מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה מוזרה.מירב24/07/2011
שלום.
בני בן ה-10 חודשים זוחל (מגיל 7 חודשים) ועומד (כמעט כבר חודש) ב"ה, אך עדיין לא יושב ישיבה "רגילה".
הוא סיגל לעצמו מן ישיבה שבנויה מרגל שמאל שמכופפת לאחור על הרצפה (כף הרגל והשוק נוגעים ברצפה) והשענות קלה על חצי מהישבן בעוד שרגל ימין מושטת ישר וקדימה (כף רגל ימין /עקב נוגע בריצפה). במהלך היום כשמשחק או אוחז במשהו גבוה, הוא נשען על 2 השוקיים ולפעמים הם "בורחות" לו קצת הצידה.
מה לעשות? איך ללמד אותו להתיישב?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה מוזרה. - תגובה
ליאת קופיט25/07/2011מירב שלום,
ישיבה כזו יכולה להגרם מכמה סיבות, כאשר רגל אחת מכופפת לאחור ורגל אחת נשענת קדימה או ישיבת "w" כפי שאת מתארת נובעת בד"כ מחוסר שיווי משקל, בישיבה זו יש לבנך אפשרות טובה יותר לאזן את עצמו , או מגמישות של מפרקי הירך, אני לא ראיתי אותו ולכן לא אוכל לתת תשובה מדוייקת אך אני ממליצה לך לעבוד איתו על התיישבות נכונה שהיא ישיבה מסוכלת -כאשר הוא מתיישב, 2 כפות רגלייו מופנות לאותו צד ורק לאחר מכן מתיישרות, את יכולה לעבוד איתו על ישיבה תוך כדי תנועה על כדור פיזיו.
אשמח לשמוע עדכון בהמשך,
בהצלחה:)
ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כ"כ הבנתי...
מירב25/07/2011שלום ליאת. לא הבנתי את התרגיל שנתת לי, ולצערי אין לי כדור פיזיו...
ולגבי גמישות אז אין לו בירך אלא בכפות הרגליים.
והאם הישיבה שלו כעת יכולה לגרום לו נזק? והאם הוא יוכל לעבור לישיבה רגילה לבד או
שחייבים בתירגול?
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה..תודה.
מירב01/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה..תודה. - תגובה
ליאת קופיט04/08/2011מירב שלום,
לגבי ישיבת בנך, גם אם אין כדור פיזיו ניתן לתרגל זאת על משטח ישר, הכוונה היא: כאשר הוא יושב, כחי את שתי רגליו והטי אותן ימינה, בקיפול כמובן, (שתי הברכיים מופנות שמאלה), אותו דבר תרגלי לצד השני.
אם עדיין התרגיל לא ברור- מעמידת 6 משכי אותו מהאגן מעט אחורה עד שהטוסיק פוגע ברצפה ואז קרסול של רגל אחת נכנס פנימה ופונה לברך של רגל שניה,
מקווה שזה מובן,
אם לא, עדכני אותי.
בהצלחה,
ליאת קופיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)