התפתחות תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק
    עירית
    13/12/2011

תינוקת בת כמעט 7 חודשים, למדה כבר לפני חודשיים להתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן אך כרגע כאילו שכחה איך עושים את זה בהקשר של היפוך מהבטן לגב
    היא עומדת על 6 וגם על 4 התחילה זחילת גחון נשענת על המרפקים ומשחקת עם צעצועים וגם התחילה להטות את הטוסיק הצידה כאילו להתחתלת ישיבה
    מרימה יד בשעה שעומדת על ארבע לנסות לקום לספה
    אבל במקביל גם עושה הרבה אוירון שמתעצבנת
    אין לה בעיה לרדת מהאוירון ולחזור לשחק על המרפקים או לעלות על 6 אבל יחסית נראה לי שעושה גם הרבה אוירון
    מצד אחד נראה שההתפתחות תקינה מצד שני נראה שיש משהו לא תקין וקשה לי להצביע מה בדיוק כי הם תהליכים מקבילים
    היא לא תינוקת שאוהבת להיות בתנוחה מעורסלת אבל אין לה בעיה לשכב על הגב (למרות העדפה ברורה לבטן)
    אני לא יודעת אם נדרש פה טיפול או שההתפתחות תקינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק - תגובה

דבי גרוס דולב
    13/12/2011

הי
    לפי התיאור שלך נשמע שהתפתחותה של ביתך תקינה ושאין קושי תנועתי.
    שהייה מרובה בתנוחת אווירון בתוספת התנגדות לערסול יכולות לעיתים להצביע על הקשתה גדולה בגב או על מתח יתר אבל לא ניתן לדעת זאת ללא אבחון.
    העובדה שביתך "שכחה" להתהפך מהבטן לגב היא תופעה מוכרת וגם היא איננה מהווה בד"כ אינדיקציה לקושי.
    לסיכום-אינני יכולה להגיד בוודאות אם יש בעיה כלשהי או לא בלי להכיר את התינוקת אבל על פי התיאור נשמע שיש התפתחות מוטורית תקינה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו