מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנת צהריים בת שנה ו - 10אורית27/08/2011
שלום,
אנחנו בחופש הגדול פעילים מחוץ לבית.
קורה פעמים רבות שחוזרים הבית בצהריים והיא נרדמת באוטו.
זמן ההירדמות באוטו יכול להיות גם 5 דקות עד שמגיעים.
היא ממשיכה לישון עלי בדרך הביתה במדרגות אך ברגע שנכנסים הבית ואני מניחה אותה במיטה היא נעמדת ומסרבת בכל תוקף להמשיך לישון.
גם אם אני מתעקשת ומשאירה אותה בחדר בוכה היא לא תירדם במשך שעה ארוכה.
כאילו ה - 5 דקות באוטו הטעין אותה!
שמתי לב שאם אני לא מתעקשת ו"משחררת" אותה משנת הצהריים אז היא לא נודניקית בהמשך היום. מתפקדת רגיל ואפשר להשכיב אותה לישון רגיל בסביבות 8 בערב. ואז במקום לישון את ה - 9 שעות הרגילות שלה, היא משלימה וישנה 11 שעות.
אם אנחנו בבית ואני משכיבה אותה צהריים היא לא עייפה לפני 2-3 בצהריים. היא גם מסרבת לישון ברמת העיקרון. מגיבה כאילו זה "עונש", מאוד עצובה ומסרבת לשחרר אותי מהחדר, אך לאחר זמן קצר יחסית - כ - 10 דקות - רבע שעה נרדמת. היא ישנה כשעתיים ואז לא עייפה עד 10 בלילה. הולכת לישון בקלות יחסית וקמה ב - 7 בבוקר.
שאלתי - אם אני מוותרת לה על שנת הצהריים - האם אני פוגעת בהתפתחות שלה?
אציין שהיא נמוכה לגילה (וגם אנחנו ההורים שלה נמוכים). האם אני פוגעת בגדילה שלה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין רק משהו נוסף קטן
אורית27/08/2011בגן אין בעיה של שנת צהריים. כנראה מתעייפת הרבה יותר והולכת לישון עם כולם בסביבות 12:30. נרדמת אולי אחרונה ומתעוררת בסביבות 2 ואז אין בעיה להשכיב אותה לישון בערב בסביבות 8:30.
בבית אין סיכוי שתלך לישון ב - 12:30. פשוט לא עייפה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנת צהריים בת שנה ו - 10 - תגובה
דבי גרוס דולב27/08/2011הי אורית
הפסקת שינת הצהריים אינה פוגעת בהתפתחות התינוקת. בגיל מסוים יש לילד רצונות עצמאיים, זה לא אומר שלא צריך לנסות ולהמשיך בהרגלים שלדעתינו חשובים אבל לא בכל מחיר.
לסיכום ,אין קשר בין שינת צהריים לבין התפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)