מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 5 חודשיםמאי17/01/2008
שלום
בתי נולדה 20/8 יש לי שתי שאלות לגבי התפתחותה:
כאשר היא נמצאת על הידים היא לא יוצרת קשר עיין אלה מזיזה את הראש מצד לצד
וכאשר היא שוכבת על מיטה או משהו דומה היא כן יוצרת קשר ין נאם זה נורמלי?
שאלה שניה היא עדיין לא מתהפכת לשני הצדדים (כשהיא על הגב היא מרימה את הראש כאלו כפיפות בטן)והיא לא שמחה להיות על הטן
אילו תרגילים כדאי לעשות על-מנת לגרום לה לרצות להתהפך?
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאי
דבי גרוס דולב17/01/2008שלום מאי
זה שביתך יוצרת קשר עין באיזשהו מצב זה טוב.
זה שהיא מנסה להרים את עצמה דרך שרירי הבטן זה כבר פחות טוב כי זה מהווה אינדיקציה למתח רב באזור הצוואר, בית החזה או הבטן. סביר להניח שבגלל זה גם קשה לה לשכב על הבטן,
היא לא מספיק רפויה ונינוחה על מנת לשכב הרבה על הבטן. רוב ההתפתחות המוטורית מתחילה משכיבה על הבטן ויכול להיות שהיא עדיין לא מתהפכת בשל הקשיים האלו.האם יש צד אליו היא כבר מתהפכת?
בכל מקרה, אני ממליצה להתחיל בתרגיליםלעידוד שכיבה על הבטן ולהורדת המתח המיותר-
1.השכיבי אותה על הגב והרימי את רגליה לכיוון הראש ע"י הרמה של הטוסיק- הלוך ושוב
2. חברי יד ורגל של כל צד ,כך שתהיה משובללת, וגלגלי אותה מצד לצד.
3. תני לה הרבה מגע עמוק באזורים המתוחים- טפיחות, שפשופים ועיסויים.
4. בכל פעם שמנסה להרים את הראש בעת שכיבה על הגב, הרימי את רגליה למעלה כדי לגרום להורדת הראש.
בכל מקרה כדאי אולי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות כדי לקבל תרגילים אישיים ולהקל על ביתך.
בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט-052-8240914
איבחונים ושיעורים פרטיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאי
שירי קאשי18/01/2008הי מאי,
בתך כבר קרוב ל-5 חודשים ולכן כבר הייתי מצפה ממנה להיות יותר תקשורתית. העובדה מהיא כן יוצרת קשר עין במצב מסויים שבו היא כנראה מרגישה נינוחה יותר הוא טוב. כמו שדבי, בוגרת המכללה שלנו כתבה אכן יש הצטברות של מתח רב באזור בית החזה והשכמות ויש לפעול להורדת המתח. קשה לי ללא אבחון לדעת מה הגורם למתח ולחוסר קשר עין אבל תנסי לבחון האם היא ילדה שהיא סקרנית במיוחד, כל הזמן צריכה להיות פעילה, זקוקה להמון גירויים ועוברת מצעצוע אחד לשני וללא יכולת להתרכז זמן רב בדבר אחד. אם אכן זהו המצב ייתכן וצריך לעבוד איתה על יכולת הריכוז והקשב (וזה גם יעזור לקשר העין). אם זה המצב אני ממליצה לך לפנות למדריכת "צעד ראשון" לאבחון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)