מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותדנה12/11/2011
התינוק שלי בן 7 וחצי חודשים ויש לי מספר שאלות:
1. התינוק שלי מתיישב לבד מעמידה על שש, אך כשהוא שוכב על הגב, בדרך כלל עם זוית מסויימת,אז לפעמים הוא מנסה להתרומם דרך הבטן, כלומר מפעיל את שרירי הבטן, האם זה תקין?
2. למרות שזה נראה לי לא הגיוני, נדמה לי שקראתי איפהשהו שזה לא טוב לשבת יותר מכמה דקות בהתחלה, האם נכון? האם אני צריכה להזיז אותו?
3. הוא זוחל על הגחון ולפעמים סנטימטרים ספורים גם על שש. נראה שכל פעם הוא מתחיל ואז אחרי כמה שניות יורד שוב לגחון. אין לי שטיח בבית והקרמיקה ברצפה מעט חלקה אז זה נראה שהוא מחליק ואצל ההורים שלי, שיש שטיח גדול הוא זוחל על שש מעט יותר זמן. יש לי מזרון פעילות גדול אך הוא יותר משחק עליו. האם חובה לקנות שטיח? אני פשוט חוששת שאני מונעת ממנו לזחול..
4. הוא בקושי "מדבר" ומקשקש, רוב הזמן הוא שקט ואחת לכמה זמן הוא מוציא רק אההה ואולי מעט מאוד מלמולים אחרים. כשאני מדברת איתו אז הוא בעיקר מתבונן בי. זה לא תקין לגילו, נכון? ממה זה יכול לנבוע ומה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
דבי גרוס דולב12/11/2011הי דנה
1. התרוממות דרך שרירי הבטן אכן אינה בריאה להתפתחות המוטורית ולכן כדאי להמנע ממשטחים בעלי זווית אלכסונית חוץ מכסא הרכב.
2. לאחר שתינוק כבר מתיישב בעצמו אין מניעה מישיבה ממושכת אלא אם כן מסתמן שישיבה מגיעה על חשבון המשך ההתפתחות והתינוק "בורח" למצבי ישיבה ארוכים בשל קושי להתקדם.
3. לאחר שתינוק זוחל על גחון ומתחיל לזחול על 6 אכן יש נטייה לעשות כמה צעדים ולרדת חזרה למקום הבטוח- זחילת הגחון. עם הזמן מתבססת הזחילה על 6 ולאט לאט נוטש התינוק את הגחון, אין הכרח בשטיח על מנת לזחול על 6, בנך ילמד להתמודד לבסוף גם עם הרצפה.
4. בנושא הדיבור לא אוכל לעזור, זה לא מתחום עיסוקי. נסי להתיעץ עם קלינאית תקשורת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת
דנה13/11/2011תודה רבה על התשובה המפורטת, יש לי שאלה נוספת -
רציתי לדעת בבקשה כמה זמן ביום פחות או יותר הוא אמור להיות על המזרון/רצפה ולשחק ולזחול? אני שואלת זאת מכיוון שעדיין אינני עובדת ואני המון מסתובבת בחוץ איתו בקניונים, בתי קפה, חברות וכו' ואני פתאום חושבת שכנראה אני נוהגת לא כשורה כיוון שזה יוצר מצב שהוא הרבה יושב עלי/ בעגלה/ בסלקל/מוחזק על הידיים והזמן שהוא חופשי על הרצפה הוא מועט. הוא התחיל לעשות את כל הדברים האלה רק לאחרונה ולכן התחלתי לחשוב שאני צריכה להיות איתו יותר בבית.. בקיצור, אחרי שבלבלתי :), כמה זמן בערך רצוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת - תגובה
דבי גרוס דולב13/11/2011הי דנה
אין לזה זמן מוגדר אבל רצוי שהתינוק יחווה שהייה על המזרון מדי יום ולו לזמן מה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)