רגישות למגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות למגע
    לילך
    07/10/2011

בתי בת שנה + 9 חודשים אובחנה כרגישה למגע. לדוגמא: כשיושבתעל דשא מרימה את הרגליים כי לא נעים לה המגע של הדשא, כנ"ל עם החול בארגז חול בגן אבל לא עם חול של ים.לא אוהבת שחופפים לה את הראש או שמנגבים אותה, לא אוהבת פירות וירקות בגלל הלחות והקרות שלהם ואז זורקת על הרצפה, מנגד בזמן שאוכלת חביתה או ספגטי אין לה שום בעיה עם שמן או רוטב וממש מלכלכת את ידיה ופניה ולא ניראה כי מפריע לה, היא מאוד אוהבת מים, מאוד אוהבת להכניס דברים לפה, כל דבר חדש היא נוגעת בו ללא כל פחד, היא מלטפת כלב, נוגעת באנשים זרים (למשל באוטובוס). ניראה לי שיש כאן סתירה, והאבחנה לא כ"כ נכונה. דבר נוסף, היא לא אוהבת מקומות הומי אדם כמו קניונים, חנויות, אירועים וזה גם מאפיין של ילדים "רגישים" כך נאמר לי. בעצם מי לא אדם רגיש? שאלתי היא, האם דבר כזה יכול להשפיע על התפתחות הליכה? מאחר ובתי החלה ללכת בעזרת חפצים (מסביב לשולחן, ספה, כסא) רק לפני כחודשיים ובעצם עד היום לא הולכת הליכה עצמאית (לכן נמצאת במעקב התפתחותי).נאמר לנו כי אלינו לנעול לה נעלי צעד ראשון כבר עכשיו למרות שלא הולכת עצמאית ולגרוב ל גרביים כל הזמן על מנת להגביר את תחושת המגע בכף הרגל וכך לעודד הליכה. האם באמת יש קשר בין הדברים? מעולם לא שמעתי על כך ואני מכירה הרבה תנוקות "רגישים" כמוה שהתפתחו היטב.סליחה על אורך ההודעה...:) ואשמח לתגובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות למגע

הוספת תגובה

• רגישות למגע - תגובה

דבי גרוס דולב
    08/10/2011

הי לילך
    לגבי הרגישות, לא אוכל לתת תשובה מקצועית מכיוון שאני עוסקת בהתפתחות מוטורית בלבד. אני כן יכולה להגיד שנשמע שיש לביתך רגישות מסוימת אבל לא קיצונית או כזו שאמורה לגרום לקשיים בהתפתחות המוטורית. נסי אולי לקבל חוות דעת נוספת.
    לגבי ההתפתחות המוטורית- ביתך אכן נמצאת בעיכוב ואני ממליצה בחום לנסות אבחון וטיפול גם של מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת ללמוד דרכי הסתכלות נוספות .
    אני לא בעד שימוש בנעלי צעד ראשון או בנעליים בכלל לפני התבססות ההליכה העצמאית. דווקא הליכה ברגליים יחפות היא זו שמבססת את האחיזה בקרקע ואת תנועתיות כף הרגל. כנ"ל לגבי גרביים, הן דווקא מפרידות את כף הרגל מהרצפה ואינן מאפשרות מגע ישיר והיאחזות על הקרקע. הליכה ברגליים יחפות היא הטובה ביותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות למגע

לילך
    09/10/2011

דבי תודה על תגובתך, למעשה מי שמנחה אותנו הוא המכון להתפתחות הילד של קופת החולים, בתי נבדקה ע"י מנהלת המכון. אני ממש אובדת עצות, מצד אחד היא הולכת, אמנם נעזרת בחפצים סביבה שזו התחלה של הליכה והולכת די מהר עם בטחון. היא גם מבצעת מעברים מספה לשולחן ולהיפך הרבה פעמים. מצד שני, קשה לה לעזוב יד ולעשות צעד אחד למרות שאני מעודדת אותה לזה, האם הכל שאלה של זמן? האם לתת לה את הזמן שלה במקום להתרוצץ לכל מיני מומחים? האם כל העידוד וההתעסקות סביב הנושא בעצם מלחיצים אותה ומערערים את הבטחון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות למגע - תגובה

דבי גרוס דולב
    10/10/2011

הי לילך
    כמו שכתבתי לך קודם, ביתך כן נמצאת בעיכוב מסוים ואני מאמינה שכן יש להתערבת במקרים כאלה. אינני יודעת איזה סוג של תרגול קיבלת במסגרת בה אתם מטופלים אבל חשוב גם לא להכניס לחץ למערכת אלא למצוא את הדרך הנכונה לעשות זאת.
    בטוח שביתך תלך בסוף אבל השאלה היא מדוע אינה הולכת עכשיו האם זה יכול גם להשפיע על המשך ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו