בן 1.5 לא הולך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 1.5 לא הולך
    שלי
    29/11/2011

שלום
    בני בן שנה וחמש טרם הולך. הוא בעל טונוס נמוך וגמישות יתר. במעקב פיזיותרפיה.
    כאשר אנחנו מבקשים ממנו ללכת נגיד ביננו הוא מסוגל ללכת אפילו 10 צעדים, אבל לבד - כלום. לא יוזם הליכה, נראה שהתרגל כל כך לזחול שההליכה אינה פונקציה עבורו.
    איך לעודד אותו ללכת מבלי ליצור אצלו לחץ והתנגדות? לפעמים אבל מממש לפעמים הוא יעשה צעד שניים בין הספה לשולחן. אבל גם זה רק אם ממש נוח לו מבחינת הזוית.
    אני כל כך דואגת.
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 1.5 לא הולך

הוספת תגובה

• בן 1.5 לא הולך - תגובה

דבי גרוס דולב
    29/11/2011

הי שלי
    אין ספק שלהתפתחות המוקדמת ישנה השפעה על שלבים מאוחרים יותר. הטונוס הנמוך וגמישות היתר משפיעים על ההליכה ולכן דורשים התיחסות כגורם משפיע. אינני יודעת כיצד אתם מטופלים בפזיו' אבל לפי תפיסתי חשוב לעבוד כל הזמן על חולשות אלה על מנת לתמוך בהתפחות תקינה וזוהי גם המלצתי- לחזק את הטונוס, לעבוד על תרגיליל שיווי משקל ולא להלחיץ שכן מדובר בלשב דרמטי בהתפתחות.
    כמו שאת מבינה, לא מדובר בתרגול שאפשר להעביר בכתב ובלי להכיר את התינוק ודורש התיחסות מעמיקה. לא כדאי לדאוג אלא לטפל.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו