בת 8 חודשים לא זוחלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8 חודשים לא זוחלת
    סיון
    11/10/2011

שלום רב,
    ביתי בת 8 חודשים פעילה מאוד וחייכנית.. שוכבת על הבטן ומשחקת בהנאה.

היא זוחלת גחון רק לאחורנית כבר תקופה זה 3 חודשים ואיננה מראה סימנים של זחילה קדימה או ניסיון עמידה על שש..
    שהיא זוחלת על גחון היידים מובילות אותה.. הרגליים ניפתחות למעיין שפגט.. (הייתי איתה אצל רופא ילדים ,אורטופד מחשש לגמישות יתר אך זה נשלל, בוצע אולטראסאונד של פרקי ירכיים והכל תקין).

לאחרונה החלה להתיישב בצורה מוזרה שלא ראיתי עד כה אצל תינוקות.. ממצב של שכיבה על הבטן היא מושכת את עצמה.. תוך כדי שפגט מתיישבת ומביאה את הרגליים קדימה וככה היא יושבת..
    לפי קריאת כתבות ומאמרים זוהי לא ישיבה נכונה כי היא מגיעה מתוך שרירי הבטן ולא מהצד. חשוב לציין כי היא ישנה על הצד בלי בעיה.

כן יודעת להתהפך אך היא לא מרבה לעשות זאת.. שהיא על הגב היא עצלנית ולא מתהפכת ברוב הפעמים אלא עם עזרה קלה.

אני מאוד מודאגת מהמצב ולא יודעת לאן עוד לפנות... שאלתי את הרופא אם יש צורך בפיזיותרפיה אך הוא אמר שלא.. (תשובתו לא מספקת אותו וכולם אומרים לי שאני סתם מחפשת פגמים)

אבל אני מרגישה שמשהו לא תקין..
    מה אפשר לעשות ?? האם זה בסדר ההתפתחות שאני מתארת??

סליחה מראש על הפירוט הארוך.. מקווה שהייתי מובנת :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חודשים לא זוחלת

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים לא זוחלת - תגובה

דבי גרוס דולב
    12/10/2011

הי סיון
    מתוך שאלתך נשמע לי שלביתך אכן יש קושי תנועתי מסוים שבא לידי ביטוי עוד בשלבים שלפני הזחילה. ההתישבות של ביתך אכן לא תקינה וכנראה שמגיעה מתוך גמישות יתר במפרקי האגן ומפה מצב השפגט. ההתהפכויות אינן סדירות והיא אף זקוקה לעזרה מסוימת.
    לאור כל הנ"ל יש מקום להניח שלביתך יש קושי מסוים שמקשה עליה לממש את התפתחותה כראוי.
    אני דווקא כן הייתי מקשיבה לרחשי ליבך ובודקת לעומק ובדרך נוספת את מצב ההתפתחות של ביתך. לפי תפיסתי המקצועית כל הסימנים שציינת כן דורשים אבחון מעמיק יותר ותרגול מתאים. אני ממליצה בחום לשקול אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות ולמשוע עוד דעה. אשמח מאוד לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו