מידע בנוגע להרניה אצל תינוקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע בנוגע להרניה אצל תינוקות
    גלר נינט
    10/01/2008

לאחר ביקור בטיפת חלב, הרופא הבחין שלבת שלי בת החודש וחצי יש הרניה הממוקמת מעל הטבור. אשמח לקבל מידע בנוגע לתופעה, הוא טען שזה לא מסוכן ולרוב עובר אחרי כמה שנים. האמנם, אני קצת מודאגת אשמח לקבל תגובה תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרניה

דבי גרוס דולב
    13/01/2008

שלום לכם
    בפורום זה אנו מתמחים בהתפתחות מוטורית של תינוקות לכן איננו יוכלים לענות לכם.
    אני ממליצה לכם לפנות לעוד רופא ולקבל עוד חוות דעת.
    תהיו בריאים!
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע בתבור

שירי קאשי
    13/01/2008

בעניין הבקע בטבור חשוב להיות במעקב אצל רופא. כפי שכבר נאמר לכם על ידי הרופא לרוב זה לא מסוכן ועובר אבל בינתיים זה יכול להביא לחוסר נעימות או אפילו כאב בזמן מאמץ. אצל תינוק מאמץ יכול גם להתרחש כתגובה לכאבי בטן, גזים, וכמובן ככל שמתפתחת התנועה. כדי לעזור לתינוק להוריד את המתח סביב אזור זה מומלץ להחזיק הרבה בתנוחת ערסול (על הידיים, בתוך פוף, במנשא). הערסול עוזר להרפיית שרירי הבטן ומערכת העיכול ומכאן מוריד את המתח באזורים אלו. בנוסף מומלץ להשכיב על הבטן. השכיבה על הבטן עוזרת אף היא להרפיית מערכת העיכול וכן מפעילה לחץ על אזור הבקע לכיוון שבו הוא אמור להסגר. פרט לתרומה לנושא הבקע, השכיבה על הבטן גם תורמת רבות להתפתחות תקינה של התינוק כך שתרוויחו מכל הכיוונים. תקפידו שמידי פעם רופא הילדים יבדוק שוב את האזור ורוב הסיכויים שזה אכן יעבור.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו