פורום אורתודונטיה - יישור שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה דיי דחופה לגבי יישור שיניים
    ---
    11/08/2007

אוקיי אז ככה אני בן 17 ואני דיי חייב לשים גשר (קוביות) עד סוף החופש הגדול

ועדיין לא התחלתי טיפול אורטודנטי...

יש מצב שעד סוף השנה אני יספיק?

מאוד דחוף לי וכמו שאתה יודע ובטח מוכר לך הרבה בני נוער מנצלים תחופש גם כדי לעבור טיפול אורטודנטי כדי למנוע מצב שזה יפריע בזמן תקופת ההסתגלות בבית הספר בעיקר...

מהם השלבים לפני הדבקת המכשור האורטודנטי?

לפי מה שאני יודע ההדבקה היא 40 דקות אפילו פחות

השאלה שלי מהפרצדורה שצרכים לעבור קודם והאם אני הספיק...

שאלתי בטלפון לפני בדיקה ואמרו לי שלוקח איזה חודש ואז מדביקים את המכשור...

האם יש הגיון בזה?

או שיש מצב שהזמן קצר יותר ואני הספיק תוך 22 ימים?

אודה לך אם תענה לי :)

תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין דחיפות ביישור שיניים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    11/08/2007

גם אם תתחיל בתקופת הלימודים -אין בעיה. ההסתגלות של רוב המתרפאים קלה, ודווקא הלימודים טובים להסחת הדעת אי הנוחות הראשונית.
    כך שאין לך מה להיות בלחץ.
    כדאי שתפנה למומחה לאורתודונטיה והוא יפנה אותך ללקיחת רישומים שדרושים לפני התחלת הטיפול. עד שתוצאות הרישומים מגיעות, אורך זמן מה של ימים עד שבועות ספורים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה...

---
    11/08/2007

יש מצב שאני הספיק?
    ועוד שאלה במצב שיש דלקת דיי חריפה בחנכיים מותר לבצע טיופל אורטודנטי?
    השתמשתי בתרודנט למשך שבועיים פעמים ביום ועדיין לא עבר
    מה לדעתך רופא שיניים ימליץ לי במצב כזה?!

אשמח לקבל חוות דעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל להיפטר מהדלקת

ד``ר עתליה וסרשטיין
    14/08/2007

מאוד לא רצוי להתחיל טיפול אורתודונטי בזמן דלקת בחניכיים. הסיבה לדלקת בדרך כלל חוסר צחצוח נכון של השיניים ובעת טיפול אורתודונטי קשה עוד יותר לצחצח. רצוי לכן לפנות לשיננית שתלמד כיצד לצחצח נכון ולהיות במעקב עד שהדלקת תעבור וצחצוח השיניים יהיה מושלם לפני שימוש במכשור אורתודונטי כלשהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לטפל?
    עוז
    10/08/2007

לרופאים, שלום

יש לי רווחים בשיניים והם מעט בולטות החוצה אין בעית חניכיים, לאחר שטיפלתי בשיניים שכלל: סתימות, טיפולי שורש, מבנים וכתרים.

עקרתי את שני שיני הבינה (בהמלצת הרופא שמפריעות לגשר) ועשיתי צילום פנורמי. החלטתי ללכת להתיעצות נוספת אצל רופא אחר ויצאתי משם בהלם והמסקנות שלו היו:

השפתיים עלולות להשתנות דהיינו: יהיה רווח בין השניים והשפתיים מאחר וצריך לדחוף אותם מעט פנימה עקב מציצת אצבע עד גיל 9. פניי עלולות להראות כמו של"זקנה". אי אפשר לשים גשר של מבוגרים (ברזל אחד לאורך כל השיניים) אלא גשר של הילדים.
    ואני עושה זאת רק מסיבת האסתטיקה.

מה דעתכם? בתודה מראש, עוז

לקביעת תור
    סגירה
    איך לטפל?

הוספת תגובה

• לך על זה

ד``ר אריאל דינבר
    10/08/2007

רק תוודא שהרופא הוא באמת מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים
    מינה
    08/08/2007

שלום, אני בת 25 ועוברת טיפול אורטודנטי מזה כשנה. במשך תקופה זו נסיגת בחניכיים שלי החריפה ועברה לכמה שיניים נוספות למרות שאני מקפידה על הגיינת הפה יותר מתמיד.

האם זה נובע מהטיפול האורטודנטי עצמו והאם הנסיגה יכולה לפגוע בתוצאות עתידיות כמו חזרה של השיניים למצב הקודם (לפני הישור)?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים

הוספת תגובה

• יש לבדוק מספר דברים

ד``ר אריאל דינבר
    09/08/2007

א. האם באמת יש לך נסיגת חניכיים או בעיה אחרת.
    ב. האם הנסיגה נובעת משימוש לא נכון במברשת השיניים.
    ג. האם יש חוסר בעצם העוטפת את השיניים.
    אני ממליץ לך להבדק ולשאול את השאלות המתאימות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבועים
    דנונה
    07/08/2007

אני בת 24 ואמורה להתחיל טיפול אורתודנטי (ריבועים) שאמור להיות קצר מאחר ומדובר בשן קדמית עקומה וללא עקירות.

רציתי לדעת את החסרונות מאחר והמצב ממש לא קריטי. האם קיים סיכויי שהטיפול יכול לגרום לשיניים להגיע למצב יותר גרוע? האם כדאי לי להכנס לזה בכלל? האם הורדת הריבועים הורסת/פוגעת בשן? האם הטיפול פוגע בצבע השיניים?

והשאלה העיקרית היא: האם השיניים ישארו יישרות (כמובן אם אמלא את הוראות הרופא..) או שיש שינויים שיכולים לשנות זאת בעתיד? וחשוב לי לציין ששיני בינה צמחו לי לפני 5 שנים (2 תחתונות נעקרו..)

תודה מראש (-:

לקביעת תור
    סגירה
    ריבועים

הוספת תגובה

• אנסה לענות על כל שאלותיך

ד``ר אריאל דינבר
    09/08/2007

1. חסרונות הטיפול האורתודונטי: סכנה לספיגת שורשים, במקרים של היגיינה אוראלית לקויה יש סכנה לפגיעה בזגוגית השן. אם הטיפול לא נעשה ע"י מומחה ליישור שיניים או רופא שיניים שסיים מסלול התמחות במוסד מוכר יכול לכאורה מצב שבו עקב חוסר ידע בסיסי מצד הרופא הטיפול לא יתנהל כשורה.
    2. אם מפריע לך תטפלי.
    3.הורדת הסמכים אינה אמורה לפגוע בשיניים.
    4. הטיפול אינו פוגע בצבע השיניים. לעומת זאת היגיינה אוראלית לקויה כן תגרום לך לשינוי בצבע האמייל באזורים מסוימים.
    5. יציבות השיניים תלויה בהרבה גורמים. בהנחה שהרופא מקצועי ותמלאי אחר הוראותיו קיים סיכוי גבוה שהתוצאה תשאר יציבה אך אף רופא לא יוכל להתחייב על יציבות מלאה. שינויים יכולים להיות בכל שלב בחיים העתידיים שלך.
    6. כעקרון שיני בינה לא אמורות להשפיע על יציבות המשנן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 4 שיניים עקומות
    דיאנה
    05/08/2007

שלום. השיניים שלי די בסדר, רק ה-4 שיניים שלמעלה, כולל השתי שיניים הכי מרכזיות, הן לא הכי יפות, די עקומות ושתיים מהן גם בולטות החוצה (הקדמיות), יש אפשרות לעשות יישור גם ככה, כשלא כולן עקומות?

לקביעת תור
    סגירה
    4 שיניים עקומות

הוספת תגובה

• כן,

ד``ר אריאל דינבר
    06/08/2007

אך האורתודונט כנראה יעזר בשיניים נוספות באותה לסת לצורך יישור של השינים העקומות. את צריכה להיבדק על מנת לראות אם יש מקום לשיניים העקומות. פני למומחה/ית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים
    נורית
    01/08/2007

בתי בת 11.5 חודשים, ויש לה כבר 9 שיניים ועוד 3 בדרך... שמתי לב, כי החלה לחרוק שיניים. מה לעשות?

תודה, נורית

לקביעת תור
    סגירה
    חריקת שיניים

הוספת תגובה

• ילדים צעירים חורקים שיניים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    02/08/2007

התופעה טבעית בגיל הילדות המוקדמת בתקופת המשנן הנשיר (תקופת שיני החלב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עולה פלטה לשיניים ממתכת ?
    מוטי
    31/07/2007

וכמה עולה הפלטה השקופה שמביאים מחו"ל ? תוך כמה זמן השיניים מתישרות עם כל סוג?
    אני צריך לפלטה אחת רק לשיניים העליונות ( ה 4 שיניים הקדמיות שלי עקומות ואחת מהן טיפה עולה על השניה בקצה ) והאם יש החזר קופת חולים לכללית "מושלם" ?

הוספת תגובה

• אין מחירים נקובים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    31/07/2007

איננו יכולים להתיחס למחירים כיוון שהם משתנים ממקרה למקרה ומרופא לרופא.
    גם התקופה בה יתישרו השיניים בכל שיטה שהיא, שונה ממקרה למקרה.
    החזרי קופת חולים - עליך לברר בקופת חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם השיניים ממשיכות לצמוח?
    איילת
    31/07/2007

חבר שלי היה אצל רופא שיניים והוא אמר לו שאם הוא עוקר את שן הבינה התחתונה הוא צריך לעקור גם את העליונה כי אם לא השן העליונה תמשיך לצמוח ולצמוח עד שתפגע בחניכיים. האם באמת השיניים ממשיכות לצמוח כל החיים?

הוספת תגובה

• כן. קיימת בקיעה פסיבית.

ד``ר עתליה וסרשטיין
    31/07/2007

רופא השיניים צודק. הבקיעה בגיל הילדות היא מתוך העצם. לאחר שכל כותרת השן בפה, וכשמדובר בשיניים אחוריות, אם אין שן בלסת שממול, שן תמשיך לבקוע בקיעה פסיבית עם העצם. עם זאת,לא דחוף לעקור את שן הבינה העליונה, כל עוד אינה יוצרת הפרעה. היא יכולה לשמש כשן "רזרבית" למקרה שיש צורך לעקור את השן שלפניה, ואז ניתן יהיה להזיז את שן הבינה קדימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים לגיל 9
    אתי שגיא
    30/07/2007

בני בן 9 ויש לי שאלה בנוגע ליישור שיניים:
    השן הקידמית הימנית שלו צמחה עקום על השן החותכת הקרובה אליה, היות והשן הבשרית החלה לצמוח בטרם נפלה השן החלבית.
    בנוסף לפני כשבוע הוא נפל מהאופניים על שתי השיניים הקדמיות. השן הקידמית הימנית שכבר טרם הנפילה הייתה עקומה חטפה מכה וכן תזוזה נוספת לצד ימין. השן השמאלית נשברה.
    אמנם תיקנו לו את השן השמאלית באמצעות הדבקה פשוטה אבל לגבי השן הימינית אמרו שאין מה לעשות עד לגיל 12 , גיל שניתן להתחיל ביישור שיניים.
    שאלתי האם מבחינה אסטתי ניתן ליישר את השן הימנית לפני גיל 12??

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים לגיל 9

הוספת תגובה

• ניתן לישר לפני גיל 12

ד``ר עתליה וסרשטיין
    31/07/2007

בשל החבלה בשיניים הקדמיות רצוי לפנות לרופא שיניים מומחה לילדים (פדודונט), שיעריך את הנזק לשיניים שנחבלו. לפי סוג הנזק קובעים כמה זמן רצוי לחכות עד יישור השן. בדרך כלל בין 3 חודשים עד שנה עם מעקב. צרים לדעת שלעתים שן שעברה חבלה קשה, יוצרת קשר עם העצם ולא ניתן לישרה כלל. מקווה שזה לא המקרה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח ללסת עליונה בולטת
    חגית
    29/07/2007

אני בת 25 ועשיתי יישור שיניים בלסת התחתונה בלבד לפני כ 5 שנים.
    הלסת העליונה שלי בולטת מאוד ,לפי דעתי,אבל הרופא אמר שלא כדאי לי לעשות יישור שיניים למעלה אלא ניתוח מכוון שאני לא אהיה מרוצה מהתוצאה של הכנסת הלסת העליונה פנימה ע"י ברקטים.השאלות שלי הן:
    א.היכן אני יכולה לעשות בדיקה ודאית לכך שניתוח יעזור במקרה הנ"ל יותר?
    ב.האם ניתוח כזה הוא מסוכן,ומה כרוך בניתוח מהסוג הזה?
    ג.כמה זמן צריך כדי להחלים מניתוח כזה ,בצורה מלאה?
    ד.האם תווי הפנים יכולים להשתנות מניתוח כזה?

תודה רבה,ויום טוב
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ללסת עליונה בולטת

הוספת תגובה

• כירורגיה אורתוגנטית.

ד``ר עתליה וסרשטיין
    29/07/2007

לשאלותיך:
    א. בדיקה לקראת הניתוח שתארת רצוי לבצע במחלקה לכירורגית פה לסת באחד מבתי החולים.
    באזור המרכז: איכילוב, בלינסון, תל- השומר. בירושלים: הדסה. בחיפה:רמב"ם
    את יתר השאלות כדאי שתפני לכירורגים שיבדקו אותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגיל מבוגר
    שמוליק
    26/07/2007

אני כבן 30 ובילדותי היתה לי פלטה מספר שנים, ולאחריה פלטה שלובשים בלילה בלבד, והתמדתי בלבישתה כשנתיים, בלי הנחות.

ובכל זאת, היום בעיקר בשיניים התחתונות חזרה החוסר פרופורציה בשיניים, ובחודשים האחרונים אחת מהשיניים הקדמיות בלסת התחתונה זזה יותר מדי אחורנית ויוצרת דימומים בלסת וכאבים.

נאמר לי ע"י הרופא המטפל בי כיום שהיו צריכים לעשות לי "הדבקה", אך האופציה הזאת לא עלתה בכלל אצל האורטודנט שטיפל בי בילדותי, ועם השנים כאמור, חזרה הדיספרופורציה לשיניים.

יש לי חשש בשלב זה של חיי להתמסר לחישוקי המתכת, ונראה שלולא הכאבים האחרונים בשן, הייתי מעדיף להכנע לדיספרופורציה ובלבד שלא אצטרך במרום גילי לחזור על תענוג הפלטה.

ואני שואל, מה הן האופציות הקיימות היום הפחות נוראיות? האם הפלטה הזאת שצריך ללבוש בלילה היא טיפול משלים או ניתן להסתפק בסוג זה של פלטה? ובכלל, מה זה עניין ההדבקה? (והאם זה לא משפיע על ניקוי השיניים וכ"ו).

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בגיל מבוגר

הוספת תגובה

• טיפול לצעיר בן ה-30

ד``ר עתליה וסרשטיין
    26/07/2007

שיניים עקומות אינן גורמות כאבים ודימומים, אלא אם כן בלתי אפשרי לצחצח היטב בשולי החניכיים עקב צפיפות חמורה.
    אופציות הטיפול היום הם: סמכים המודבקים לשיניים שקופים או מתכתיים, חיצוניים או פנימיים, ואליהם מחוברות קשתות מתכת. שמירת התוצאה יכולה להיעזר בקיבוע, המודבק לשיניים ו.או פלטה ללילה. הקיבוע אכן מקשה על ניקוי השינייםץ לא ניתן להעביר חוט דנטלי כראוי בים השיניים כשיש קיבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים בעזרת סמכים
    6
    25/07/2007

שלום ד"ר

אני בן 17 וחצי,יש לי שאלה בקשר למשך זמן לקיחת מידות ועד הרכבת הסמכים...

זאת אומרת כמה זמן לוקח בערך לקחת מידות וכמה זמן בערך לוקח להרכיב סמכים..

ואילו סמכים נפוצים ביותר בקרב בני הנוער בגילי..

יש מצב שאני הספיק עד לתחילת הלימודים יוכלו לקחת מידות ולהרכיב סמכים ולהסתגל אליהם ללא קשי דיבור?

אודה לך אם לתוכל לפרט לי כמה זמן לוקח לקחת מידות ולהרכיב תסמכים..

