מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חצי שנהנירית26/08/2011
שלום רב,
בני בן החצי שנה מתנדנד ( קדימה ואחורה) הרבה פעמים ( גם כשאני מושיבה אותו על ברכיי ומחזיקה אותו וגם כאשר אני עומדת ומחזיקה אותו לצד גופי). חשבנו שזה בהתחלה תגובות של שמחה או חיזוק שרירים, אך לאחרונה זה התגבר ונעשה כמעט כל הזמן ( גם שאינו מחייך). חשוב לי לציין שהוא מגיב יפה לסביבה ולשמו, לפרצופים שונים, צוחק בקול שמצחיקים אותו, שוכב על הבטן ומרים גבוהה את הראש, משתמש בידיים ולוקח חפצים גם כאשר על הבטן וגם כאשר על הגב, דוחף עם כפות הרגליים ומרים ישבן כאשר הוא על הבטן מנסה להתקדם קדימה ומושך את השמיכה ששוכב עליה. הוא ממלמל בה-בה-בה ועוד כמה צלילים, יוצר קשר עין. נראה שמבחינה התפתחותית הכל תקין אך בכל זאת, מציקה לנו העובדה שהוא מתנדנד הרבה. דבר נוסף שכדאי לידע הוא שהוא פוחד יחסית הרבה, אם הושבתי אותו בנדנדה של תינוקות הוא ממש נבהל, לעומת טרמפולינה נדנדה שהוא יושב עליה מגיל 0 ומנדנד את עצמו לבד בעזרת הרגליים, הוא שומע צלילים שונים ( בעיקר חזקים ונבהל מהם מתחיל להאדים ולבכות בקול חזק, פחד מזרים ( פרצופים מסוימים), כאשר מרימים אותו גבוה ומורידים מהר הוא עושה פרצוף מבוהל.
הוא נולד בשבוע 39+2 , הריון תקין למעט מעקב אחר לחץ דם שלי כי בהריון קודם היה קצת גבוה. יש לציין שאני נוטלת טיפות להורדת לחץ תוך עיני ( גם בהריון נטלתי).
אשמח לתגובה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
נירית26/08/2011שכחתי לציין שהוא מתהפך מהגב לבטן כבר הרבה זמן ( נוטה בעיקר לצד ימין- כנראה בעקבות מציצת אצבע וכך הוא מרדים את עצמו) ומבטן לגב הוא מתמהפך גם בזמן האחרון. כאשר על הבטן הוא מצליח לסובב את גופו לעבר צעצוע שלצידו.
שאלה נוספת: הוא ישן רק על הבטן או הצד ( מתהפך לבד למרות שאני שמה אותו על הגב או הצד) האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חצי שנה - תגובה
דבי גרוס דולב27/08/2011הי נירית
לצערי לא אוכל לדעת לגבי הנדנוד, תינוקות רבים נוטים להתנדנד אבל כדי לדעת היכן עובר הגבול, צריך לראות את התינוק. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים כדי להיות שקטים אף על פי שאני מניחה שלא מדובר במשהו בעייתי.
לגבי הנטייה להבהל, יכול להיות שמדובר בטמפרמנט ובגיל, תכונות כאלה נוטות להשתנות אבל גם פה יש להסתכל על התמונה השלמה ולראות את התינוק.
שינה על הצד ועל הבטן היא תקינה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)