מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה עם בעית מרקמיםאביבית31/08/2011
שלום לכן,
בתי בעוד שלושה ימים בת שנה..(:
מלבד העובדה שהיא עם גמישות יתר במפרקים, היא מתפתחת יפה, שוקלת כיום 8 ק"ג, זוחלת זחילת גחון, חיונית, עירנית, שמחה, עצמאית (יחסית), עד כאן הכל טוב ויפה..
מגיל ארבעה חודשים אני מנסה לתת לה טעימות מזון. היא אוכלת אך ורק פירות טחונים וגם לכך יש מצבי רוח.. שבוע כן, שבוע לא... שבוע אוכלת, שבוע לאחר מכן סירוב טוטאלי. יום כן, יומיים לא וכו...
עד היום, כשאני מנסה לתת לה להחזיק מזון, היא כאילו שנגעלת ממגע המזון, נוגעת ונרתעת.. היא לא מוכנה להחזיק פירות, בטח שלא כשהם מקולפים, אך אפילו אם הם לא מקולפים היא לא מוכנה לגעת בהם. היא מוכנה להחזיק ביסקוויט אך לא מעיזה להכניסו לפה ואבוי לי אם אנסה לרמוז לה על כך.. נכון שכל ילד מכניס צעצועים, מזון ועוד לפה בשלב האוראלי, אך ביתי היקרה, לא מוכנה להכניס לפיה שום דבר מלבד הבקבוק שלה כשהוא עם מטרנה ודייסה בלבד! אם ננסה לתת לה פירות מרוסקים בבקבוק או אפילו מים, היא מיד מרגישה את הטעם ומוציאה את הבקבוק מהפה בכעס ורתיעה. מה אני עושה?? הרופא אומר שיש ילדים שמוכנים לקבל מזון מוצק גם רק בגיל שנה וארבעה חודשים, אך ביתי לא מוכנה אפילו להחזיק בידה במבה אחת קטנה.. נראה כאילו שהיא נרתעת מהמרקמים, וכאילו שיודעת בדיוק מה מזון ומה משחק.. האם עלי ללכת למרפאה התפתחותית?? מה עושים עכשיו?? יש לציין שאני לעולם לא מכריחה אותה או מאלצת אותה לאכול. ברגע שאני רואה את הסירוב הטוטאלי, הבכי והרתיעה, אני חדלה מלנסות. עד ליום שלמחרת. כך כל יום מגיל ארבעה חודשים. פעם ב.. היא עושה לי שמח בלב ורוב הזמן היא פשוט מסרבת. HELP !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה עם בעית מרקמים - תגובה
דבי גרוס דולב01/09/2011הי אביבית
בעניין האוכל לא אוכל לעזור לך לצערי שכן זה לא מתחום עיסוקי.
אני עוסקת בהתפתחות מוטורית ולכן חשוב לי דווקא להתייחס לעניין זה. לגמישות יתר יש להתיחס דרך אבחון מעמיק ותרגול לחיזוק המפרקים. בגיל שנה אנו כבר מצפים לזחילת 6 ועמידה. אני מקווה שאתם עוקבים אחרי עניין זה ומתרגלים בהתאם שכן אי תרגול יכול לגרור שיבושי התפתחות וקשיים. אשמח לעזור בתחום זה.
גמישות יתר "הולכת" בד"כ עם טונוס שרירים מעט ירוד ולעיתים טונוס ירוד "הולך" עם קושי באכילת מוצקים. אולי כדאי לתת על זה את הדעת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)