תינוקת בת 8 חודשים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב אני....

חגה
    16/11/2011

ניסיתי את כל הדברים שכתבת . לפעמים היא כן זוחלת על 6 כמה צעדים וכשהיא נופלת על הבטן היא פשוט ממשיכה בזחילת גחון . אני חושבת שגם זה שחורף והיא עם גרביים וטרנניג ארוך מקשה עליה...
    היא עדיין לא מתיישבת לבד אך מרימה את עצמה בעגלה למצב ישיבה ומתעקשת על כך... היא כבר נעמדת באמצעות חפצים (ספה , שולחן וכו) ואפילו הולכת מצד לצד בעזרתם. אני לא מצליחה למנוע את זה ממנה כי היא ממש עקשנית. אני מאמינה שהיא תשב מתישהו בכוחות עצמה (לא שמעתי על בן אדם שלא יודע להתיישב...) אך בנתיים אני קצת מעכבת את ההתפתחות שלה מבחינת האוכל. בגלל שהיא עדיין לא יושבת זקוף בכוחות עצמה אני עדיין טוחנת לה הכל ועוד לא התחלתי לתת לה אוכל אצבעות למרות שנראה שהיא ממש (ממש) בעניין של לשחק לבד כבר עם האוכל שלה. האם זה יהיה נורא להושיב אותה בכסא אוכל בשביל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה....דילגת עלי...

חגה
    17/11/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים.
    חגה
    29/10/2011

שלום,
    הילדה שלי בת 8 חודשים זוחלת גחון כבר כמעט חודש וחצי ( הוא משתמשת דוחפת רק ברגל שמאל וביד ימין) היא התחילה גם עמידת 6 ועמידת 4 באותו היום שהחלה לזחול ובהתחלה היה נראה שאוטוטו היא מתחילה לזחול כך ושאוטוטו היא מתיישבת (הייתה מנדנדת את עצמה קדימה אחורה ומקרבת את הטוסיק לריצפה) היום היא עדיין לא מתיישבת ולא ניראת אפילו בכיוון. היא התחילה שלשום למשוך את עצמה ממצב זחילה לעמידה כשהיא נתלת על דברים (לול, שולחן וכו) ובעגלה עם מושכת ודוחפת את עצמה למצב ישיבה. אני מנסה להשכיב אותה בחזרה אבל היא ממש מתעקשת לשבת בעגלה ולא לשכב. האם כל זה תקין? האם עליי לעשות משהו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8 חודשים.

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8 חודשים. - תגובה

דבי גרוס דולב
    30/10/2011

הי חגה
    נשמע שביתך ממש עומדת להתיישב ולזחול בקרוב אבל יחד עם זאת טוב ששמת לב לעובדה שהיא מנסה כבר להיעמד, כי חשוב שהזחילה תתרחש לפני העמידה.
    נסי מספר תרגילים לעידוד הזחילה על 6:
    1. כשהיא על 6 לעודד עזיבת יד ע"י צעצוע, כל פעם יד אחרת בגובה ורוחב הכתף פחות או יותר.
    2. בעמידה על 6 לעשות "רוקינג"- כשאת מאחוריה לאחוז באזור המותניים ולנענע קדימה ואחורה.
    3. להניח לפני מכשולים גבוהים שונים על מנת שתעבור אותם לא בזחילת גחון- כריות, הרגל שלך וכו.
    4. ללכת לגן ציבורי ולהניח אותה על מגלשה מכיוון מטה כפלי מעלה על 6 ולעודד עלייה.

נסי לתרגל תרגילים אלה מספר פעמים ביום וחזרי לספר איך הולך.

בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

חגה
    01/11/2011

תודה רבה.
    ומה לעשוןת כשהחיא כבר עומדת?היא עומדת עד שהיא בוכה שנוציא אותה מהמצב הזה. להראות לה איך מתיישבים מעמידה או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

דבי גרוס דולב
    01/11/2011

הי חגה
    תחילה חשוב ללמוד כיצד להתישב בכלל. בנתיים כדאי לא לעודד עמידה וכשיש רצון לשבת מעמידה אז פשוט להוריד את התינוקת חזרה לרצפה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני....

חגה
    20/11/2011

ניסיתי את כל הדברים שכתבת . לפעמים היא כן זוחלת על 6 כמה צעדים וכשהיא נופלת על הבטן היא פשוט ממשיכה בזחילת גחון . אני חושבת שגם זה שחורף והיא עם גרביים וטרנניג ארוך מקשה עליה...
    היא עדיין לא מתיישבת לבד אך מרימה את עצמה בעגלה למצב ישיבה ומתעקשת על כך... היא כבר נעמדת באמצעות חפצים (ספה , שולחן וכו) ואפילו הולכת מצד לצד בעזרתם. אני לא מצליחה למנוע את זה ממנה כי היא ממש עקשנית. אני מאמינה שהיא תשב מתישהו בכוחות עצמה (לא שמעתי על בן אדם שלא יודע להתיישב...) אך בנתיים אני קצת מעכבת את ההתפתחות שלה מבחינת האוכל. בגלל שהיא עדיין לא יושבת זקוף בכוחות עצמה אני עדיין טוחנת לה הכל ועוד לא התחלתי לתת לה אוכל אצבעות למרות שנראה שהיא ממש (ממש) בעניין של לשחק לבד כבר עם האוכל שלה. האם זה יהיה נורא להושיב אותה בכסא אוכל בשביל זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני.... - תגובה

דבי גרוס דולב
    20/11/2011

הי חגה
    סליחה שאיני מתייחסת באופן ישיר לנושא הישיבה באוכל אבל אתייחס למה שנראה לי מאוד חשוב בהתפתחות של תינוק. כשתינוק ממהר לעמוד או להגיע לשלב כלשהו אך מדלג על שלב אחר הרי שיש לו קושי מסוים לממש את השלב הזה. ותרגום: ביתך נעמדת בגיל די צעיר אבל מתקשה בישיבה וממעטת לזחול על 6, זה נכון שבסוף כל אדם לומד לשבת אבל כשמדובר בתינוק כדאי לדעת מדוע הוא מתקשה בהתישבות ובזחילה על מנת שקושי זה לא יופיע בצורה ובאופן אחר בהמשך ההתפתחות ועל מנת שלא יווצר דילוג על זחילת 6- שלב חשוב מאוד בהתפתחות.
    לאור כל הנ"ל אפשר להבין שאני ממליצה להמנע מהושבה לפני שתינוק מתיישב בעצמו, אם את מרגישה צורך גדול בכך ניתן להשתמש בכסא בעל מספר זווית ישיבה בזווית הפחות מוטה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו