בן שנה ושמונה חודשים עדיין לא מדבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושמונה חודשים עדיין לא מדבר
    רויטל
    24/01/2008

שלום
    אחייני בן שנה ושמונה חודשים מתקרב לתשעה חודשים עדיין לא מדבר הוא מתקשר מבין הכל, עושה כל מה שמבקשים ממנו, מזהה ומכיר את כל בני המשפחה הכוונה שלי שאם מבקשים ממנו להביא משהוא לאדם צפציפי למשל אבא אמא וכו הוא מביא ומבין מה רוצים ממנו. המילים היחידות שהוא מוציא הם הלו, מאמא, בבה (אמא סבתא ברוסית).
    מדברים אליו בשתי שפות עברית ורוסית הוא מבין את שתי השפות
    חלק אומרים שהוא עדיין לא מדבר ביגלל שהוא עדיין לא בחר באיזו שפה הוא רוצה לדבר
    השאלה שלי האם יש משהו בזה או שצריך להיות מאד מודאגים?
    וגם לאן צריך לפנות לבדיקה
    אני אשמח לתשובה מהירה אני מאוד מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לרויוטל

דבי גרוס דולב
    24/01/2008

הי רויטל
    אומרים שילדים שמדברים איתם שתי שפות מאחרים לדבר לעיתים.
    אבל מכיוון שאנו איננו עיסקים בנושא זה אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת ולהתייעץ איתה.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור

שירי קאשי
    27/01/2008

שלום רויטל,
    הדיבור בשתי שפות לעיתים מביא לעיכוב בהתפתחות השפה. זה לא בדיוק תחום ההתמחות שלי לכן אמליץ לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת. בינתיים ניתן לתרגל את היכולת הורבלית על ידי דיבור בהברות ברורות (לא חייב להיות מילים - ב...ב...ב, ל....ל....ל וכו'). כאשר מדברים אליהם יש ליצור קשר עין שהם יוכלו לראות את תנועת הפה ולחקות אותה. בנוסף אם הדיבור נעשה תוך כדי תנועה ומגע אז הקליטה טובה יותר. למשל לטפוח על הירך באותו קצב שאומרים ב...ב...ב וכו'

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו