מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 3 חודשיםלין14/11/2011
שלום,
יש לי מספר שאלות, אני די מודאגת וקצת לחוצה (אמא טרייה)-
1. התינוקת שלי לא מסכימה להיות על הבטן- בטיפת חלב אמרו לי שאני צריכה לשים אותה כל הזמן על הבטן כדי שתוכל להרים את הראש שלה. אצל האחות לא הייתה לה בעיה להרים את הראש שלה ולא הפריע לה שהיאר על הבטן. אצלי בבית היא בוכה כשאני הופכת אותה על הבטן באוניברסיטה ולא ממש מסכימה להרים את הראש שלה- אני תמיד מנסה לעודד ולעזור לה והיא מורידה אותו ובוכה. האם היא באיחור מבחינת התפתחות? על הגב היא במצב רוח מצוין,משחקת ,מחזיקה בובות שאני נותנת לה, מצלצלת בפעמוןשעל האוניברסיטה והיא כולה מוציאה קולות שמחה וחיוכים,מזיזה את הרגליים שלה והידיים.
2. בגיל שבועיים היא התהפכה כמה פעמים מהגב לבטן. עכשיו היא לא מתהפכת- אני עוזרת לה תמיד, אך היא לא מהתפכת לבד. איך זה יכול להיות שבגיל שבועיים היא כן התהפכה ועכשיו בגיל 3 חודשים היא לא רוצה להתהפך?
3. היא כל הזמן רוצה על הידיים - כיף לה כשאני מדברת איתה- היא מתחילה למלמל ולהניע רגליים וידיים-היא מאזינה טוב מאוד לשירים- מתעניינת ומתרכזת ומפסיקה לבכות. אני רוצה שהיא תתרגל קצת לבד- קשה לי כל הזמן על הידיים ואני גם מניקה אותה. מה אפשר לעשות כדי לגרות אותה שתהיה קצת לבדה? האם זה אומר שהיא לא מספיק מפותחת?
אנא תענו לי בהקדם,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 חודשים - תגובה
דבי גרוס דולב14/11/2011הי חוה
1. בגיל 3 חודשים אמורה השכיבה על הבטן להיות מבוססת ונוחה מעט יותר, הרמת הראש צריכה גם להיות קלה יותר עבור התינוק. לתינוק שקשה לשכב על הבטן יהיה בד"כ גם קשה להרים את הראש שהרי הרמת ראש מבוססת על שכיבה נינוחה על הבטן. בפורום זה תוכלי למצוא מספר תרגילים לעידוד השכיבה על הבטן, נסי לתרגל אותם מספר פעמים ביום וחזרי לספר אם את רואה שינוי. שכיבה על הבטן מהווה את בסיס ההתפתחות ולכן היא כה חשובה. אם תרצי יעוץ מעמיק יותר, אני פה.
2. התהפכויות בגיל כה מוקדם קורות לעיתים באופן לא מאורגן ומתוכנן ולכן גם מפסיקות. אנו רוצים לראות התחלה של התהפכויות מאורגנות עד גיל 5-6 חודשים ,כך שביתך לא נמצאת בעיכוב ולכן אין צורך לדאוג בשל כך.
3 טבעי שבגיל זה ירצה התינוק לשהות הרבה על הידיים ולכן חשוב להעניק לו את זה אבל לצד זה להמשיך ולנסות כל הזמן גם להניח על המזרון, לשכב ליד התינוקת ולתקשר איתה שם, לקחת לידיים כשיש צורך ולחזור לנסיון לשהות על הרצפה. לסיכום- יש לשלב בין צרכי התינוק לאלה שלך ועם הגיל יתחיל הדבר להתאזן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)