בן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה
    מיכל
    24/11/2011

בני בן 6 חודשים +, מתהפך מהגב לבטן כבר מגיל 3 וחצי חודשים.
    בגיל 4 וחצי חודשים החל לזחול וכיום הוא זוחל על גחון במהירות ומגיע לכל פינה בבית. הוא עומד עמידת 6 ומתנדנד ואפילו מראה סימנים של התחלת ישיבה מעמידת 6.
    עם כל זאת - הוא לא מתהפך מהבטן לגב!!
    נראה לי שכל כך מעניין אותו להיות על הבטן שהוא בכלל לא מנסה להתהפך בחזרה לגב אבל בלילה כשהוא ישן הוא מתעורר בבכי תוך שהוא שוכב על הבטן פורש ידיים ורגליים לצדדים כדי שאהפוך אותו בחזרה לגב ואז הוא מתהפך לאחד הצדדים..
    גם תוך כדי החתלה או הלבשה שלו הוא מנסה ישר להתהפך על הבטן.
    האם זה תקין?
    איך אפשר לעודד אותו להתהפך מהבטן לגב במיוחד לאור העובדה שלא מעניין אותו להיות על הגב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• בן חצי שנה - תגובה

דבי גרוס דולב
    25/11/2011

הי מיכל
    אני משערת שהסיבה לכך שבנך מתקדם לזחילה אך עדיין לא מתהפך מהבטן לגב היא קושי תנועתי מסוים שמונע זאת בעדו. הסיבה איננה בד"כ חוסר רצון או חוסר מוטיבציה לכך שכן כשהיכולת קיימת הוא ממומשת כי כך פועלים התינוקות.
    קושי תנועתי זה יכול להיות קשור מתח שרירי כלשהו או חוסר תנועתיות מספקת באזור בגוף. קשה לי לדעת בוודאות מה הסיבה לאי ההתהפכות אצל בנך אבל מה שאוכל להציע ללא אבחון הוא לתרגל תרגילים להתהפכות מבטן לגב כפי שמופיעים בפורום זה. אם לא תראי התקדמות כדאי יהיה לבדוק מהו מקור הקושי על מנת שלא יופיעו גם בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו