תינוק בן חמישה שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חמישה שבועות
    אביטלי
    04/10/2011

אני יודעת שהשאלה שלי כללית מידי ובעייתית, אבל אני מבולבלת ורוצה לדעת מה תינוק אמור לעשות בגיל חמישה שבועות:
    הוא ישנוני רוב היום, לפעמים יותר לפעמים פחות.

אני מקלחת אותו עדיין בכיור - ככה יותר נוח לי. הוא לא בוכה בכלל - משמיע קולות נעימים. אבל זה לא אמור להלחיץ שהוא לא בוכה??

הוא כן בוכה שהוא רעבה - בוכה ועוד איך..

המבט עדיין לא ממש ממוקד. שאני "בודקת לו ראיה" עם יד או חפץ כלשהו ומזיזה אותו, הוא מזיז מעט מאוד את העיניים. אני כן רואה שהוא מזיז, אבל לא מסובב ראש לצד אחר, מזיז עיניים ונתקע. עדיין קשה לו לעקוב. זה נורמלי??

אם אני שמה קשקשן ומקשקשת בו לצד השני הוא לא מזיז ראש. זה ממש מדאיג אותי.

האם יש סיבה? מתי כל זה אמור לקרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חמישה שבועות

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה שבועות - תגובה

דבי גרוס דולב
    04/10/2011

הי אביטלי
    זה בסדר שבנך לא בוכה במקלחת, שהוא בוכה בעיקר כשהוא רעב ושהוא עדיין ישן הרבה. זה גם בסדר שהמבט עדיין לא מספיק ממוקד.
    בראש צריכה להיות תנועתיות לשני הצדדים באופן סימטרי. כדי לעודד תנועת הראש לשני הצדדים רתוי להרבות בהשכבות על צידי הגוף, כך יש איזון של התנועיות של הצוואר. נסי לתרגל השכבות על הצד וחזרי לספר איך הולך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה שבועות - תגובה

ליאת קופיט
    04/10/2011

שלום אביטלי,

התנהגותו של בנך היא נורמאלית לחלוטין לגיל זה, לגבי מעקב אחרי חפץ, הוא אמור בשלב זה ליצור קשר עין איתך או עם חפץ מרשרש מצד לצד , בכדי שבנך יצליח לסובב את ראשו לשני הצדדים, דאגי להשכיב אותו גם על צידי גופו וגם על הבטן (בזמן ערות), הרימי אותו מעט באויר רחוק מגופך, כך טונוס השרירים שלו יתחזק. אני עונה לך כאן תשובות אך ורק לפי תאורך, אם לא יהיה שיפור לגבי הזזת הראש מצד לצד בשבועיים-שלוש הקרובים כדי לך להתייעץ עם מדריכת התפתחות תינוקות ולבדוק כיצד להמשיך.איתו בתרגול נכון ואיכותי עבורו.

בברכה,
    ליאת קופיט-מדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו