מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה...אושרת11/01/2008
בתי בת 11 חודשים בדיוק.
התחילה להתהפך בגיל 5 חודשים ולזחול בגיל 9 חודשים. חשוב לציין שרק בגיל 9 וחצי ואפילו לקראת 10 התחילה ממש להרביץ קילומטראז'ים בבית, לפני כן עשתה טובה אם זחלה 2 מטר...
היא שוקלת הרבה לגילה אך גם גבוהה במיוחד: 11 וחצי קילו ו - 80 ס"מ גובהה.
היא כבר 3 שבועות בערך עומדת על הברכיים זמן לא מועט במשך היום, זוחלת במרץ ושוב נעמדת על הברכיים ומחפשת דברים על ספות וכו'...
לא נעמדת עדיין.
מתי להתחיל לדאוג ולקחת לפיזיותראפיה??
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב13/01/2008הי מיטל
קשה לי מאוד לאבחן כך דרך הרשת כי אכן הייתי מצפה להעמדות גבוהה יותר מהברכיים כרגע
יחד עם זאת לא הייתי דואגת כי נראה שעד כה הייתה התפתחותה של ביתך טובה.
הייתי ממליצה לראות מדריכה להתפתחות רק על מנת לראות האם יש משהו שמפריע לביתך להמשיך ולהתרומם ואולי לעזור לה עם מעט תרגילים.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה
שירי קאשי13/01/2008שלום מיטל,
בתך רק בתחילת התפתחות שלב ההליכה. ציינת שמשקלה גבוה יחסית ואכן זה יכול מעט לעקב את שלבי ההתפתחות. כמו כן ציינת שרק לא מזמן החלה לזחול בחופשיות ובאינטנסיביות שזה מהווה עיכוב קל. כרגע ההתנסות שלה בעמידה על הברכיים היא חשובה ומהווה הכנה טובה לקראת העמידה. אך כן הייתי מצפה ממנה כבר להעמד עם תמיכה ליד רהיטים. אין מה לזרז אותה לכיוון הליכה (להשתדל לא להוליך אותה עם ידיים) אבל ניתן לעזור לה לרכוש מיומנויות של שיווי משקל על ידי משחקים של תנועה במרחב. ללמד אותה כפיפה ויישור של הרגליים לקראת העמדות עם תמיכה והעמדות באמצע החדר. לחיזוק שרירי הרגליים תנסי לעמוד איתה על הידיים עם הפנים לקיר, להניח את כפות הרגליים על הקיר ולהמתין לדחיפה. בנוסף ניתן להניח אותה במרכז הר של כריות ושמיכות ולקרוא לה לצאת משם, המאמץ לזחול על משטח לא יציב יתרום רבות לחיזוקה.
בכל מקרה אני ממליצה לא להלחץ אבל כן להעזר במדריכת התפתחות על מנת לחזק אותה ולתת לה כילים שישרתו אותה בשלב זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)