מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שנייםיייי19/07/2007
שלום אני בן 17 ואמור לעבור יישור שניים בעזרת סמכים..
אשמח אם תוכל להסביר לי על השיטות הקיימות וסוגי הסמכים הקיימים והנפוצים ביותר בקרב בני הנוער בגילי..
+תמונה קטנה אם יש לך..
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לתמצת כי התשובה ארוכה
ד``ר אריאל דינבר21/07/2007סוגי סמכים: מתכת, חרסינה, פלסטיק מחוזק בחרסינה.
סמכים רגילים (עם גומיות), סמכים ננעלים (ללא גומיות).
סמכים בחזית של השיניים (נראים)
סמכים לינואלים - בחלק האחורי של השיניים (בלתי נראים)
מכשור נייד (נשלף, לא מודבק)
אינויזליין (קשתיות שקופות נשלפות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים והריוןשני18/07/2007
התחלתי יישור שיניים לפני פחות משנה. לפני שבוע התגלה שאני בהריון, לא מתוכנן אומנם אבל מאוד רצוי. עדיף להפסיק עם היישור כרגע? אם מפסיקים וחוזרים לזה בהמשך, כל היישור שהושג עד עכשיו ילך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה להמשיך ביישור
ד``ר עתליה וסרשטיין21/07/2007אין סכנה ביישור השיניים בעת הריון. רצוי לא לבצע צילומי רנטגו ב3 החודשים הראשונים של ההריון, אך כל טיפול שיניים אחר שנדרש אינו מהווה סכנה.
אם מפסיקים את היישור ללא שמירת התוצאה, סביר להניח שתתקבל נסיגה בתוצאות שהושגו עד כה.
המשיכי בשלום ביישור ובהריון, כפי שעשו אחרות לפניך ללא כל בעיה.
בהצלחה בשני הפרויקטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכים לעקור לי את הבינהדניאלה16/07/2007
הייי. שמי דניאלה ואני בת 24. במשך כל החיים לא סבלתי מבעיות שינים מיוחדות. לאחרונה בעקבות כאבי שינים נגשתי לרופא שאמר לי שצריכים לעקור לי את השיני בינה כי יש לי בהם חורים. ושהם נדחקים בחניכים ועושים לי דלקות.אני מודאגת כי כבר כיום יש לי רווחים בשינים ואני מפחדת שהם התרחבו. שאלתי היא האם יש סיכוי שבעקבות עקירה יהיה לי שינים שהם רחוקים יותר והרווחים ייגדלו???? ואם כן. כמה בערך עולה להקריב שינים????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יפתחו רווחים
ד``ר עתליה וסרשטיין16/07/2007אל דאגה. שיניים לא זזות אחורה ולכן אין שום סיכוי שיפתחו רווחים בעקבות עקירת שיני הבינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעשי לי15/07/2007
בתי בת 4 ועדיין מוצצת אצבע. זה יכול לגרום להתעקמות של השיניים שתחייב יישור בעתיד, או שמצב השיניים מהבחינה הזאת נקבע לפי תורשה בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה ותורשה
ד``ר עתליה וסרשטיין16/07/2007זו התשובה השלישית שאני עונה. 2 הקודמות לא נקלטו, אולי כי היו ארוכות מידי ולכן אקצר.
אכן מציצת אצבע גורמת להתעקמות. רצוי להקטין את משכה ולהיפטר ממנה עד גיל 5-6
גם אם המציצה תימשך, ניתן יהיה לישר את השיניים שהתעקמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםנגה13/07/2007
שלום רב,
קוראים לי נגה ואני בת 14,
לפני זמן מה עשו לי בדיקה כללית כדי לדעת אם אני זקוקה ליישור שיניים, אך אמרו לי שאינני זקוקה לזה.
יש לי רווח לא גדול מידי בשיניים הקידמיות.
אני חושבת שהם טעו כי הייתה לי שן אחת עקומה בלסת העליונה אך הבודקת לא שמה לב וגם לא ראו אותה, גם כשחייכתי, כי היא אחורית.
עברו מס' חודשים וכשאני מחייכת אז מתחילים לראות אותה ואני לא יודעת אם כדאי לי ללכת לבדיקה חוזרת.
השיניים שלי לא עקומות אך גם לא לגמרי ישרות אז אני לא יודעת אם כדאי לי להתחיל בטיפול מבאס של יישור שיניים בייחוד מפני שכשבדקו אותי אמרו לי שאני לא צריכה.
אני רוצה לציין שלא אורטודנט בדק אותי אלא רופאת שיניים אשר בודקת את המטופלים שלה ואומרת להם אם הם זקוקים ליישור שיניים ובמידה שצריך היא מפנה אותם.
תודה מראש,
נגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לאורתודונט/ית מומחה/ית
ד``ר אריאל דינבר14/07/2007לא מומלץ להסתמך על חוות דעת אורתודונטית של רופא שיניים כללי. כמו כן, אם הבעיה מציקה לך אין סיבה שלא תטפלי בה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטהאלינור10/07/2007
לפני חודשיים בערך הורידו לי את הגשר ועכשיו יש לי פלטה שאני צריכה לשים כל הזמן. הפלטה מציקה לי ואני מתה כבר להפטר ממנה, מה יקרה אם לא אלבש אותה כל היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לא להסיר את הפלטה
ד``ר אריאל דינבר10/07/2007הסרת הפלטה עלולה לגרום לנסיגה בתוצאות הטיפול (תמת). אם הפלטה לא נוחה לך פני לאורתודונט/ית המטפל/ת שלך אולי ניתן יהיה לסדר את המכשיר כך שיהיה לך נח יותר. אל תישברי זה עלול לעלות לך ביוקר, חבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת damonדניאל08/07/2007
מהי שיטת דמון ליישור שיניים והאם היא מומלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל אורתודונט יש העדפותיו
ד``ר עתליה וסרשטיין08/07/2007מדובר באחת השיטות של מכשירים קבועים. יש הטוענים שיש לה יתרונות ויש הטוענים אחרת.
מה שחשוב הוא הרופא שמאחורי השיטה - שיהיה בעל תעודת מומחיות באורתודונטיה מטעם המועצה המדעית של ההסתדרות לרפואת שיניים. תעודה זו מבטיחה שיש לו הידע הנאות לטיפול בך בשיטות טובות ומקובלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים אחרי גשרשרון04/07/2007
עשו לי גשר לפני 5 ימים ומאז השיניים כואבות לי מאוד. אני בקושי מצליח לאכול משהו. זה נורמלי שהן כואבות ככה אחרי 5 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן סביר שהשיניים תכאבנה
ד``ר עתליה וסרשטיין04/07/2007כששיניים נעות בעקבות הפעלת כוחות עליהן, צפויה תגובת כאב. בדרך כלל הכאב מתחיל לאחר כ-4 שעות מהפעלת הכוח והוא עולה בעצמתו עד לשיא כעבור יום או יומיים ואז דועך לאיתו, כך שכעבור כשבוע בדרך כלל לא צפוי כאב.
ניתן להשתמש במשככי כאבים כגון אקמול.
בטוחה שתתגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש לי גשר
זהבה02/02/2012ואם יש לי גשר כבר שנה וחצי ולא היו לי כמעט כאבים בכלל. ועכשיו פתאום יש לי כאבים.. חזקים מאוד.. אני צריכה לבדוק את זה אצל רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בעקירת שיני בינה?ניר לב02/07/2007
יש לי 6 שנים דלקות ונפיחות ב2 שיני הבינה האחוריות בנוסף אני סובל בערך כ6 שנים גם כן מדלקות כרוניות בגרון בלא שום הסבר רפואי הגיוני (עפ"י הרופאים).
האם יש קשר בין הדברים? והאם ע"י עקירת 2 שיני בינה אלו ישנה אפשרות שתופעת הדלקות בגרון תיפתר גם כן?
אודה על תשובה,
הסובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה למומחה לכירורגיה פה ולסת
ד``ר אריאל דינבר02/07/2007פורום זה מטפל בבעיות הקשורות ליישור שיניים ובעייתך קשורה להתמחות אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/07/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות..לילי30/06/2007
שלום, אני מטופלת בישור שיניים אך רציתי לשאול כמה שאלות.
יש לי גשר ,רגיל וסטנדרטי בשיטת הגומיות.
אחת לכמה זמן צריך לבוא לביקורת? אמרו לי בהתחלה כל שישה שבועות אבל מזמינים אותי אחת לחודשיים. ואם אני באה מוקדם יותר, יכול להווצר נזק? למשל אחרי 5 שבועות..
בנוסף רציתי לשאול על ההבדלים בין פלטה לבין קיבוע אחורי ובלתי נראה. כי לחברות שלי שמטופלות אצל אותו רופא שמו לרוב פלטה ול2 קיבוע, וזה מחיר שמשולם מראש כך שהמחיר אינו פונקציה. איך אני יכולה לדעת מה ישימו לי ? יש לי תור רק עוד חודשיים וכבר אין לי סבלנות כי אני לקראת הורדה. סליחה על אורך ההודעה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות הביקורות נקבעת ע"י הרופא
ד``ר אריאל דינבר01/07/2007ויכולה להשתנות בהתאם לפעולה המתוכננת ואו בהתאם לפעולה שבוצעה. האורתודונט יכול לזמן אותך לטיפול שבוע לאחר הטיפול הקודם ולביקורת 3 חדשים אח"כ. אין חוקים, יש זמן סביר. המושג "מוקדם מידי" או" תדירות גבוהה" אינם קשורים לנזק. דוקא עם ההתקדמות הטכנולוגית הנטיה היא להקטין את תדירות הטיפולים כלומר, הזמן בין הטיפולים הולך וגדל.
הפלטה או הקיבוע נועדו לשמור על המצב הסופי ולמנוע נסיגה של תוצאות הטיפול. הקיבוע נחשב למכשיר אמין יותר בעיקר כי הוא קבוע ודורש פחות שיתוף פעולה מצד המטופל. אך גם לקיבוע חסרונות. כמו כן, לא בכל מצב ניתן להדביק קיבוע. בד"כ מה שמכריע זה שיקול האורתודונט בכל מקרה ומקרה. אני ממליץ לך לא להתבייש ולשאול את האותודונט שלך איזה מכשיר הוא מתכנן עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על היחס והתשובה המפורטת!:)
לילי01/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
ד``ר אריאל דינבר02/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווחים בין השיניים - דלקות עתידיות?רונן28/06/2007
מביקור אצל רופא השיניים שלי נאמר לי שהרווח שיש לי בין השיניים יביא לדלקות בהמשך וכמובן הוא הציע לי לעשות ישור שיניים (שאגב עשיתי לפני 15 בעברי וכנראה שמאז יש קצת רגרסיה).
הלכתי לשמוע חוות דעת רפואית של רופא אחר והוא אמר שזו תאוריה שהרופא המציא - אין שום קשר בטח שלא מוכח לכך שאם יש לי רווח בין שן לשן אז זה מבטיח דלקות חניכיים בעתיד.
אני בן 30, השיניים שלי יפות ואסטתיות, אין לי שום כוונה לעשות יישור אם זה לא בעיה רפואית ידועה של דלקות עתידיות, מה לעשות ? מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח בין השיניים אינו גורם לדלקת
ד``ר עתליה וסרשטיין28/06/2007חד משמעית. אם הרווח אינו מפריע לך אסטטית, אין סיבה לסגור אותו, ודאי לא סיבה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשינייםסתיו26/06/2007
אני עומדת לעשות גשר ופוחדת שזה יפגע בשיניים שלי, שהן ממש יפות עכשיו ואני שומרת עליהן טוב.
יש לי כמה שאלות בנושא:
אפשר לצחצח שיניים גם מתחת לגשר?
איך שומרים על הניקיון של הברזלים?
צריך להשתמש במשהו מיוחד חוץ ממשחת שיניים רגילה?
מה קורה אם יש חורים בשיניים או סתם אם אני ירצה ללכת לטיפול אצל שיננית? איך אפשר לעשות את זה עם גשר?
מצטערת שיש הרבה שאלות ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על השיניים בזמן יישורן
ד``ר עתליה וסרשטיין27/06/2007שאלותיך חשובות מאוד.
1. ניתן כמובן לצחצח שיניים סביב הסמכים (חלקי הגשר) המודבקים לשיניים. מתחת לסמכים עצמם לא ניתן ואין צורת כי האזור אטום ולא מגיעם לשם שיירי מזון.
2. חשוב לשמור על נקיון השיניים סביב הסמכים (הברזלים) באמצעול מברשת שיניים מתאימה, עליה י/תמליץ האורתודונט/ית שלך או השיננית.
3. לא חייבים להשתמש במשחת שיניים מיוחדת. רצוי שהמשחה מכיל פלואוריד, ואם יש דלקת חניכיים, חשוב שהיא תכיל חומרים שמקטינים את תופעות הדלקת כגון מלח.
4.חשוב ללכת לטיפולים אצל השיננית בזמן שיש מכשור אורתודונטי על השינים לעתים יותר תכופות מהרגיל (כל 3 חודשים) כי קשה יותר לצחצח במצב זה וחשובים טיפולי פלואורידציה, שהשיננית מבצעת והדרכה בשמירה על היגיינת השיניים והפה. יש להמשיך להיבדק אצל רופא השיניים, כפי שמומלץ כרגיל אחת ל-6 חודשים. אם מתגלה עששת (חור), ניתן להסיר חלק מהמכשור באותו האזור ולבצע את הטיפול הדרוש.
בהצלחה ביישור השיניים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר חבוי לעומת גלוירז24/06/2007
אני יודע שיש כמה סוגים של גשרים, שאת חלק מהם אפשר לראות ואת חלק מהם אי אפשר לראות. למה בוחרים לפעמים לשים גשר שרואים אותו אפילו שרוב האנשים בטח מעדיפים גשר שלא רואים?
תודה מראש על המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיבה העיקרית היא עלות הטיפול
ד``ר אריאל דינבר25/06/2007המכשור הבלתי נראה יקר משמעותית מהמכשור הרגיל המודבק בחזית של השיניים. כמו כן לא כל האורתודונטים ובטח לא כל המרפאות הציבוריות עוסקות בטיפולים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמכים בתוספת קשירה עצמיתדיקלה20/06/2007
היי,הייתי אצל אורטודנט מומחה וקיבלתי הצעה לגבי גשר חדשני עם סמכים בקשירה עצמית הבנצ=תי שזה חדשני ביותר ,גשר שהריבועים קטנים יותר ואין חיבורים ממתכת בין הריבועים על השן,בקיצור הייתי רוצה להבין בדיוק מה זה?איפה ניתן לחפש חומר ,תמונות,מה שיש זה טוב......תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בסמכים ננעלים
ד``ר אריאל דינבר20/06/2007כלומר בסמכים שניתן לנעול בתוכן את החוט האורתודונטי ללא שימוש בגומיות. אכן מכשור חדשני וגם נחשב טוב יותר. הדגמים השולטים בשוק כיום הן ממספר חברות: Damon Mx (Ormco) , Smart Clip (3M Unitek) , Innovation (GAC) . דגמים נוספים פחות נפוצים בישראל Speed, ודגם נוסף שאיני זוכר את שמו של חברת American Orthodontics
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהערן18/06/2007
האם ניתן לעשות יישור שיניים על ידי ברזלים שמולבשים על אחורי השיניים במקום מקדימה?
ז"א שבמקום שהברזלים יהיו מקדימה על השיניים הם יהיו מאחורה ואז לא ניתן לראותם...
שמעתי שיש כיום מכשור וטיפול כזה, וזה חשוב לי מאוד לדעת אם באמת קיים טיפול כזה, כי אני צריך לעשות יישור שיניים אך הבעיה האסטתית מונעת בעדי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה פשוטה: ניתן
ד``ר עתליה וסרשטיין19/06/2007ניתן לישר שיניים על ידי מכשור פנימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)