מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שנה וארבעה וחצי חודשיםאמא29/09/2011
שלום
בני בן עוד מעט שנה וחמישה חודשים עדיין לא הולך עומד בתמיכה של שולחן הולך מסביב לשולחן . כן נראה שאני מנסה להחזיק לו את הידיים ולעמיד אותו הוא כלל לא יציב .
מבחינה קוגנטיבית ילד תקשורתי אומר אבא אמא- מא , יודע איפה הבטן הראש האף אם אומרים לו אוטו חוזר אחרי , יודע איך נובח כלב , פרה ברווז. אומר אור ומצביע עם כל היד . אומר תודה שהוא מביא משהו . כן מבין הוראות פשוטות האם זה תואם לגילו .
אני מאד מודאגת מבחינת ההליכה הוא נמצא במעקב בפיזיוטרפיה אך עדיין לא התקדם כלל
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה וארבעה וחצי חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב29/09/2011הי אמא
הבשלות להליכה קשורה גם לשלבים המוקדמים יותר של ההתפתחות ומושתתת עליהם. אם לבנך היה קושי או עיכוב בשלבי ההתפתחות הקודמים, הדבר עלול לבוא לידי ביטוי גם בהליכה. אשמח לדעת קצת על שלבים אלה.
בנך לא נמצא ממש בעיכוב מכיוון שאנו מצפים לראות הליכה עצמאית עד גיל שנה וחצי. קושי בהתחלת ההליכה העצמאית קשור פעמים רבות לבשלות של מערכת שיווי המשקל.
אם אכן בזה מדובר (ולא אוכל לדעת זאת ללא היכרות) ניתן לתרגל עם התינוק תנועות ותהליכים שונים של פיתוח שיווי המשקל- הרבה תנועה במרחב, גלגולים עדינים הנפות, תנועה על כדור פזיו ועוד.
אשמח לקבל את התיחסותך ולהמשיך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדברייך
אמא30/09/2011לפי מה שאני זוכרת גם זחילת גחון וגם זחילה על שש היו קצת באיחור. זחילה על שש באה בגיל עשרה עשרה או אחד עשרה חודשים אני לא זוכרת אך הישיבה התחילה רק בגיל שנה וחודש התחיל לשבת לבד .
בדרך כלל הוא אוהב לשבת על הברכיים .
האם ההתפתחות הקוגנטיבית שלו תואמת לגילו כפי שציינתי בהתחלה חשוב לי לדעת זאת .
אשמח לתגובתך
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדברייך - תגובה
דבי גרוס דולב30/09/2011הי אמא
אין בד"כ קשר בין התפתחות קוגניטיבית להתפתחות מוטורית ובכל מקרה לא נשמע לי שיש בעיה. מכיוון שכל התפתחותו של בנך התרחשה בעיכוב מסוים הרי שיש סיכוי שקיים קושי שלא אותר שעדיין מלווה את בנך ומקשה גם על ההליכה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)