לא מניחה ראש כשהיא על הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מניחה ראש כשהיא על הבטן
    חגה
    09/07/2011

ביתי בת 4 חודשים, מתהפכת מהגב לבטן כבר בערך חודש ומרימה את הראש יפה מאד להמון זמן , מסתכלת לכל הכיוונים ואפילו מזיזה קצת את עצמה על המזרן. שמתי לב שהיא כמעט ולא מניחה את הראש על המזרן ובנסוף, לא יודעת אם זה קשור, כשהיא על המזרן היידים שלה תמיד מונחות לצדדים (מה שמונע ממנה להתהפך חזרה לגב). האם זה תקין? האם עליי לעשות משהו..? תודה, חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד משהו...

חגה
    09/07/2011

היא גם לפעמים מתהפכת מתוך שינה, מה שמעיר אותה כי היא לא מסוגלת להמשיך לישון על הבטן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מניחה ראש כשהיא על הבטן - תגובה

דבי גרוס דולב
    09/07/2011

הי חגה
    אי הנחת הראש בשכיבה על הבטן ופרישת הידיים לצדדים מצביעים בד"כ על מתח שרירי גבוה באזור שמקשה על הנחת הראש ולא מאפשר הבאת ידיים לקו האמצע.
    כדי לעזור לביתך נסי מספר תרגילים:
    1. להרבות בהשכבות על צידי הגוף לצורךף התעגלות והבאת הידיים לקו האמצע. על מנת להשאיר את התינוקת על הצד מספיק זמן יש להוסיף טפיחות על צידי הגוף.
    2. בשכיבה על הבטן לקרב ידיים לקו האמצע ולהוסיף מגע עמוק בעזרת הפה שלך- הדהודים, הוצאת חום ונישוקים עמוקים.
    3.לתת מגע עמוק באזור בית החזה ,כתפיים ושכמות.

אשמח לשמוע בעוד זמן מה איך הולך.
    בברכה
    ,דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא כ"כ עובד...

חגה
    18/07/2011

קודם כל תודה רבה כמובן, אבל נראה שהתרגילים האלו לא ממש עוזרים. היא מבצעת אותם איתי די בכיף, לפעמים מביעה התנגדות כי היא רוצה "לעשות" משהו אחר. היא תופסת צעצועים כשאני מושיטה לה לקו האמצע כשהיא על הגב ותופסת גם כשהיא על הבטן (מושיטה ידיים קדימה) אך לא נשארת שם יותר מדי. אני תוהה האם לנסות להפוך אותה על הבטן באמצע הלילה כשהיא בשינה עמוקה או שזה רעיון ממש גרוע?

ויש לי עוד שאלה לא קשורה.... היא אוכלת כל 3 שעות כשבין כל ארוחה היא ישנה כמעט תמיד בין חצי שעה לשעה. שנת הלילה שלה מ7 וחצי בערב (בערך) עד 7 וחצי בבוקר- 8 וחצי בבוקר (מתעוררת סביב 5 בבוקר לאוכל). האם זה תקין? זה נראה לי המון שעות. מתישהוא השינה במהלך היום מתקבצת לה לשינה אחת ארוכה או שאני אמורה להרגיל אותה לזה (אני תוהה כי אני רוצה לרשום אותה לפעוטון עוד מעט ולא בא לי שבכל פעם שהיא בוכה מעייפות ירדימו אותה עם בקבוק....). תודה רבה! חגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא כ"כ עובד... - תגובה

דבי גרוס דולב
    18/07/2011

הי חגה
    אם התרגילים אינם עובדים והקושי לשכב על הבטן ולנוח ממשיך כדאי יהיה לשקול בדיקה מעמיקה יותר של קושי זה.
    שינה על הבטן יכולה לעזור בהחלט אבל יש לקחת בחשבון גם את ההזהרה בדבר שינה על הבטן.
    בגיל זה עדיין תקין לישון הרבה שעות ביום ובלילה ובהמשך יהיו שעות עירות רבות יותר. האם להרגיל להרגלי שינה אחרים או לא- אין לזה חוקיות וזה תלוי בתפיסת עולמך,
    אני לא מאינה שיש צורך בהקניית הרגלים חדשים בגיל זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו