זקוקה לעצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    אמא מוטרדת
    26/09/2011

הבת שלי בת שנתיים וחצי ואני חוששת שבכל הקשור למוטוריקה גסה יש קושי מסויים. ההליכה שלה לא יציבה לחלוטין, פעמים רבות עומדת על קצות האצבעות או נשענת עם רגל אחת הצידה. זה בא לידי ביטוי בעוד דברים, לדוגמא: היא ממש לא מסתדרת עם הבימבה - אני רואה ילדים בני גילה "דוהרים" על הבמבה ואילו היא בקושי עושה איתה כמה צעדים, למרות שהיא מבקשת לשבת עליה מיוזמתה.
    כשהייתה בת שנה וחצי ביקרנו איתה אצל אורטופד שאמר שאין לה בעיה ופשוט ייקח לה זמן להתייצב. עכשיו אנחנו שנה אחרי ולמרות שכן רואים שיפור היא עדיין לא נראית לנו יציבה. היא עולה ויורדת במדרגות ועושה נסיונות לקפיצה ולעמידה על רגל אחת (עדיין לא מצליחה מבלי להישען). איך ניתן לחזק לה את רירי הרגלים? ייתכן שישנה בעיה?
    עוד משהו, היא לא מוכנה ללכת ברגל, ההליכה מהבית לגן אינה כ"כ ארוכה והיא באופן קבוע מבקשת להיות על הידיים/בעגלה. כיצד לעודד אותה ללכת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה - תגובה

דבי גרוס דולב
    26/09/2011

הי אימלה
    לפי תאורך אכן נשמע שלביתך יש קושי במוטוריקה הגסה. אני לא עובדת עם תינוקות בגיל זה אלא רק עד שלב ההליכה אבל אני ממליצה בחום למצוא דרך אבחון ותרגול שיחזקו את ביתך. את גם מוזמנת לפנות למרכז "צעד ראשון" שם יש אבחונים וטיפולים לילדים גדולים יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו