מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי בלאכול לבד ולשים דברים בפהקריסטינה18/09/2011
יש לי תאומים בני 10 וחצי חודשים, שמתי לב כי הם בקושי שמים דברים בפה. אם אני מביאה להם צעצוע או אפילו חתיכת לחם, הם מעבירים מיד ליד בדר"כ ולא מכניסים לפה. ניסיתי לעזור להם אך הם מסרבים לקרב את היד לפה. ניסיתי לגרות אותם בכל מיני צורות, כמו לשים להם חתיכת אוכל על המגש בכיסא וזה לא עבד. הם אוכלים רק אם מאכילים אותם בכפית או בחתיכות קטנות ישר לפה. נראה כי הם לא מקשרים בין הפה והידיים.
חוץ מזה הם מתפתחים כרגיל- זוחלים, מתקשרים.
אני חושבת שזה קצת מוזר כי אני רואה תינוקות בגיל הזה ששמים בפה כל דבר.
האם יש סיבה לדאגה, או שפשוט ייקח להם יותר זמן מן הרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בלאכול לבד ולשים דברים בפה - תגובה
דבי גרוס דולב20/09/2011הי קריסטינה
בד"כ, אם ההתפתחות הכללית, המוטורית והקיגניטיבית של התינוקות תקינה ורק חסרה הבאת חפצים לפה הרי שאין מקום לדאגה. האם הם מוצצים מוצץ? אם כן הרי שזה יכול להוות תחליף להכנסת חפצים אחרים לפה.
הכנסת אוכל אכן חשובה אבל יש תינוקות שלוקח להם יותר זמן להפנים עניין זה. המשיכי להציג בפניהם מזונות שונים וטקסטורות שונות עד שחתרגלו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)