מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתהפך לצד אחדגילי05/12/2011
שלום, יש לי תינוק מקסים בן 5 חודשים,
כבר לפני חודש הלך להתהפך מהבטן לגב דרך צד ימין. נהנה מאד מזה.
בנוסף, יש לו טורטיקוליס קל מאד, קיצור קל לסובב את הראש לצד שמאל. קבלתי הנחייה מפיזיותרפיסטית כיצד לעשות לו מתיחות לצד הזה. גם שיניתי לו את הצד שישן במיטה כדי שיסתובב יותר שמאלה.
מעדיף בכלל צד ימין, גם נראה לי שיד ימין שלו יותר פעילה מצד שמאל (למרות שלוקח ותופס צעצועים ביד שמאל, מחזיק בשתי הידיים חפצים ומקרב לפה).
יש לי מספר שאלות-
1. כאשר אני עוזרת לו להתהפך לצד שמאל, הגוף שלו מאד נוקשה, והוא אף מתנגד. מה אני יכולה לעשות בכדי לעזור לו?
2. כיום ממעט מאד להשאר על הבטן- כל פעם שאני שמה אותו על הבטן מיד מתהפך לגב דרך צד ימין. ואם אני שמה אותו ליד ספה שחוסמת אותו מצד ימין, שלא יוכל להתהפך לצד ימין, שם ראש על הרצפה, מוצץ אצבע, לעיתים גם נרדם. מה לעשות?
3. קראתי שהוא אמור בגיל הזה להחזיק את עצמו על הבטן עם ידיים ישרות, הוא לא עושה זאת, איך לחזק לו פרק גוף עליון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה- תיקון- מתהפך לצד שמאל
גילי05/12/2011כתבתי בטעות שהוא מתהפך לימין- אבל הוא מתהפך לשמאל כמובן! (כלומר דוחף עםהיד החזקה- יד ימין ומתהפך לשמאל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתהפך לצד אחד - תגובה
דבי גרוס דולב05/12/2011הי גילי
אנמי מאמינה שלקשיים שונים יש פעמים רבות מקור ובסיס אחד ומפה מתפתחות כל מיני נטיות ושיבושים. במקרה של בנך זה כנראה הטורטיקוליס.
לפי ההסתכלות שלנו הצוואר הוא המשכו של עמוד השדרה, כך שאם תינוק סובל מטורטיקוליס הרי שמבנה עמוד השדרה והנטייה שלו משפיעים על מצב השכיבה על הבטן, ההתהפכויות והנטיות הכלליות בכלל.
לי נשמע שיש לעשות עבודה יסודית ליצירת סימטריה בעמוד השדרה, הגב והצוואר ומפה להתחיל עבודה על שכיבה על הבטן והתהפכויות סימטריות. אשמח לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)