התהפכות מבטן לגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות מבטן לגב
    לימור
    17/10/2011

בתי בת 10+ חודשים. היא כבר מספר חודשים לא מתהפכת מהבטן לגב. בתחילה אמרו לי בטיפת חלב שלעיתים תינוק מוותר על מהלך מסויים כאשר הוא מתקדם הלאה אבל חלף כבר זמן רב ונראה לי שהיא שכחה לעשות זאת. היא מנסה אך ידה לא נמצאת במקום המתאים והנוח להתהפכות. בנוסף, היא מנסה לזחול גחון- מרימה את ישבנה ומצמידה את לחיה אל הרצפה. רק כך היא מתקדמת ועושה זאת לעבר משחק המונח לא רחוק מידי ממנה. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מבטן לגב

הוספת תגובה

• התהפכות מבטן לגב - תגובה

דבי גרוס דולב
    17/10/2011

הי לימור
    אני לא מאמינה בזה שתינוק יכול, סתם כך ללא סיבה, לוותר על שלב התפתחותי או לשכוח אותו, ברוב המקרים מדובר בקושי תנועתי שגורם לכך. מיקום היד למשל יכול להיות המקור לעיכוב.
    בנוסף, זהו גיל בו אנו כבר מצפים לזחילת 6 רציפה. יכול מאוד שיש קשר בין שתי עובדות אלה- אי ההתהפכות לאי זחילה על 6.
    באופן כללי וללא היכרות אישית אני מעריכה שהקושי של ביתך הוא בעל מקור אחד. חשוב לבודד מקור זה, לזהות אותו וללמוד תרגול מתאים על מנת לאפשר התפתחות מוטורית טובה ועל מנת שלא יהיו קשיים בהמשך הדרך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו