מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיוך וקשר עיןקמילה09/01/2008
שלום,
אני אמא לתאומות בנות ששה שבועות, נולדו בשבוע 35
אני מאוד חרדה ולחוצה לגבי ההתפתחות שלהן, בעיקר מבחינה רגשית / חברתית
התאומות עדיין לא מחייכות אלינו (רק כרפלקס) ויוצרות קשר עין רק לכמה שניות, גם כשאני מחתלת אותן או מחזיקה אותן הן נראות שקועות בעולם שלהן. מתי עליי לצפות לחיוך או קשר עין?
האם יש לי סיבה לדאוג שעדיין לא הופיעו?
ורציתי גם לדעת האם יש משמעות לעובדה שנולדו מוקדם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקמילה
דבי גרוס דולב10/01/2008שלום קמילה
בשלב ראשון אני ממליצה לך בחום גדול לנסות ולעבוד על עניין החרדה, זה לא בריא לך ולבטח לא לבנותייך שמרגישות בדרכן הכל.
ישנה חשיבות לכך שתינוק נולד לפני הזמן, בד"כ יש עיכוב בהתפתחות של תינוקות כאלה.
בגיל של בנותייך החיוך הוא בד"כ רפלקסיבי ולא חברתי, לא מתוך כוונה לצחוק וכך זה צריך להיות.
כדי להגביר את קשר העין והתגובה שלהן נסי לגרות אותן לזה ע"י התקרבות למרחק קטן ( עד 40 ס"מ) ואז לדבר אליהן בקול רם, עם מפתחי פה גדולים, לשיר, לצחוק, להשמיע קולות וכו.
התינוק צריך גירויים חיצוניים ותפקידנו לתת להם אותם.
בסביבות גיל חודשיים ומעלה מתחיל החיוך הרצוני.
טוב שאת מודעת אבל בנתיים הכל נשמע לי בסדר, המשיכי לעכוב אחר בנותייך ואם יהיה צורך או יהיו עוד שאלות את ממש מוזמנת לחזור אלי!
בברכת מדל טוב ובהצלחה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- איבחונים ןשיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוך רצוני
שירי קאשי10/01/2008שלום קמילה,
כפי שדבי, בוגרת "צעד ראשון" ציינה אכן יש להתייחס לכך שבנותיך נולדו לפני הזמן. בכל הקשור להתפתחות אצל תינוקות אנו מחשבים את גילם המתוקן לפי 40 שבועות של הריון. כלומר לבנותיך מגיעה "הנחה" של לפחות חודש בכל הקשור לקצב ההתפתחות. אנחנו שמים לב לפער ההתפתחותי בעיקר בשלבים הראשונים וככל שעובדים ודואגים להשלמת החסרים אזי הפער הולך ומצטמצם. לגבי הופעת החיוך הרצוני וקשר העין אצל בנותיך הן בהחלט בתוך הטווח התקין (אפילו ללא התחשבות בגילן המתוקן). אני יכולה לחזק את ידייך ולומר לך שאצל תאומים לעיתים קרובות נראה התפתחות מוגברת של הצד החברתי כיוון שהן תמיד שתיים ולא יודעות מה זה להיות לבד. הן במהרה יתחילו לעניין אחת את השניה ולהוות הגירוי הטוב ביותר למילמול, קשר עין, הושטת יד ותנועה האחת עבור השניה.
בינתיים בשל העובדה שנולדו מעט לפני הזמן חשוב להעניק להן עוד קצת "זמן רחם". חשוב לתת להן להיות מעורסלות כך שהגוף מעוגל וסגור וכך מוגן מפני הצף הגירויים של העולם בחוץ. חשוב לתת להן המון מגע עמוק של לחיצות ומעיכות עדינות של כל אברי הגוף ממש כפי שעובר גדול חווה ברחם. המגע הזה ברחם ומחוצה לו תורם רבות לאיזון טונוס השרירים. בנוסף חשוב לתת להן גם המון תנועה כיוון שזו עוזרת להפטר ממתחים מיותרים הנצברים בגוף כתוצאה מהתמודדות עם כח הכובד, הצפה חושית, מערכת עיכול ועוד. וכמובן גירוי קולי של שירה ודיבור אליהן. עם הגירויים הויזואלים תמתיני מעט והסירי דאגה מליבך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)