לא מנסה לזחול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מנסה לזחול
    ג'ני
    23/01/2008

שלום
    בתי בת 7 חודשים (+8 ימים למען הדיוק).
    מתהפכת מגב לבטן ובחזרה דרך שני הצדדים (רק בשבועיים האחרונים התחילה לעשות זאת דרך צד שמאל שעליו פחות נוח לה), לפעמים מתגלגלת מהר מדי ודופקת קצת את הראש בריצפה.
    היא עושה טיפה סיבוב סביב ציר, לא מרימה רוב הזמן את בית החזה.
    אני ממש מתחילה להילחץ שהיא לא עושה שום ניסיון לזחול, אני מבינה שהבעייתיות הנ"ל מעכבת אותה ואני לא יודעת מה לעשות...
    הייתי אצל אורטופד והוא אמר שהוא לא רואה אצלה שום בעיה, אין לה בעיית טונוס.
    אני מנסה לעודד אותה לדחוף עם הרגליים כשהיא על הגב/בטן אבל היא לא דוחפת, מנסה לשים אותה על כדור פיזיו ולעשות תרגילי שיווי משקל אך היא לא מנסה לשמור על שיווי המשקל, כל הגוף מתכווץ כמקשה אחת.
    האם יש לי סיבה להילחץ? האם זה נחשב איחור? האם מסתמנת בעיה מסויימת מהתיאור שלי?
    תודה
    ג'ני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מנסה לזחול

הוספת תגובה

• אני רק מנסה להרגיע

לילוש
    23/01/2008

הבן שלי בן 9 חודשים ורק עכשיו החל לעלות על 6 בניסיון לזחול.
    עד עכשיו גם התהפך מגב לבטן, מבטן לגב במהירויות שיא, הסתובב סביב צירו.
    אני לא חושבת שאת צריכה להיות מודאגת.
    כל אחד בקצב שלו.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העידוד :)

ג'ני
    23/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגני

דבי גרוס דולב
    23/01/2008

שלום גני
    זהו אכן גיל שעדיין אין מה לדאוג בו אבל כן הייתי ממליצה לעקוב לראות שיש התקדמות בזמן הקרוב.
    כתבת שכל גופה מתכווץ על הכדור, האם את מרגישה את זה גם במצבים אחרים? מתח כלשהו?
    אם את מודאגת אולי כדאי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות שרואה דברים קצת אחרת מפזיוטרפיסט ולקבל תרגילים. בכל מקרה, להלן מספר תרגילים לעידוד זחילת גחון:
    1. לתרגל העברות משקל ,בעת שכיבה על הבטן לעודד הרמת יד ע"י גירוי עם צעצוע, בכל פעם יד אחרת.
    2. לעשות תרגילי הצלבות- משחקים והצלבות של יד ורגל נגדית.
    3. לעודד סיבוב סביב ציר ע"י צעצוע שאוהבת במיוחד, לשני הצדדים
    4. לשים צעצוע לפנים ולתת התנגדות בכף רגלה עם היד שלך, לסירוגין בשתי הרגליים.
    5. בעת שכיבה על הבטן, לקפל לה את הברך צמוד לרצפה וליצור כך פיתול במותן ולהכיר לגוף את הרוטציה שמתרחשת בזחילת גחון.
    נכון, מעט קשה ככה לתת תרגילים אבל נסי לתרגל ותראי אם יש תוצאות.
    אם לא, אני פה..
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- איבחונים ושיעורים פרטיים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

ג'ני
    24/01/2008

אני שקלתי לפנות למדריכה, אבל אני לא כל כך מבינה איך היא יכולה לעזור לנו.
    ה"אבחון" לא יעזור לי הרבה, אני צריכה עזרה תכלס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך גני

דבי גרוס דולב
    24/01/2008

הי, בוקר טוב
    השיעור שאני מציעה לך כולל איבחון ותרגילים שמעודדים זחילה כמובן.
    את התרגילים אני ממליצה לתרגל יום יום ולעזור לתינוק לגלות את היכולות שלו דרכם.
    אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת ליצןר איתי קשר
    שיהיה יום נפלא
    דבי גרוס
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אנסה כמה תרגילים

ג'ני
    24/01/2008

היא אכן מקשיחה את הגוף לפעמים (למשל כשאני לוקחת אותה לידיים עם הפנים אלי ונמאס לה היא מקשיתה את הגב לאחור), על הכדור כשאני מטה לצדדים היא לא מקפלת את הברך הנגדית.
    היא לא מנסה לעשות סיבוב סביב ציר, היא שולחת את היד אחורה כמה שהיא יכולה ולא מזיזה את הגוף.
    אני אנסה את שאר התרגילים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות וזחילה

שירי קאשי
    24/01/2008

הי ג'ני,
    בגלל שציינת שההתהפכות שלה היא מעין נפילה זה אומר שהיא מתהפכת בצורה לא מאורגנת וללא שליטה מלאה על התנועה. היפוך כזה נובע בדרך כלל מחוסר תנועתיות מסויים בשלד (בית חזה לא תנועתי, כפיפה צידית לא איכותי ועוד) הקושי הזה מתבטא גם בקושי בזחילת הגחון כיוון שהוא מצריך את כל היכולות שהיו אמורות להרכש על ידה בעת שלמדה את ההיפוכים. מהסיבה הזו אני ממליצה דווקא לחזור ולתרגל היפוכים איכותיים שיביאו לתנועתיות יותר טובה שלה. בנוסף חוסר התנועתיות כפי שציינתי מקשה גם על האיזון בזמן הנסיון לשמור על שיווי משקל. זו הסיבה שהיא מקשיחה את גופה על הכדור ולמעשה התרגיל שאמור להתבצע לא מתבצע. תתחילי עם התרגילים הבאים שתרמו לשליטה טובה יותר בתנועה וגם יתנו לה את הכילים החסרים לה להתפתחות זחילת הגחון:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה. לבצע בקצב שלא יגרום לה להתקשח ובהדרגה לעבור למהיר יותר.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון/שמיכה מקופלת מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליה תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
    6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
    7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.

בהצלחה,
    שירי קאשי
    ליווי התפתחותי - "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקדמות

ג'ני
    03/02/2008

זה קרה רק פעמיים שהיא התהפכה לא טוב, חוץ מזה היא מתהפכת יפה מאוד.
    בשבוע האחרון היא התחילה לעשות סיבוב סביב ציר (על הבטן), ומרימה את הטוסיק.
    האם זה סימן מקדים לזחילה? מתי בערך היא אמורה להתיישב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקדמות יפה

שירי קאשי
    04/02/2008

הי ג'ני,
    נראה שבתך תפסה תנופה. הסיבוב סביב ציר וגם הרמת הטוסיק הם הכיוון הנכון לקראת הזחילה.
    בשלב זה תוודאי שהיא עושה סיבוב סביב ציר לשני הצדדים. לגרות אותה להסתובב לצעוע כשאת כל פעם מרחיקה אותו מעט (לשני הכיוונים). בתחילה צריכה להתפתח זחילת הגחון ולאחריה עלייה על שש. ההתיישבות הנכונה צריכה לקרות מעמידת שש כשהאגן הולך אחורה והצידה לכיוון של ישיבה. יש תינוקות שקודם לומדים לזחול על שש ויש כאלו שקום מתיישבים משש (שני המקרים תקינים). יש תינוקות שכבר בגיל של בתך יושבים וזוחלים אבל היא עדיין בטווח התקין ואין צורך למהר. עדיף שקודם תתנסה וטטמיע את שלב זחילת הגחון. כשתתחיל לעלות על שש את מוזמנת לפנות שוב ולקבל תרגילים לזחילה והתיישבות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקה להרים את הטוסיק :(

ג'ני
    26/02/2008

היא הפסיקה להרים את הטוסיק
    עושה ממש יפה ומהר סיבוב סביב ציר (יכולה לשני הצדדים אבל מעדיפה צד אחד יותר).
    מרימה את עצמה גבוהה עם הידיים ובגלל שלא מבינה שצריך להרים גם את הטוסיק יורדת קצת כי קשה לה להחזיק את כל הגוף על הידיים.
    זוחלת טיפה על הגחון לאחור (כשאני שמה לה צעצוע מקדימה שהיא לא יכולה להגיע אליו)
    איך אני יכולה לעודד אותה לעלות על 6? כשאני מנסה להרים לה את הטוסיק, היא מקשיחה את הגוף ולא נותנת לי...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה על שש

שירי קאשי
    26/02/2008

הי ג'ני,
    ישנם מספר דברים שאת יכולה לעשות על ממנת לעזור לה ללמוד לעלות על שש:
    1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב העזרי במישהוא נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול.
    6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.

בהצלחה,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו