הליכה מאוחרת בת שנה ושמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה מאוחרת בת שנה ושמונה חודשים
    לילך
    02/09/2011

שלום, בתי בת שנה ושמונה חודשים רק לפני כחודש התחילה ללכת בעזרת חפצים: ספה ושולחן, עד לפני זה הייתה נעמדת לעיתים נדירות אבל עכשיו היא עומדת והולכת לאורך הספה ומסביב לשולחן וגם מטפסת על הספה (בעקבות תרגילים שקיבלנו ממלווה התפתחותית). שאלתי היא, כמה זמן נמשך שלב זה עד להליכה עצמאית? יש לציין שלא אובחנה שום מגבלה פיזית אצלה אלא מדובר היה בחוסר בטחון בירידה לישיבה מעמידה שהקשה עליה לעמוד מלכתחילה, אילו תרגילים אני יכולה לבצע איתה בבית על מנת לזרז הליכה עצמאית? אני מנסה להעמיד אותה ולהחזיק ידיים וללכת בבית, היא משתפת פעולה אבל לא תמיד - האם נכון לעשות כך?
    אשמח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליכה מאוחרת בת שנה ושמונה חודשים - תגובה

דבי גרוס דולב
    02/09/2011

הי לילך
    קשה לדעת מתי תתחיל הליכה עצמאית, מדובר במשהו אינדיבידואלי ושונה מתינוק לתינוק. ביתך כבר ממש בפתחה של הליכה עצמאית ומכיוון שיש לה קושי שקשור לבטחון, לא הייתי מאיצה בה בתרגילים לזירוז ההליכה.
    את יכולה להמשיך להוליך אותה אבל רק כשידיה בגובה המותניים שלה על מנת שתפתחת את שיווי המשקל העצמאי שלה ולא תסתמך עלייך.
    בנוסף, כדי לעודד את נושא שיווי המשקל כדאי לבצע הרבה תנועה במרחב, הנפות, אווירונים, גלגולים עדינים וכו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לילך
    05/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו