי במכשור הקבוע ניתן להניע את השיניים בצורה מקבילה ולא ניתן לעשות זאת במכשיר נייד - בגלל מכניקה שונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה אחרי יישור שיניים כושליעקב ס12/10/2007
אני עברתי לפני 5 שנים טיפול יישור שיניים בלסת עליונה בלבד ע"י רופא שיניים שהציג עצמו כמומחה ליישור שיניים במשך הטיפול אצלו כבר התחלתי לחשוד שהוא לא מקצועי כי הוא היה שם לי גומיות למשוך את השיניים שהיו נורא כואבות לי עד שנאלצתי לחזור אליו מרוב כאבים . הוא גם שייף לי חלק מהשן כדי ליצור רווח שבסוף הוא שייף יותר מדי עד שנשאר לי רווח בולט שכל הזמן ניכנסים לי שאריות מזון לשם ואני מנקה בחוט דנטלי . אחרי כשנה שהוא עבד בלי תוכנית טיפול הוא אמר לי כי מבחינתו הוא סיים את הטיפול ואז התחלתי לבדוק עליו בהסתדרות והבנתי שהוא לא מומחה ליישור שיניים . עברתי להשלים טיפול אצל מומחה ליישור שיניים .
לפני חצי שנה עשיתי צילום סטאטוס והתברר לי שהשן הקדמית אותה הרופא היה צריך ליישר בטיפול ומשך אותה בגומיות בצורה כואבת . הינה צהובה בגלל נסיגת עצב ונמק ובאיזשהוא שלב אני אצטרך כתר וגם הלבנה של השן .
א. רציתי לדעת האם יש היגיון על סמך מידע רפואי שנסיגת העצב ניגרמה כתוצאה ממשיכות חזקות של הגומיות ויישור שיניים לא מיומן היות ולפני הטיפול השן הייתה לבנה ולא זכור לי כי קיבלתי מכה בשיניים .?
ב.חיפשתי מומחה ליישור שיניים שיכול לכתוב חוות דעת משפטית לתביעת נזיקין ולא מצאתי .
ג.האם מישהו מכיר ויכול לשלוח לי פרטים לאימייל [email protected]
ד.האם מי שנותן חוות דעת במקרה הזה הם דווקא מומחי לשיקום הפה ולא אורטודנטים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה להסתדרות לרפואת שיניים
ד``ר אריאל דינבר13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך תמונה של רסן לשיניים!!בבקשה!!!גיא11/10/2007
אני צריך תמונה של רסן לשיניים דחוף!!!עושים לי רסן ואני מת מפחד אז אני רוצה לראות איך זה נראה אז בבקשה תשלחו לי!!!.......
0 0
0 0
####* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפש בגוגל cervical headgear
ד``ר אריאל דינבר13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אורתודנטשני10/10/2007
האם אפשר לעבור לאורתודנט אחר באמצע הטיפול אם אני לא מרוצה או שזה יגרום ליותר נזק בסופו של דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לעבור
ד``ר עתליה וסרשטיין12/10/2007רצוי שהמעבר יתואם בין האורתודונטים,. לא אמור להיגרם נזק מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- class 3עמנואל08/10/2007
שלום,
בני בן שנה וחצי. הוא הבחנתי אצלו מנשך הפוך, כאשר הלכתי להתייעץ עם רופא השיניים שלי אכן הוא אישר את דברי. נאמר לי שיש לו מנשך מסוג "class3".
הבנתי שיש אפשרות לנסות לעשות טיפול מניעתי.
הייתי שמחה לדעת יותר על אפשרויות הטיפול על מנת להמנע מלהגיע לטיפול כירורגי ובאיזה גיל כדאי להתחיל עם התהליך?
תודה,
עמנואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיל המקובל להתחלת הטיפול
ד``ר עתליה וסרשטיין10/10/2007עם התחלת החלפת השיניים החותכות הנשירות בקבועות - בסביבות גיל 7 שנים.
הטיפול יוכל להיות מניעתי, אך עדיין יתכן שהלסת התחתונה תגדל יותר מהעליונה ואפילו עד גיל 20.
הפרוגנוזה טובה יותר כשאין במשפחה מבנה דומה של הלסתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני חלב שלא נושרותמרים07/10/2007
חלק משיני החלב של הבן שלי לא נושרות ובמקום זה השיניים הקבועות גדלות ליד ככה שיש שתי מערכות. לא מדובר בהרבה שיניים (בינתיים 2) אבל אני חוששת שזה יכער את הפה שלו. צריך ללכת לרופא אורתודנט, רופא שיניים רגיל או פשוט לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לאורתודונט/ית מומחה/ית
ד``ר אריאל דינבר07/10/2007רצוי להגיע עם צילום פנורמי להתייעצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםרינת04/10/2007
שלום
היום אני בת 29 ואם לשני ילדים. הבעיה שמגיל 14 ויש לי שיניים בולטות -שני השיניים הקדמיות והן גם ארוכות . ולא רציתי לטפל בהם כי אני לא רוצה לשים כתר בגיל 14 לא שמתי אז בטח שלא עכשיו אני אשים הבעיה שיש לי שאני רזה בפנים וככל שאני מרזה יותר הן בולטות יותר האם ישנן דרכים נוספים חוץ מכתר , ויש לי שאלה שמעניינת אותי שיניים בולטות הן בדרך כלל הם בולטות או שהלסת עצמה כלפי חוץ הכוונה אם אני מוציאה את השיניים המקוריות ושמה שיניים אני יודעת הלבשה או משהו גם כן יישארו בולטות ואנא תגידו לי אם ישנה דרכים נוספים חוץ מכתר או לפחות למשל כתר שיכולים לשים רק בשעות הלילה או בשעות בה אני נמצאת בבית ואם דבר כזה אכן עוזר וכמה זמן לוקח
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לפנות לייעוץ
ד``ר עתליה וסרשטיין04/10/2007קשה לענות על שאלותיך בלי לבדוק אותך. רצוי שתפני למומחה או מומחית לאורתודונטיה. רשימת המומחים וכתובותיהם האתר ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר האגודה האורתודונטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבוערוני02/10/2007
לפני4 שנים יישרתי שיניים (לשביעות רצוני המלאה יש לציין) ושמו לי קיבוע למעלה ולמטה. האם צריך להחליפו מידי כמה שנים? או שכל עוד הוא נמצא, עם תחזוקת נקיון גבוהה וביקור אצל השיננית פעם בשנה הכל בסדר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענית בעצמך
ד``ר עתליה וסרשטיין04/10/2007אין צורך להחליף את הקיבוע. רצוי מלבד שיננית גם ביקורים אצל רופא השיניים אחת לחצי שנה עד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחירים ליישור שיניים.קורין30/09/2007
אני מעוניינת ליישר את שיניי כך שבכלל לא ייראו,
על איזה שיטות כדאי לי ללכת?
ומהי עלותן?
בתודה מראש,
קורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למומחה/ית
ד``ר אריאל דינבר01/10/2007העלויות משתנות ואין מחירון אחיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגשר פנימי וחספוס השןגילי30/09/2007
הי!
כמעט סיימתי ישור בגשר פנימי.
הברזלים הורדו ונשארתי עם פסי מתכת על השיניים הקדמיות + פלטות ל-8 שעות ביממה.
למרבה ההפתעה, המקומות בהם ישבו הברזלים נותרו מחוספסים וזה מאוד מציק, בעיקר בלעיסה ממושכת.
הרופא ניסה לשייף חלק מהמקומות אך זה עדיין לא עוזר.
האם זה אמור להיות ככה?
האם זגוגית השן לעולם לא תשוב להיות חלקה כמו ביתר האיזורים?
אם כן, האם זה תקין שלא יידעו אותי בזה לפני תחילת הטיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן שנשאר דבק על השיניים
ד``ר אריאל דינבר01/10/2007האם טופלת ע"י מומחה/ית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כן.
גילי01/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)