מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה וחצילילך03/07/2011
שלום לכולם, בתי בת שנה וחצי. עברה את כל שלבי ההתפתחות עד כה, התהפכה מבטן לגב ולהפך בגיל 5 חודשים, זחלה גחון בגיל שבעה חודשים, התיישבה (בגיל שנה לראשונה) ואח"כ זחלה על שש עד היום. בגיל שנה וחודשיים התחילה לעמוד אבל מאז נעמדת בקושי, אולי מס' פעמים בשבוע, יש ימים שלא עומדת בכלל. אני מנסה לא להילחץ ולא לדחוק, לא להעמיד בכח אבל אני כן מנסה לגרות אותה לעמוד ע"י הצבת חפצים שהיא ממש רוצה על מקומות קצת גבוהים כמו ספה, שולחן. רב הזמן היא נעמדת על הברכיים אבל לא מתאמצת כ"כ לעמוד על הרגליים. אתמול היינו איתה בג'ימבורי ולהפתעתנו הרבה היא נעמדה כמעט על כל מתקן ללא כל בעיה אבל אחרי בערך 10 שניות התחילה לייבב בזמן שעומדת והיה נראה שרצתה להתיישב חזרה אך לא יכולה. היא זינקה על המתקנים התחילה לטפס נעמדה והרימה רגל אחת על מנת לטפס על מתקן, ממש ללא בעיה. היא ילדה מאוד שמחה, פעילה, תקשורתית, אוהבת ילדים, אוהבת לשחק עם ילדים, צוחקת בקול, ממלמלת הרבה, אוכלת טוב וישנה טובה, ממש ברכה! טפו טפו טפו. על פניו ניראה שהכל טוב, רק מה לעשות לגבי העמידה? הרי בגיל כזה כבר צריכה ללכת, לא? חיכיתי עד עכשיו כי עד גיל שנה וחצי זה עדיין נחשב לנורמאלי, אבל עכשיו זה כבר סיפור אחר... האם כדאי לפנות לרופא המשפחה ולפיזיותרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחצי - תגובה
אורנה עטאר03/07/2011לילך שלום,
בתך בעיכוב בהליכה ולפי מה שאת מתארת היא זחלה זמן ארוך גחון והחלה לזחול על 6 ולהתיישב מאוחר מהרגיל. אני לא יכולה לאבחן את הסיבה לכך כאן בפורום ואני ממליצה בחום לגשת לאיש מקצוע בכדי לדעת מה הסיבה לעיכוב ולטפל בהתאם. מאחר ואני מדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" אני ממליצה לפנות למדריכה אשר תוכל ללוות אתכם עד להליכה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)