בן 3 חודשים..כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3 חודשים..כמה שאלות
    ענת
    03/08/2011

שלום,
    בני המתוק בן 3 חודשים, נולד בשבוע 36 והדביק במהירות את הפער.
    מחייך ולעיתים צוחק בקול, מתהפך מהבטן לגב כבר מגיל חודשיים, מחזיק את הראש היטב בשכיבה על הבטן ולאורך זמן, עוקב אחרי חפצים, ממקד מבטו וכו'..
    בקיצור הכל נשמע בסדר.
    בכל זאת יש כמה דברים שמטרידים אותי:
    1. הוא ניזון מהנקה מלאה מיום היולדו והכל עבר יחסית ללא תקלות, בזמן האחרון התחיל לפתח היסטריות בכי בלתי מוסברות שלרוב (לפי מה ששמתי לב) נגמרות בלהרדם על הידיים או ציצי. אני נותנת לו לאכול רק אם עבר הזמן היחסי שבו הוא לרוב רעב (כל שעתיים וחצי בממוצע, לעיתים מושך יותר) או כששום דבר אחר לא עוזר.
    לפעמים הוא כל כך בהיסטריה ששום דבר לא עוזר, לא ציצי, לא מנשא, לא ידיים ולא מוצץ ואז הוא פשוט בוכה לי על הידיים עד שמתיש את עצמו ונרדם.
    מה קורה לו? האם אני לא מטפלת בו כראוי? הוא נקי, אוכל לפי דרישה, מקבל המון תשומת לב וכו וכו...מה יכול להסביר את ההתקפים האלה? מדוע הם הגיעו פתאום? הוא יכול לשחק ולחייך ופצאום משום מקום לפרוץ בבכי בלתי נשלט..
    2. לא מוכן לשכב בעגלה בשום אופן...לעיתים רחוקות פתאום הוא מוכן אבל לרוב זה לא חזיק לאורך זמן..מה אפשר לעשות?
    3.מגרד את אוזניו ועיניו בחוזקה בעת הרדמות..מזה אומר? למה הוא עושה זאת? חשוב לי לציין שמאז שנולד הצלחתי לגרום לו להרדם בלילה במיטתו כמעט ללא עזרתי..בשבוע האחרון גם זה נעלם והבכי מגיע מהר מאוד..מה קרה פתאום?
    4.שאלה אחרונה..לפני חודש זיהינו העדפת צד במבט, פזיותרפיסטית הנחתה אותנו לגרות אותו להסתכל לצד השני וזה אכן מאוד משתפר אך צורת הגולגולת עדיין מאוד לא סימטרית, מתי זה יסתדר?

תודה מראש על התיחסותך,
    ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 חודשים..כמה שאלות

הוספת תגובה

• בן 3 חודשים..כמה שאלות - תגובה

דבי גרוס דולב
    03/08/2011

הי ענת
    1. קשה מאוד לדעת מה מקור התקפי הבכי של בנך בלי לראות את התינוק. אולי גזים? עייפות ואי יכולת להירדם? לרוב מדובר ברצון להיות על הידיים ובקרבה. אם את לא רואה סיבה ונשללו סיבות רפואיות אז בד"כ אין מקום לדאגה אלא רק להכיל את הקושי הרגשי שגורם לבכי.
    2. ישנם תינוקות שאינם אוהבים נסיעה בעגלה, לא מדובר בתופעה יוצאת דופן והיא בד"כ נלווית לקשיים רגשיים ראשוניים אחרים. עם התבגרות התינוק הוא מתחיל לחבב ולהתרגל לעגלה. בנתיים חשוב להמשיך ולנסות נסיעות בעגלה עד שיש בכי ואז לקית על הידיים או מנשא ולנסות שוב.
    3. גירוד האוזניים או מחוות אחרות בעת עייפות גן הן תןפעות מוכרות ונורמליות.
    4. צורת הגולגולת היא רק פועל יוצא של נטיית הראש. צריכים לעבור כמה חודשים עד שצורת הראש מסתדרת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו