תאומה בת 7 חודשים לא מתהפכת בכלל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומה בת 7 חודשים לא מתהפכת בכלל
    שירן
    26/11/2011

תינוקת בת 7 חודשים, בגיל מאוד מאוד מוקדם החלה להרים ראש יציב וגבוה, בגיל חודשיים אפילו התהפכה מבטן לגב מספר פעמים ואז הפסיקה לגמרי.

מה היא כן עושה? (זה פשוט יותר קצר :-\ )
    היא מקרבת רגליים ומחזיקה אותם בידיים, עוד לא מגיעה איתם לפה...
    כשאני מתחילה לה סיבוב לצד היא מסיימת באמצעות הפעלת שרירים (ולא בנינוחות) היפוך מגב לבטן.
    כשהיא ישנה בלילה היא משנה בעצמה תנוחה מהגב לצד עם הראש נוטה הצידה (כמו הקשתה) וככה נוח לה לישון (בעבר ישנה על הבטן, אך היא כבר לא מצליחה להירגע ולהניח ראש ככה ורק מקפצת לה במיטה בעצבנות).

היא לא מתהפכת מבטן לגב בכלל! ואפילו לא בכיוון, היא עושה כל הזמן אווירון על הבטן מיישרת רגליים אחורה ומרימה את הידיים למעלה.
    היא משחקת עם צעצועים בזמן שהיא על הבטן, אבל היא לא מנסה להגיע לצעצועים רחוקים ממנה, רק צעצועים שנמצאים בקרבתה.
    היא כל הזמן עם הראש למעלה ולא מניחה אותו לנוח בכלל.
    יש לה קושי לעבור את קו האמצע, כאילו שהידיים שלה תקועות בצדדים.

מודה ומתוודה שכשנולדו לא ידעתי שהן צריכות להיות על הבטן מגיל לידה, ובחודשיים הראשונים שהו מעט מאוד על הבטן.

אני עושה לה המון תרגילים לעודד למידה להיפוך בטן גב- אך לרוב היא מאוד מתנגדת ובוכה.
    היא נועלת את המרפקים בצידי הגוף בתנוחת אווירון ואני לא יכולה להוריד אותם ולקרב לאמצע בגלל הנעילה.
    כשאני עושה לה היפוכים כדי ללמד היא בוכה וכאילו סובלת מזה.

היא לא ישנה טוב בלילה, מתעוררת כל שעה שעתיים למוצץ או לאוכל וזאת אחרי שלפני מספר חודשים הייתה ישנה כמעט ברצף עד 3-4 בבוקר מ-7 בערב אוכלת וחוזרת לישון כמעט עד 8 בבוקר! (הייתה קמה למוצץ אבל לא באותם כמויות כמו היום).

יש לה אחות תאומה- אחותה התאומה כבר מתהפכת לכל הכיוונים, היא מתחילה לנסות לזחול גחון בעצמה וללא עזרה מצידי, עושה סיבובי ציר ומטיילת לה על כל המזרון.
    כמובן שאחותה התאומה לוקחת לה את כל הצעצועים מהידיים שלה פשוט כי היא יכולה והשניה לא מתנגדת ורק בוכה אחרי שלוקחים לה.

בטיפת חלב הרופאה אמרה שהטונוס שלה תקין, היא אמרה שהקפלים ברגליים לא שווים אבל הרופאת ילדים אמרה שאם או"ס פרקי ירך תקין אז זה שום דבר.

אני מרגישה שיש לה קושי, קושי שאני לא מצליחה לטפל בו ועל כן היא לא נינוחה, ומתקשה להתקדם.
    ואני מרגישה שככל שעובר הזמן זה רק מחמיר, כי לפני תקופה הייתה ישנה בנינוחות על הבטן, ועכשיו ממש מתנגדת. (ואולי גם בגלל זה חלה החמרה בשינה, כי ישנה טוב יותר על הבטן).

היא בת 7 חודשים ועדיין סטטית, לא מתהפכת ולא זזה ממקומה.
    נדיר הפעמים שהיא מתהפכת מגב לבטן כשאני שמה על כרית ויותר קל לה אבל זה נראה כמו "טעות" ולא משהו מכוון.

מה עליי לעשות???
    האם אני צריכה לבקש פיזיותרפיה??
    מחר אנחנו בטיפת חלב לבדיקת התפתחות וחיסון.

תודה.

מצרפת תמונות שלה על הבטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומה בת 7 חודשים לא מתהפכת בכלל - תגובה

דבי גרוס דולב
    28/11/2011

הי שירן
    לפי התיאור שלך נשמע לי שאי ההתהפכויות של ביתך הם רק סימפטום לקושי אחר, כך זה בד"כ כשיש עיכוב התפתחותי.
    את מציינת מספר דברים שמרמזים באופן די ברורו על עניין אחד-
    אי הנחת הראש בשכיבה על הבטן, תנוחת האווירון, תנוחת השינה המוקשתת והקושי לעבור את קו האמצע- כל אלה מצביעים על מתח יתר, הקשתה גדולה מידי בגב וקיצור כללי של השרירים האחוריים של הגוף. נותונים אלה אכן מקשים מאוד להתהפך וגם אינם נוטים לחלוף מעצמם. התרגול הדרוש לביתך הוא תרגול להארכת הגב והרפיית הגוף ומתוך אלה תתחיל ההתהפכות. אינני יודעת אם בפזיותרפיה תקבלי את המענה לסוג זה של אבחון והמלצתי החמה היא לטפל דרך מדריכה להתפתחות תינוקות, שם תמצאי מענה לקשיים הבסיסיים ולא רק לקשי בהתהפכויות. אשמח מאוד לעזור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו