דופקת את הראש במזרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופקת את הראש במזרון
    דפי
    20/11/2011

שלום,
    בתי בת 8 וחצי חודשים, לפני כשבועים וחצי נכנסה לראשונה לגן ולאחר 3 ימים חלתה (לראשונה בחייה),חום, שיעול ונזלת כיום במגמת השתפרות אך מאוד מנוזלת. מאז מסרבת לקחת מוצץ, גם לפני לא היתה מחוברת מאוד למוצץ אך נעזרה בו להרגעה לפני השינה.אני מוצאת במוצץ חשיבות רבה ומידי יום מציעה לה בעיקר לפני שינה אך היא מסרבת. האם יש משהו שאוכל לעשות בנוסף על מנת לעודד אותה למוצץ. הדבר המדאיג אותי שבארבע ימים האחרונים לפני השינה, כאשר אני משכיבה אותה במיטה עד שהיא נרדמת היא דופקת מספר פעמים את הראש במזרון. לא ברור לי מה הסיבה, חשבתי שאולי בגלל הנזלת הרבה... כיצד עלי להתייחס לדבר? האם יכולה להיפגע? האם הדבר מצביע על משהו חריג?
    אודה על תשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופקת את הראש במזרון

הוספת תגובה

• דופקת את הראש במזרון - תגובה

דבי גרוס דולב
    20/11/2011

הי דפי
    אני מוצאת שהחשיבות העיקרית של המוצץ היא ברצונו של התינוק להשתמש לשם הרגעה. כשתינוק איננו מעוניין בכך אין הרבה שניתן או שצריך לעשות בנידון.
    אין באפשרותנו לאלץ את ילדנו לקחת מוצץ גם אם זה חשוב לנו, חשוב יותר שזה יהיה חשוב לו.
    פעולות כגון הטחת הראש במזרון הן פעולות שתינוק משתמש בהן לעיתים לשם הרגעה עצמית וכל עוד הדבר אינו מוגזם או פוגע פיזית בתינוק זה בדגר הנורמלי. את יכולה לנסות ולהרגיע את ביתך ע"י מגע עמוק, נענוע קל וליטופים, אולי זה יוריד מהצורך שלה בהטחות הראש.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו