מזון מוצק- בת שנה ושלושה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזון מוצק- בת שנה ושלושה
    shoko
    19/01/2008

שלום רב,
    בתי בת שנה ושלושה חודשים, מאז שהתחלנו לעבור למזון מוצק היא ממש עושה טובה שהיא אוכלת משהו עד שהיא מגיעה לרעב ובוכה למטרנה. למעשה בגיל חצי שנה כשהתחלנו לרסק לה פירות היא אכלה אותם כמו שצריך, אח"כ כשעברנו לירקות ולמרק, היא לא הייתה מוכנה כלל לאכול, אלא לעיתים נדירות וגם אז- כמה כפיות בלבד.
    כיום, לאחר המעבר למוצקים היא לפעמים מסכימה ומנשנשת קצת פסטה או קציצה, אבל לא משהו שמספק ארוחה והיא תמיד מקבלת השלמה של מטרנה. היא כן מסכימה לאכול לחם וכך יוצא שבמהלך היום היא מנשנשת לחמניות קצת (לפעמים עם גבינה או קוטג') והיא כן מסכימה לאכול יוגורט (כמובן שמעדיפה את המתוקים על פני דנונה, אבל אוכלת גם דנונה בלי כלום) ופירות (לעיתים חתיכת בננה או תפוח עץ. חצי מהם אני מוצאת אח"כ זרוקים בבית). היא לא מסכימה לאכול ירקות, טריים או מבושלים, לא מסכימה לאכול מרק, לא מסכימה לאכול תפוחי אדמה, ביצה וכיו"ב. האמת שעכשיו היא כבר גם לא מסכימה לאכול כמעט פסטה או קוסקוס, שבהתחלה היא קצת נשנשה.
    כל יום אנו חוזרים ומציעים לה אוכל מוצק (יושבים איתה בערך שעה) וכל יום זה אותו סיפור- היא אולי מסכימה לטעום אבל בד"כ עושה "לא" עם הראש ולא מוכנה לפתוח את הפה למזון מוצק. כמובן שמטרנה זו אליפות מבחינתה והיא שמחה לאכול.
    כמובן שאנחנו נשברים ובסוף נותנים לה מטרנה. למעשה היא עדיין אוכלת גם פעם ביום פירות מרוסקים, אבל גם זה כבר קשה היום והיא לעיתים מסרבת לאכול, נראה לי שפשוט מפני שהיא לא רוצה כבר מרוסק אולי.
    אני די אובדת עצות- מצד אחד אני יודעת שעליי להציב גבולות ולהפסיק עם המטרנה (וגם אחות טיפת חלב הבהירה זאת ברור ונהיר) ולהעביר אותה למצב שבו היא אוכלת מה שאנחנו אוכלים בבית (יצויין כי אמנם בד"כ אין לנו ארוחות משפחתיות או שהם אינן מתאימות לשעות שבהן היא אוכלת, אבל בגלל החשיבות של זה, הרבה פעמים אני אוכלת ביחד איתה). מאידך- אני חושבת שאולי צריך לרדת ממנה ולא לנסות לשבור אותה כי בכ"ז היא כן אוכלת משהו (קצת גבינה, קוטג', לחם, יוגורט) ואני מניחה שעם הזמן היא תתחיל לאכול דברים נוספים. יכול להיות שפשוט יש דברים שלא טעימים לה, אז למה להקשות עליה?
    בנוסף, איני יודעת אם זה נורמלי שבגיל כזה היא עדיין תאכל כמה פעמים ביום מטרנה ולא רק בבוקר ולפני השנה. איני יודעת אם זה הגיל להתחיל איתה במלחמות הגמילה ממטרנה וזה הכי חשוב לי לדעת נכון להיום.
    יצויין כי היא כבר התחילה לדבר ולהגות מילים, חלקם אפילו בצורת הגייה מצוינת וברורה.
    אודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מזון מוצק- בת שנה ושלושה

הוספת תגובה

• תזונה

שירי קאשי
    20/01/2008

לצערי לא אוכל לעזור. הפורום לא עוסק בנושא זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התהפכות תינוקות

יעל
    21/01/2008

תודה על התגובה, לגבי שאלתך הוא יודע להניח את הראש כשהוא על הבטן ולנוח, לפעמים גם נרדם בצורה הזו. עכשיו כשהוא על הגב או הצד הוא מנסה לקום, ז"א מרים את הראש כמו כפיפות בטן יחד עם הרגל האם הוא מנסה להתהפך מהגב לבטן? ואם כן איך לעזור לו ללמוד לעשות זאת?

תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות

שירי קאשי
    22/01/2008

שלום יעל,
    ההתפתחות של בנך עד כה טובה מאוד. השהות על הבטן (ואני מניחה שזה עלה לך במאמץ לא קטן) תרמה ותתרום להמשך התפתחותו. היכולת שלו לשכב עם ראש מורם וגם להניח אותו מעידה על כך שהוא נמצא במקום נינוח על הבטן ולא במתח. גם עכשיו שהוא כבר יודע להתהפך יש חשיבות רבה לכך שישהה גם על הבטן. המשך ההתפתחות המוטורית (זחילה) גם היא מתרחשת על הבטן וגם מפני שהשכיבה הממושכת על הגב תורמת להצטברות מתח שרירי. מה שעשית עד כה כדי להשאירו שם זה נפלא. אם זה כבר לא כל כך עובד תנסי לשים מולו צעצוע גדול וכבד (כזה שלא יוכל להרים ולהתהפך איתו) כך שכדי לשחק בו הוא יאלץ להשאר על הבטן.
    המשיכי בהתמדה ובמסירות,

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו