מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שיניים אחרי תאונהשרון13/05/2007
שלום!
לפני מספר חודשים הייתי מעורבת בתאונת דרכים, לא קרה לי שום דבר חמור אבל כמה שיניים נשברו ושוחזרו וחלק גדול מהשיניים זזו ממקומן, פעם היו לי שיניים ישרות ויפות ועכשיו הפה שלי נראה נורא, אני מתביישת לפתוח אותו. הייתי רוצה ליישר שיניים אבל אני פוחדת לגרום נזק, כיוון שגם ככה התאונה הזיזה אותן ואולי טיפול נוסף יהפוך אותן לרעועות עוד יותר. מה אני יכולה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למומחה ליישור שיניים
ד``ר אריאל דינבר13/05/2007רצוי להגיע עם צילומים עדכניים (סטטוס ופנורמי) + מכתב מרופא השיניים שטיפל בך מאז התאונה ובו יהיה הסבר על החבלה והטיפול שעברת. מומלץ להביא גם צילומים שבוצעו לאחר החבלה טרם הטיפול הפרותטי. יתכן שהאורתודונט יבקש צילומים נוספים. תסבירי לאורתודונט את תלונתך העיקרית ולאחר בדיקה קלינית ורנטגנית ניתן יהיה לענות לך על כל שאלותייך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת שינייםאיילת09/05/2007
לפני מספר שנים יישרתי שיניים בעזרת גשר (טבעות) ורסן. השיניים היו ישרות מספר שנים אך כיום חלק מהשיניים התחתונות התעקמו קצת. אני חושבת לחזור לאורתודנט שיתקן את זה אבל לא יודעת אם זה יעזור או שהשיניים יזוזו שוב. השיניים האחרות עדיין ישרות אבל אני פוחדת שגם הן יתעקמו שוב. מה כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרי לאורתודונט המטפל שלך
ד``ר אריאל דינבר10/05/2007להערכתי הוא יציע לך ליישר מחדש את השיניים ששינו את מיקומן. בד"כ טיפול זה אינו ארוך במיוחד ביחס לטיפול ממוצע. בסיום התהליך יש לקבע את התוצאה בעזרת קיבוע (חוט מתכת שמודבק במשטח הפנימי של השיניים). בעזרת שיטה זו אנחנו מקטינים משמעותית את תופעת הנסיגה בתוצאות הטיפול לכן היא מומלצת . מקובל לשלם עבור הליך זה במיוחד אם הוא מתרחש מספר שנים לאחר סיום הטיפול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשנית - לסת בולטת ועוד כמה שאלותשרונית07/05/2007
שלום רב,
אני בת 24 מטופלת כיום כבר 8 חודשים עם ברקטים מסוג חדיש לא כמו הישנים ויש לי מספר שאלות :
1. נאמר לי כי הברקטים שיש לי מאיצים את תהליך הטיפול בגלל שהשיניים זזות בחופשיות במהלך הטיפול מותחים לי גומיות כסופות לכל אורך הברקטים מלפפים אותם בצורת מין צמה שכזו כדי לסגור רווחים.
וזה עובד טוב , האם מוכר לכם הסוג הזה והאם הוא באמת מאיץ וטוב יותר ?
2. בתחילת הטיפול עקרתי 4 שיניים והיום אני רואה כי בצד השמאלי הרווח שנוצר כמעט נסגר ובצד השני הוא הרבה יותר איטי האם זה נורמלי והאם יש מצב שצד אחד לא יסגר ?
3. את הטיפול החלטתי לעשות מסיבה שהיתה לי לסת בולטת ולא ממציצת אצבע. הלכתי לכמה אורתודנטים מומלצים ואחד מהם הפחיד אותי ואמר שאם אני יעקור את השיניים זה לא מה שיסדר לי את הלסת
הוא אמר שזה המבנה של הפה (יש לי גם שפתיים עבות) ולא הקשבתי לו
בסוף עקרתי אצל מומחה אחר , האם יכול להיות שיש אמת בדבריו והלסת באמת לא יכולה להכנס פנימה בטיפול שכיום אני עוברת .
*** הערה : אני חייבת לציין שיש שינוי לטובה אבל עדיין קשה לראות
כשיש את הברקטים על השיניים .
אודה לעזרתכם ולמידע שתתנו לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תגובה
ד``ר עתליה וסרשטיין08/05/2007התשובות ניתנו לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת בולטת ועוד...שרונית07/05/2007
שלום רב,
אני בת 24 מטופלת כיום כבר 8 חודשים עם ברקטים מסוג חדיש לא כמו הישנים ויש לי מספר שאלות :
1. נאמר לי כי הברקטים שיש לי מאיצים את תהליך הטיפול בגלל שהשיניים זזות בחופשיות במהלך הטיפול מותחים לי גומיות כסופות לכל אורך הברקטים מלפפים אותם בצורת מין צמה שכזו כדי לסגור רווחים.
וזה עובד טוב , האם מוכר לכם הסוג הזה והאם הוא באמת מאיץ וטוב יותר ?
2. בתחילת הטיפול עקרתי 4 שיניים והיום אני רואה כי בצד השמאלי הרווח שנוצר כמעט נסגר ובצד השני הוא הרבה יותר איטי האם זה נורמלי והאם יש מצב שצד אחד לא יסגר ?
3. את הטיפול החלטתי לעשות מסיבה שהיתה לי לסת בולטת ולא ממציצת אצבע. הלכתי לכמה אורתודנטים מומלצים ואחד מהם הפחיד אותי ואמר שאם אני יעקור את השיניים זה לא מה שיסדר לי את הלסת
הוא אמר שזה המבנה של הפה (יש לי גם שפתיים עבות) ולא הקשבתי לו
בסוף עקרתי אצל מומחה אחר , האם יכול להיות שיש אמת בדבריו והלסת באמת לא יכולה להכנס פנימה בטיפול שכיום אני עוברת .
*** הערה : אני חייבת לציין שיש שינוי לטובה אבל עדיין קשה לראות
כשיש את הברקטים על השיניים .
אודה לעזרתכם ולמידע שתתנו לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אופטימית
ד``ר עתליה וסרשטיין08/05/2007לשאלותיך-תשובות לפי סדר השאלות:
1. כל הזמן יוצאים לשוק ברקטים חדשים וניתן לסגור רווחי עקירות גם בחדשים וגם בישנים ביעילות רבה.
2. יתכן רווח שיסגר מהר יותר בצד אחד לעומת האחר. בדרך כלל אין בעיה לסגור את הרוחים בצורה מושלמת.
3.אם את רואה שינוי לטובה, סימן שיש שינוי לטובה. כשהשפתיים עבות הן עוקבות פחות אחר תנועת השיניים לעומת שפתיים דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי התגובה למכתבך הקודם
ד``ר עתליה וסרשטיין08/05/2007השאלות והתשובות זהות למכתב הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני חלבאורנה06/05/2007
ביתי בת ה-11 נמצאת בטיפול אצל אורתודנט מזה מספר חודשים ובינתיים אנחנו מרוצות מהתוצאות. הבעיה היא שמספר שיני חלב שלה אינן נושרות והאורתודנט קבע שיש לעקור אותן על מנת להמשיך בטיפול. היא פוחדת מאוד מהעקירות ולא מוכנה לבצע אותן. האם עקירת שיני חלב היא באמת חובה במקרה כזה או שיש אפשרויות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלי למטרת העקירות
ד``ר עתליה וסרשטיין06/05/2007רצוי שתשאלי את האורתודונט מה מטרת העקירות. אם המטרה מניעת כליאה של שיניים או מניעת בקיעה בכיוון לא רצוי- אין מנוס מהעקירה, אך אם המטרה היא זרוז בקיעת השיניים הקבועות, כדי לזרז את סיום הטיפול האורתודונטי, ניתן לותר לעתים על מטרה זו בתנאי שהמתרפא שומר על היגיינת פה מצויינת יחד עם המכשור שבפיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסת צרה/קשת שיניים צרהמיקה04/05/2007
היי, לא יודעת אם זה הפורום המתאים לנושא, אך בכל מקרה יש לי כמה שאלות. לא שחס ושלום אני מחליפה את זה בייעוץ רפואי, אני רק רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפניי.
תמיד היו לי פנים צרות ומאורכות ולסת צרה, חרף העובדה שלאף אחד מבני משפחתי אין פנים ארוכות וצרות כמו שלי. קשת השיניים שלי בלסת העליונה, כמו כן בתחתונה, היתה צרה מאוד. עברתי יישור שיניים במשך שנה וחצי, אך שמתי לב שהשיניים בצד שמאל של הלסת התחתונה, לא מתחברים לאלה שבעליונה, אלה במרחק של 4 מילימטר מהם וכלפי פנים. נורא התעצבנתי על הרשלנות הזו, אך שמתי לב אליה רק לאחר שהורידו לי את הגשר. קשת השיניים לדאבוני עדיין צרה, אך לא כמו פעם. ללשון שלי אין מקום בלסת התחתונה ולפעמים אף נראה שיש לי קשיים בדיבור.
מקרה זה מעלה לי כמה שאלות:
א. האם אוכל לעבור יישור שיניים שוב? אני בת 21.
ב. האם כדאי אפילו ללכת לרופא פה ולסת? כי זה נראה לי מוזר שרק לי מכל המשפחה לסת צרה וקשת שיניים צרה ותוהה אם זה בעקבות בעיה מסוימת ואם אפשר לתקן זאת. בנוסף גם נורא מפריע לי המראה הזה. מגיל צעיר חלמתי על מבנה פנים כמו של אמא.
ג. אני נושמת מהפה רוב הזמן בעקבות בעיות באף ומגיל צעיר מאוד. האם יש קשר בין העובדה הזו למבנה שיניים צר ולסת צרה?
תודה רבה,
מיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות?
ד``ר עתליה וסרשטיין04/05/2007הרחבת קשת השיניים התחתונה היא פעולה קשה ביותר ולא יציבה. רצוי שתהיה התאמה רוחבית בין קשת השיניים התחתוה לעליונה כך שהעליונה תהיה רחבה מעט יותר מהתחתונה.
לא תמיד ניתן להגיע לתוצאה מושלמת בכל טיפול. בכל מקרה רצוי שתשאלי על כך את מי שטיפל בך ואני מקווה שמדובר במומחה או מומחית לאורתודונטיה.
באשר לשאלותייך:
א. ניתן לעבור בעקרון יישור שיניים שוב ובכל גיל, אך יש לורר כמו לפני טיפול ראשוני את מצב השיניים והחניכיים.
ב. באשר למבנה הפנים, אכן רעיון מצויין לפנות למומחה או מומחית לכירורגית פה ולסת, ולאחר מכן גם למומחה או מומחית לרפואה פלסטית.
רשימת מומחים התחום אורתודונטיה וכירורגית פה ולסת תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים. מומחים לרפואה פלסטית - אני מניחה שבאתר ההסתדרות הרפואית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים ע"י פלטה שקופה מחו"לרגינה02/05/2007
קראתי בעבר שיש אפשרות ליישר שיניים ע"י שליחת מבנה השיניים לחו"ל וקבלה בחזרה פלטה שקופה שאפשר להורידה בזמן האוכל. ומדי תקופה שולחים שוב כדי להקטין את הפלטה.
בעבר הרחוק כשבררתי לגבי יישור שיניים נאמר לי כי צריך לעקור 2 שיניים בלסת העליונה ואז ניתן ליישר את השיניים.
שאלותי הן:
1. האם כתר הנמצא בלסת העליונה מפריע ליישר את השיניים? האם צריך להוריד אותו? האם יש סכנה שהוא ייפול (הכתר הוא בשיניים הקדמיות).
2. האם אפשר לבצע הדמייה במחשב כדי לראות את השינוי בפנים לאחר יישור השיניים?
3. האם כל אורטודונט משתמש בשיטה הזאת או שיש רק מעטים? האם זה מוכח שזה עובד?
4. אני בת 54 האם זה לא מאוחר עבורי?
5. האם שיטה זאת היא יקרה מאוד, ואם עושים אותה בכל זאת האם צריך להתקין תומכים אחרי היישור כדי שהשיניים לא יזוזו חזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור על ידי פלטות שקופות
ד``ר עתליה וסרשטיין02/05/2007להלן תשובותי :
1. כתר תקין,שאינו זמני ומודבק קבוע, אינו מפריע ליישור השיניים והסבירות לנפילתו מזערית - מה גם שתמיד יוכל להיות מוחזק על ידי מכשיר הטיפול במקרה שיהיה נייד, בין אם מכשיר הטיפול קבוע או נייד כפלטה.
2. ניתן לבצע הדמייה במחשב, ואולם התוצאה לא בהכרח תהייה זהה לתוצאה שיראה המחשב. שפתיים דקות עוקבות יותר אחר תנועת השינים ושפתיים עבות -פחות.
3. רוב האורתודונטים המומחים משתמשים בשיטת הפלטות השקופות - תוכלי לשאול טלפונית לפני קביעת פגישה, ואולם האורתודונט המומחה יוכל להנחותך, אם המקרה שלך מתאים לשיטה זו.
4. ניתן להניע שיניים בכל גיל. יש לודא שמצב החניכיים והעצם התומכת תקין. רצוי להתייעץ עם מומחה לפריודונטיה לפני הטיפול האורתודונטי, כמדובר בטיפול במבוגר.
5.לגבי המחיר הי -יקר זה דבר יחסי. היא יותר יקרה בדרך כלל מסמכים חיצוניים, שמודבקים על השיניים.
וכדי שהשיניים לא תזוזנה חזרה בדרך כלל יש צורך באמצעי שמירה קבועים (שאינם נראים) טאו מכשור נייד לפחות לחלק מהיממה, בדרך כלל להרכבה לילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלירון01/05/2007
אני מתעניינת במחירי טיפול ליישור שיניים. האם טבעות פנימיות זה דבר יקר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחירי טבעות פנימיות
ד``ר עתליה וסרשטיין01/05/2007יקר - תלוי למי. טבעות - משתמשים לעתים לשיניים אחוריות.
המכשירים שמוצמדים לשיניים ואינם סביב השן כולה נקראים סמכים
מחירי סמכים פנימיים יקרים יותר ממחירי סמכים חיצוניים ממתכת וגם יותר ממחירי סמכים חיצוניים שקופים או בצבע השן.
עליך לשקול מה מתאים לך ביותר מכל בחינות בהתייעצות עם מומחה/ מומחית לאורתודונטיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת לסת עליונה ויישור שינייםיאיר30/04/2007
שלום רב!
שמי יאיר ואני בן 24 ויש לי בעייה בלסת העליונה שהיא צרה מידי לעומת הלסת התחתונה כמו כן יש לי 2 ניבים באותה הלסת
השאלה שלי האם בגילי יש אפשרות להרחבת לסת (הרחבה של יותר ממילימטרים) באמצעות מכשירים כאלה ואחרים וללא ניתוח? כמו כן אם אני לא מעוניין בהרחבת הלסת עדיין ניתן ליישר את השיניים וליצור מראה וחיוך אסטטיים?
אשמח לדעת גם את העלויות של ניתוח הרחבת לסת ויישור השיניים בבקשה
תודה מראש
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבדוק מספר דברים:
ד``ר אריאל דינבר30/04/2007א. האם מדובר בלסת צרה או בסידור שיניים בצורה מוצרת (בלסת שרוחבה תקין)
ב. כמות ההרחבה הרצויה
בהתאם לכך ניתן לענות על שאלתך לגבי סוג המכשירים והאופציה הניתוחית/לא ניתוחית.
כמו כן, אני מעריך שלסת עליונה שרוחבה תקין ומותאמת ברוחבה ללסת התחתונה נראית אסתטית יותר מהמצב ההפוך.
לגבי עלויות ניתוחים יש להגדיר את סוג הניתוח (ישנן מספר דרכים ניתוחיות להרחבת לסת) ולשם כך עליך להתייעץ במחלקת פה ולסת באחת מבתי החולים בארץ: שיבא (תל השומר), בלינסון, איכילוב, רמב"ם, פוריה, הדסה עין כרם.
פנה לאורתודונט מומחה שעוסק בתחום האורתוכירורגי ותקבל תשובות קונקרטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יאיר01/05/2007ד"ר אריאל שלום
מדובר בלסת עליונה צרה יותר מאשר לסת תחתונה ובנוסף יש לעשות יישור שיניים משום שיש לי שני ניבים מעל לשיניים קיימות בלסת עליונה.
לגבי ההרחבה יש להרחיב כסנטימטר עד סנטימטר וחצי.
מבחינת סוגי הניתוחים ועלויותיהם אשמח לדעת כמה סוגים יש?
תודה מראש
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הממדים שצינת מדויקים סביר להניח
ד``ר אריאל דינבר01/05/2007שמדובר בטיפול משולב: אורתודונטי וכירורגי (אורתוכירורגי).
משיכת הניבים בד"כ דורשת הכנה אורתודונטית (יצירת מקום לשיניים הכלואות), חשיפה כירורגית של השיניים הכלואות ואח"כ משיכה אורתודונטית של השיניים למקומם הסופי בחלל הפה.
שאר שאלותיך נוגעות לתחום הכירורגי לכן אעדיף שתתיעץ עם מומחה בתחום הכירורגי (מומחה לכירורגית פה ולסת).
רשימת המחלקות הכירורגיות מופיעות בתשובתי הקודמת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשך פתוחיניב29/04/2007
שלום, אובחנתי כסובל ממנשך פתוח ורציתי לדעת מהן האפשרויות לטפל בבעיה ומה התוצאות של הזנחה? האם זה עלול לגרום לכאבים בחניכיים? תודה, יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבצע אבחנה
ד``ר אריאל דינבר29/04/2007ישנם מספר סוגים של מנשך פתוח וישנם גם סיבות שונות למנשך פתוח. בהתאם לאבחנה ניתן להציע לך תוכנית טיפול שתתאים לך ספציפית. שאל את האורתודונט המומחה שלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מומחהאנסטסיה26/04/2007
שלום, אני מעוניינת לדעת איך נכון לבחור מומחה. חשוב לי שאני לא אשלם סכום מופרז בגלל השם או המיקום של הרופא ומין הסתם שיהיה מומחה טוב.( אין לי המלצות על הרופא מסויים)
ועוד שאלה: מאילו מקרים שמים גשר פנימי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך מצויינת
ד``ר אריאל דינבר29/04/2007לצערי אין לי תשובה שתספק אותך. את יכולה לצאת מתוך הנחה שכל המומחים עברו הכשרה אקדמית במוסד מוכר ועברו את בחינות ההתמחות מטעם המועצה המדעית, לכן כולם טובים. אני ממליץ לך לחפש מומחה באזור מגורייך ולודא שהוא (או היא) אכן מומחה, להגיע לבדיקה וחוות דעת, לקבל הצעת מחיר, לבדוק עוד 2-3 הצעות באזור ולהשוות בהתאם לגורמים שנראים לך חשובים (עלות, הרגשה כללית במרפאה, רופא נחמד ורגוע מול רופא לחוץ ורגזן...) אני באופן אישי הייתי מחפש אורתודונט בעל ידע, נסיון וידיים טובות ואם אפשר, גם סימפטי. כל השאר פחות חשוב בעיני. כיצד תמצאי? אני חושב שגם רופאי השיניים הכלליים לא מסוגלים לתת תשובה לשאלה הזו. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור לסת עליונהיניב25/04/2007
שלום , אני בן 20.
אני חושב שיש לי בעיה בלסת העליונה , נדמה לי שהיא קצת מסובבת בזווית קטנה כלפי מעלה (אם נשווה את הלסת העליונה לעט שמקבילה לרצפה ומעלים רק קצה אחד של העט בזווית קטנה מאוד כלפי מעלה) מה שנותן מראה כאילו השיניים שלי נוטות לצד שמאל. זה לא משהו רציני, וגם לא בולט בכלל, וסכ"ה הקשת הכללית של הלסת העליונה היא קשת יפה וישרה חוץ מ"הסיבוב" שדיברתי עליו.
בנוסף, אני שומע קליקים בצד שמאל שלי אך בצד ימין אין קליקים. זה קורה כאשר אני פותח את הפה לרווחה. כאילו שאין אחיזה טובה בין הלסת לשאר החלקים שמחזיקים אותה שם.
לשאלתי- איך ניתן לטפל בזה, והאם התקן "אינוויזאליין" השקוף, יכול לטפל בבעיית מיקום לסת? מהו בערך המחיר לטפל בבעיה כמו שלי- רק אמת מידה. האם תוכל להמליץ לי על מומחה לסתות טוב באזור ב"ש? האם יש טיפול שאינו כולל רסן, או משהו אחר העיקר שלא יראה כלפי חוץ?- הדגש האסטתי חשוב לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוב לסת וקליקים
ד``ר עתליה וסרשטיין25/04/2007כדאי שתפנה לבדיקת מומחה/מומחית ליישור שיניים באזור מגוריך.
את רשימת המומחים לאורתודונטיה לפי אזור מגורים תוכל למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
באשר לטיפול -יש מספר אפשרויות, במחירים שונים - תלוי בעיקר בסוג המכשור. מי שיבדוק אותך יציע לך את המתאים לך ביותר ואת האלטרנטיבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופלתי ביישור שיניים לפני 11 שנהרונן22/04/2007
אני עם ריטיינרים בשתי הלסתות מאז. ע"פ האורטודנטית שטיפלה בי הבנתי שהם אמורים להישאר בפה לכל החיים. לאחרונה הריטיינרים בשתי הלסתות השתחררו ממקומם (באכילת אוכל קשה). במרפאת השיניים אליה ניגשתי נאמר לי שנתין להסיר הריטיינרים ואין בהם כל תועלת. אלא מה - יש לבקש אישור מהאורטודנטית שטיפלה בי. האם זוהי המדיניות בתחום ? האם יש הכרח להמשיך להיות עם הריטיינרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבע תור לביקורת אצל האורתודונטית
ד``ר אריאל דינבר23/04/2007היא תחזק לך את הריטיינרים כך שלא יפלו במהלך האכילה. ההחלטה אם להסיר את המכשירים או להפחית את כמות השעות היא שלה בלבד ולא של מרפאת שיניים זו או אחרת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "נגע"שרון21/04/2007
לפני כשנתיים סיימתי טיפול אורטודנטי
בבדיקה אקראית נתגלה אצלי נגע לא ברור ותופס מקום (אוסטאובלסטי?)
הנגע נמצא בין שיניים 34 ל 35 בלסת התחתונה
יש צורך לעשות ביופסיה
מה הסיכונים באיזור זה?
מה הסיכונים בפעולה שכזו? (אני עדיין לא מדברת על תוצאות הביופסיה...)
האם עובר שם איזשהו עצב שעלול להיפגע?
זה יכול להיות קשור לטיפול האורדודנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע תופס מקום
ד``ר עתליה וסרשטיין21/04/2007על סיבוכים וסיכונים של לקיחת הביופסיה כולל מיקום העצב העובר מתחת לשורשי השיניים התחתונות יחסית לנגע- עליך לפנות למי שיבצע את הפעולה - כירורג פה ולסת.
באשר לקשר לטיפול האורתודונטי - לא קיים קשר כזה בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים ויישור שיניים?!גליה20/04/2007
שלום רב
אני סובלת מנסיגת חניכיים, עד כדי שצוואר השן נחשף קצת !
ויש תזוזה קלה בשיניים ! טיפה מתנדנדות!
האם מותר לעשות גשר ליישור שיניים במקרה זה? או צריך קודם לעצור את תופעת הנסיגה?
רופא השיניים שלי טוען שניקוי אבנית , יעצור את הנסיגה , ואז יעשה לי גשר .
מה דעתך?
תודה רבה ! גליה
אה, יש לציין שאני בת 30.
השאלה- אם זה לא יחמיר, ואיך אפשר לעצור את הנסיגה
בבקשה לא לשכוח לענת לי על כל השאלות!!!!! אני נורא לחוצה!!!!
אני רוצה לעצור את התופעה ולא להישאר אח"כ בלי שיניים!!! אנא עזור לי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים בשקיימת בעיית חניכיים
ד``ר עתליה וסרשטיין20/04/2007קודם כל -חבל על הלחץ. מדובר רק בשיניים ולא בשאלת חיים ומוות ותמיד ניתן למצוא פתרונות אסטטיים ותפקודיים כך שלא תישארי בלי שיניים.
ולשאלותייך - רצוי שתפני למומחה או מומחית לחניכיים -פריודונטיה.
את רשימת המומחים לפריודונטיה תוכלי למצוא באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.
לאחר שהמומחה/ית לחניכיים יקבעו שניתן לבצע טיפול אורתודונטי - כי מצב החניכיים בשליטה- ניתן יהיה לבצע את היישור ללא כל נזק לחניכיים.
באשר לתשובת רופא השיניים שלך - סביר להניח שהצדק עימו. הסרת אבנית ושמירה אל היגיינה מעולה של השן וסביבתה הם הבסיס לחניכיים בריאות. אך יש לשלול קיומם של כיסי חניכיים וכדומה ולכן המלצתי בעינה - מומחה או מומחית לחניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)