מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטןבר29/11/2011
היי
בני בן שלושה חודשים שבוע הבא.עד כה התנגד מאוד לשכיבה על הבטן, כל פעם שהנחתי אותו על הבטן פצח בבכי קורע לב, מדי יום תרגלתי איתו עד שהוא התחיל לבכות ועם הזמן הוא פחות התנגד והיום סוף סוף שכב על הבטן 2 דקות (אני מודדת..), אני שמה לו תמונות, שוכבת בעצמי מולו, שרה לו שירים אבל זה זז מאוד לאט, השאלה שלי היא האם זה לא מעט מדי בגיל שלו?קראתי במאמרים שהוא אמור לשכב חצי יום על הבטן וחצי יום על הגב וחשוב גם על הצד , ואילו הוא מתנגד גם לשכב על הצד, מצד שני בבדיקה של גיל חודשיים בטיפת חלב נאמר לי שמרים יפה את הראש וגם היום כששוכב על הבטן מרים את הראש יפה יחסית.
מה ניתן לעשות כדי לעודד שכיבה יותר ממושכת על הבטן?האם הקצב תקין יחסית לגילו ואיך ניתן לעודד גם שכיבה על הצד?
תודה ולילה טוב:)
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותו מצב
מישהי30/11/2011בוקר טוב
בתי בת חודשיים וחצי לא מוכנה לשכב על הבטן, מתחילה לבכות אחרי כמה דקות
אני מנסה לעודד אותה עם תמונות, בובות,לא עוזר...
מה עושים?
תודה
היא גם דיי גדולה לגילה שוקלת כמעט 7 ק"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הבטן-מקפיצה
בר30/11/2011היי,
טרם קיבלתי תשובה על ההודעה וראיתי שעברתם להודעות הבאות
אשמח לתגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנ"ל מה קורה עם תשובה?
מישהי01/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבה על הבטן - תגובה
דבי גרוס דולב01/12/2011הי מיכל ומישהי
יש לעשות הפרדה בין שכיבה על הבטן ובין הרמת ראש. תינוק יכול להרים את הראש גבוה ובכל זאת להרגיש לא נינוח בעת שכיבה על הבטן. לכן חשוב שתחילה תהיה התבססות של שכיבה על הבטן ורצוי בגיל זה ,לקצת יותר משתי דקות.
בפורום תוכלי למצוא תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן. נסי לתרגל אותם מספר פעמים ביום בדקי אם יש שינוי.
שכיבה על הצד גם היא חשובה שכן היא מאריכה את שרירי הגב, נותנת תחושת כיונוס, מהווה תחנה בהתהפכות מגב לבטן ומלמדת קירוב הידיים לקו האמצע, להלן מספר תרגילים:
1. להשכיב את התינוק עד הצד תוך קירוב של מרפק וברך עליונים, להחזיק שם ולהוסיף בצידי הגוף טפיחות, שפשופים ומגע עמוק.
2. בשכיבה על הצד לעשות הרחקה וקירוב של מרפק לברך כדי להכניס תנועתיות בצידי הגוף.
3. להשכיב את התינוק על הצד בתוך פוף רך ולהשקיע אותו בפנים.
אני כאן לשאלות נוספות וסליחה שפספסתי אתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)