התהפכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות
    שוש
    17/01/2008

יש לי תינוקת בת 4.5 חודשים, היא שוכבת הרבה על הבטן כל פעם לפרק זמן של 10 דקות לערך. כשהיא על הבטן המרפקים בקו של הכתפיים לצידי הגוף ולא קדימה. אם אני מניחה לה את הידיים קדימה ברוחב הכתפיים, מייד כשאני עוזבת היא חוזרת לתנוחה המקורית והרבה פעמים היא מורידה ראש, כאילו נחה.

עדיין לא מתהפכת לשום צד. אני עושה איתה הרבה סימולציות של התהפכות וכן נענוע מצד לצד כשהיא על הבטן.

מה אפשר לעשות כדי לעזור לה להתהפך, או אולי כדאי לחכות שהיא תעשה זאת לבד? אני קצת מודאגת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לשוש

דבי גרוס דולב
    17/01/2008

הי שוש
    נשמע שביתך מרבה להיות בתנוחת "אווירון" ואינה יודעת לשהות על הבטן כשהידיים במיקום הנכון-רוחב הכתפיים. רק מהמיקום הנכון תיתכן התהפכות מבטן לגב, אחרת הידיים בולמות את ההתהפכות. עלייך לתרגל איתה ירידה מתנוחה זו ע"י השכבתה על הצד ואז הבאה של יד ורגל עליונות לכיוון הרצפה והוספת טפיחות ומגע עמוק בצד הגוף העליון. תנוחה זו מלמדת את הידיים לבוא לקו האצמע ולהרפות.
    בזמן שכיבה על הבטן הביאי את ידיה לרוחב כפתיים ועם הפה שלך נשקי אותה, דגדגי והשמיעי קולות בין השכמות שלה- זה ילמד אותה להישאר שם ולהרפות.
    לחצי את ישבנה וירכיה לכיוון הרצפה בעת שכיבה על הבטן ובכך למדי אותה והרים את הראש ולהתעייף פחות.
    העבירי את אצבעותייך לצידי חוליות עמוד השדרה לכל אורכו על מנת "לסמן" אותו ולעודד הרמת ראש.
    נשמח גם לעמוד לרשותך באיבחון או שיעור פרטי
    בברכה, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט-052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    18/01/2008

הי שוש,
    בתך אמנם בגיל שזה בסדר שהיא עדיין לא מתהפכת, אבל את צודקת בכך שללא הבאת הידיים לקו האמצע היא לא תוכל להתהפך. כמובן שישנם מרכיבים נוספים שקשה לי לדעת מתוך הכתוב כמו למשל האם היא בתנוחת אוירון כשידיה לצדדים מורמות ורגליה מורמות גם או שהיא יותר מרבה במנוחה על הבטן ורק הידיים לצדדים. כיוון שההתייחסות היא שונה לכל מצב וצריכה להיות מתאימה לצרכים של בתך אני אתייחס רק לנושא של קרוב הידיים לקו האמצע:
    1. הרבי להשכיב אותה על הצד. אם הכתף העליונה "בורחת" אחורה אז על ידי מגע של טפיחות ושיפשופים הביאי אותה קדימה כך ששתי הידיים יהיו בקו האמצע קרובות לפה. כמובן יש לעשות זאת לשני הצדדים.
    2. להרבות בשכיבה בתנוחה מעורסלת (על הידיים, בפוף, במנשא...). בתנוחה זו שתי הידיים קרובות ונמצאות בקו האמצע.

שתי התנוחות על הצד ובערסול גם תורמות לתנועתיות של בית החזה ועמוד השדרה והרפיית מתח מאזורים אלו אם קיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הרעיונות

שוש
    19/01/2008

היא לא נמצאת ממש בתנוחת אוירון, הידיים שלה מונחות על הרצפה, אבל הם לצידי הגוף ולא קדימה.

איך אפשר להשכיב אותה על הצד? ברגע שאני עוזבת אותה היא מתגלגלת לגב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הצד

שירי קאשי
    20/01/2008

הי שוש,
    כדי שתשכב על הצד, כופפי את הרגל העליונה והגיעי איתה עד לרצפה. אם היד העליונה "בורחת" החוצה ואחורה, הביאי אותה קדימה על ידי טפיחות ושפשופים באזור השכמה. אם היא מנסה להרים את הראש במצב הזה אז תנסי להרים מעט את האגן ולהניע קלות קדימה ואחורה. כל הדברים הללו יסייעו לה לשכב ביתר נוחות על הצד. כדי להאריך את משך השהות על הצד אני ממליצה לשכב לידה ולדבר אליה, למשוך את מבטה לצד עם צעצוע וכו'.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו