מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה על הבטןדינה31/01/2008
בתי בת חודשיים ושבועיים היא מסרבת בשום אופן לישון במיטתה אפילו על הספה מול הטליוויזיה כשאני נמצאת לידה גם כן היא מסרבת ,היא כל הזמן רוצה לישון על הידיים שלי ושל אבא שלה לכן בזמן שבעלי נמצא בעבודה היא כל הזמן נמצאת איתי אפילו בלילה היא נרדמת עליי כלומר הבטן שלה על הבטן שלי וראשה על החזה שלי ניסיתי כמה פעמים אחרי שהיא נרדמת עמוק לשים אותה במיטתה לפחות בלילה אבל אחרי כמה דקות היא מתעוררת וממשיכה לבכות עד שלוקחים אותה , ומה שמקשה שבגלל שהיא מסרבת לישון בשום מקום היא בוודאי גם כן מסרבת לישון על הבטן ואז היא עדיין לא מצליחה להרים את ראשה כשאני שמה אותה על הבטן לכמה דקות היא ישר מורידה את ראשה ומתחילה לבכות , אני לא יודעת מה לעשות ? האם אתן יכולות לעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדינה
דבי גרוס דולב01/02/2008שלום דינה
תינוק בגיל זה אוהב וצריך הרבה מגע, ידיים וסיוע בהרדמות. אין ספק שביתך זקוקה לזה באופן שונה ומיוחד. הדרך היחידה לנסות וללמד אותה לישון גם לבד היא לעבור תהליך משותף שיכול להיות מעט קשה וכרוך בבכי. צריך בהדרגתיות ללמד אותה לישון גם במיטתה ע"י חשיפה לכך,
כשהיא עייפה ורוצה לישון, להתחיל את ההירדמות עלייך אבל לפני שנרדמת להעביר אותה למיטתה,
להשאר לידה לטפוח על הטוסיק במונוטוניות ולהשתמש הרבה בקולך ולהרגיע. כשהיא בוכה, להרים על הידיים, להרגיע ולהחזיר למיטה שלה וכך חוזר חלילה. אני חייבת לציין שזהו תהליך לא תמיד קל ולא מתאים לכל האמהות שלפעמים מעדיפות לתת לתינוק כל מה שזקוק ורוצה ולעשות את המעבר בשלב מאוחר יותר, זה מאוד תלוי בתפיסת החיים שלכם ובמה שאתם מאמינים. אין ספק שביתך זקוקה לך עכשיו מאוד ואולי זה לא הזמן להרגלים חדשים. עלייך לשאול את עצמך מה את רוצה ועד כמה את מעוניינת להעביר אותה תהליך שכזה כרגע.
את יכולה להשתמש במנשא בתנוחת ערסול ודרך זה לתת לה מעט ממה שהיא זקוקה לו.
בתגובה הקודמת נתתי תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן, את מוזמנת להכנס.
אשמח לשמוע מימך בשהמשך ולהמשיך לעזור.
בברכת שבת שלום, דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט- שיעורים פרטיים
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)