מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות בבקשהדנה29/06/2011
שלום,
1.בני בן 3 חודשים. רק בשבוע האחרון שמעתי שחשוב לערסל ולא ידעתי זאת לפני כן. לכן רוב הזמן אני פשוט מחזיקה אותו במאונך צמוד אלי עם הראש מונח על כתפי. רציתי לדעת האם עשיתי לו נזק כלשהו? במה זה עלול לפגוע? אני מניחה שכבר מאוחר להתחיל, נכון?
יש לי עגלה רגילה ללא אמבטיה שזוית השכיבה שלה הנה כמעט 180 מעלות. הבנתי שלא מומלץ להושיב אותו לפני שהוא יושב לבד, אך ברצוני לדעת האם אפשר להרים את המשענת מעט בכל זאת? כי אני פשוט לא מבינה איך עד גיל כל כך מאוחר הוא רק ישכב..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות בבקשה - תגובה
ליאת קופיט30/06/2011דנה שלום,
קודם כל טוב ששמעת על תנוחת הערסול, לא נוצר שום נזק בהחזקת בנך במאונך אך זה לא תורם שום דבר לגופו, בתנוחת הערסול, שרירי הגב מתארכים, בית החזה נשאר רפוי וכמובן גם שרירי הבטן, היידים מגיעות לקו האמצע (של הגוף) וזו למעשה התנוחה שתקל עליו בהמשך הדרך לשכיבה איכותית ונוחה על הבטן, הבאת הידיים לפה, השענות על מרפקים והתהפכויות מצד לצד . בנך בן 3 חודשים ועדיין ניתן להחזיקו בצורה זו, יכול להיות שההתחלה תהיה מעט קשה מכיוון שהוא לא רגיל להחזקה זו, אך אני ממליצה לך מכל הלב לנסות זאת.
לגבי עגלה -עדיף לא להרים עדיין את משענת הגב בגיל זה, תמתיני עוד חודשיים שלוש.."כמה שתוכלי למשוך"...הכל עניין של הרגל.
בברכה,
ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)