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים בעזרת סמכים

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר עתליה וסרשטיין
    26/07/2007

עקב תקלה, התשובה לא נשלחה במלואה.
    הסמכים הנפוצים בקרב בני גילך הם סמכי המתכת החיצוניים.
    תוכל להספיק עד לתחילת הלימודים להרכיב סמכים ולהסתגל אליהם. סמכים חיצוניים אינם גורמים לשיבוש הדיבור. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים ומוצץ
    אלה
    24/07/2007

שלום רב!
    בני בן ארבע חודשים בעוד מספר ימים.
    כבר התחיל התהליך של בקיעת שיניים. כואב לו אך לא ממש אוהב להשתמש במוצץ, לפעמים מכניס אצבעות אך לא מוצץ אלא עושה מין מסאז' עם האצבע ( לפחות ככה זה נראה). עד היום השתמש במוצץ הכי פשוט, יחסית אהב אותו, אך לפי מה שהבנתי הוא לא ממש מומלץ מסיבה וגורם לליקוי צורת הלסת (צורה אובלית) ושיניים שידרש להם בהמשך פלטה. לפני מספר ימים קניתי tommee tippee סוג , (classic orthodontic), עשוי מגובי (לאטקס),הבנתי שמוצצים מסוג זה יותר בריאים ופחות מזיקים. כרגע עדיין לא ממש אוהב אך נראה שקשה לו להבין אך להשתמש במוצץ עקום כזה.
    אני מאוד דואגת לעתיש של השיניים שלו, דבר מאוד חשוב , ולכן אשמח לקבלת יעוץ לגבי באיזה סוג של מוצצים מומלץ להשתמש, של איזה חברה? מתי כדאי להפסיק להשתמש במוצץ? וכלל כל מה שקשור בעניין
    כמו כן אם ידוע לכם איזה חומר אומופאטי או טבעי להרגעת כאבי חניכיים בזמן בקיעת שיניים אשמח לשמוע. ולבסוף האם משחת טיג'ל היא לא מסוכנת לשימוש בבעיה הזאת ואם לא באיזו כמויות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים ומוצץ

הוספת תגובה

• גם מוצץ רגיל לא יזיק בגילו.

ד``ר עתליה וסרשטיין
    24/07/2007

את יכולה לאפשר לבנך להשתמש במוצץ רגיל עד סביבות גיל 5.
    כמובן שכתינוק ישתמש שעות רבות וכשכשיגדל ישתמש פחות. ככל שמספר שעות השימוש קטן, הנזק קטן. וכך אם בגיל 5 ישתמש רק כדי להירדם, אין בכך נזק.
    הטיג'ל מכיל חומר מרדים. לגבי כמויות - עדיף לשאול רופא/ת ילדים או רופא/ת שיניים לילדים(פדודונט/ית) לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים ומוצץ

אלה
    25/07/2007

האם כוונתך עד 5 חודשים או שנים?
    ובכל מקרה איזה סוגי מוצצים אתם יכולם להמליץ ושל איזו חברה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוונתי 5 שנים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    29/07/2007

כל מוצץ בטיחותי, שבנך י אהב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיר של טבעות פנימיות
    רונה
    23/07/2007

שלום רב, בתי צריכה גשר ושמעתי על אופציה של טבעות פנימיות. מהו טווח המחירים של הטיפול?

תודה רבה, רונה

לקביעת תור
    סגירה
    מחיר של טבעות פנימיות

הוספת תגובה

• המחירים אינם נקובים

ד``ר עתליה וסרשטיין
    24/07/2007

תלוי במקרה, ובשיטה וברופא. סדר הגודל הוא של עשרות אלפי שקלים ויקר הרבה יותר ממכשור חיצוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים שנסגו שוב
    שלי
    21/07/2007

הי אני בת 20 לפני כמה שנים סיימתי ישור שיניים אורטודנטי אך לא עם גשר אלה עם פלטה רגילה
    אחרי הישור חלה נסיגה והשיניים החלו לקבל שוב זווית עקומה ומראה שיניים לא ישר לגמרי
    כשפניתי לאורטודנט אחר הוא הציע לי ללבוש פלטה שקופה לכמה חודשים תיישר זווית בלבד ואחרי זה הוא ישים לי קיבוע שיחזק
    האם באמת פלטה שקופה יכולה לישר זווית שיניים? איזה עוד אמצעים יש ליישר זזוית של שן שקת סטתה מהמקום חוץ מגשר?

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים שנסגו שוב

הוספת תגובה

• תלוי באיזה ממד

ד``ר אריאל דינבר
    21/07/2007

ישנן זויות שניתן לתקן בעזרת פלטה ניידת וישנן שלא. בעזרת סמכים המודבקים על השיניים ניתן לשנות כמעט כל זוית בהתאם למגבלות האנטומיות של השיניים והעצמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה